VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 29.09.2009
POLOMIJA BREZ PRIMERE
, Kuha se kuha vroča grenka juha.


KO JE PRIŠEL POZITIVNI SKLEP, SO NA SPLETNI STRANI MaMe ZAPISALI (toda sledil je še en sklep, ki bi naj razveljavljal prvi sklep in nato je sledil še en-TRETJI sklep,ki preklicuje vse sklepe) :POLOMIJA BREZ PRIMERE...Prosimo vas lepo, kaj se pa greste!!! Če že ne morete pravično razdeliti teh evropskih 4 milijonov evrov med mlade jih pa dajte murinim delavcem za REŠITEV MURE!



Mladi na delu
24. avgust 2009

Konzorcij Mreže MaMa uspešen na Javnem razpisu za izbor projektov s področja socialnih, državljanskih in kulturnih kompetenc Ministrstva za šolstvo in šport za mrežo aktivnega državljanstva.

Mreža MaMa je v juniju 2009 kot poslovodeči organ konzorcija oddala vlogo projekta mreženja pod nazivom Mladi na delu na Javni razpis za izbor projektov s področja socialnih, državljanskih in kulturnih kompetenc Ministrstva za šolstvo in šport za mrežo aktivnega državljanstva.

19.8.2009 smo prejeli sklep Ministrstva za šolstvo in šport RS, s katerim se ugodi projektu Mladi na delu.

Mrežni projektni tim Mladih na delu sooblikuje:
- 31 konzorcijskih partnerjev: Zavod Mladinska mreža MaMa, 20 mladinskih centrov, 9 srednjih šol, Lokalna razvojna fundacija;
- 6 nacionalnih zunanjih partnerjev: Univerza v Ljubljani, Skupnost občin Slovenije, Zavod RS za zaposlovanje, British Council, Društvo Amnesty International, Informacijski urad Sveta Evrope v RS;
- 114 zunanjih partnerjev: 19 občin, 13 srednjih šol, 26 osnovnih šol, 17 klubov in društev študentov, 3 lokalni mladinski sveti, 13 ostalih nevladnih organizacij, 4 Uradi za delo, 3 Centi za socialno delo, 10 ostalih zainteresiranih organizacij.

Projekt Mladi na delu se bo izvajal na območju 22 slovenskih občin, zajel 20,11% celotne populacije mladih, 33,72% celotne populacije brezposlenih mladih in aktivno vključil v treh letih trajanja 5.201 mladih.

O izvajanju projekta in aktivnostih več in veliko, zelo kmalu!