VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Ormož 11.06.2009
FESTIVAL »Ormoško poletje 2009«
25.06.2009, , Velika Nedelja pri gradu

Četrtek, 25. junij ob 20.30 uri, Velika Nedelja pri gradu

TAMBURAŠKI KONCERT KD Simon Gregorčič Velika Nedelja-PETROVARADINSKI TAMBURAŠI IN ZVONKO BOGDAN

Zvonko Bogdan je najboljši še živeči pevec tradicionalne tamburaške glasbe na področju nekdanje Jugoslavije. Napisal je veliko popularnih skladb, ki so postali pravi evergreeni.

Rojen je bil v Vojvodini, kjer je živel na posestvu starega očeta. Za glasbo pa ga je navdušil drugi stari oče, ki je igral tamburico. Z devetnajstimi leti se je vpisal na igralsko akademijo v Beogradu, kjer je med študijem pel po kavarnah, da bi zaslužil za življenje in šolanje. Tako se je začela njegova bogata glasbena kariera.

Svojo prvo pesem »Ej salaši na severu Bačke« je napisal leta 1971. Nastopal je na številnih koncertih in raznih tamburaških dogodkih, celo na festivalu Exit leta 2004 v Novem Sadu.

Nastopanje v živo ima preprosto rad. Njegovi nastopi so posebno doživetje, saj pesmi predstavi izredno čustveno in na svojstven način.

Do sedaj je izdal petnajst albumov, nekaj njegovih najbolj znanih skladb pa je: »Fijaker stari«, »Kraj jezera jedna kuča mala«, »Govori se da me varaš«, »Ljubio sam crno oko«, »Otvori prozor«, »Kopa cura vinograd«, »A oj, jelo Jelena«, »Malo ja, malo ti«.