VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Ljutomer 20.08.2009
KUD Cerkno na Spodnjem Kamenščaku
, Regionalni pomurski kulturni in multimedijski center

Mladi kulturniki presenetili

Na Spodnjem Kamenščaku v tamkajšnjih prostorih kulturnega in multimedijskega centra so se uspešno predstavili mladi kulturniki iz KUD Cerkno. S svojim multimedijskim performansom, ki je vseboval igro in kar štiri lastne kratkometražne filme, vse skupaj se je med sabo prepletalo in zapletalo kot se za ta pravi multimedijski performans spodobi. V igri : »Strila z jasnga-Cislu mlika« so se spraševali kdo je v resnici pastir in kdo je v resnici ovca? Pripoved govori o mladem pastirju Lenartu, ki je ostal brez črede in se odloči oditi na pot, da si najde svoje ovce, ki jih bo obvladoval na planini. Družbo mu dela samo še ovčka Rezka, ki ga spominja na njegovo nekdanjo ljubezen. A izkaže se, da biti pastir ni tako preprosto. Na koncu se več ne ve, kdo koga vodi….Odlična predstava mladih kulturnikov, ki vase pritegne publiko. Smeh, ki mu ostane grenek priokus. Scenarij, režijo in glavno vlogo je zaigral Domen Uršič, ki je s svojo ekipo dodobra popestril poletni prleški večer.

Sicer pa je MCP-PC NVO že izdal razpis, ki bo odprt do konca leta, za izbor performansov in predstav za naslednje leto, njegovo dejavnost pa bo, po besedah pomočnice direktorja Marjete Turk, podprla tudi centralna služba Javnega sklada za kulturne dejavnosi iz Ljubljane.

Na sliki:

Predstavitev je zamišljena tako, da v njej z vso vnemo sodelujejo tudi gledalci, obilo smeha je prisotno kaj kmalu, za pozneje pa ostaja neskončno razmišljanje o globljem sporočilu predstave.

Foto,teks: Tomo Köleš