VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 05.11.2009
ŠKOCJANSKE JAME VABIJO
, Kras

Spoštovani!

Slovenija je majhna dežela, ki je polna lepot. Med te lepote spada tudi Kras - edinstvena pokrajina, ki nobenega obiskovalca ne pusti ravnodušnega. Kras je zaznamovan s kraškimi pojavi, ki so bili prvič znanstveno preučevani in raziskovani na območju Škocjanskih jam, na območju, ki so mu že v davnini dali ime matični Kras in se uporablja v vseh jezikih sveta.

Škocjanske jame so edina slovenska znamenitost, ki so bile zaradi svoje edinstvenosti in med drugim enega največjih podzemnih kanjonov v Evropi in svetu, 1986. leta vpisane v UNESCO-v seznam svetovne dediščine.

Vabimo vas, da obiščete edinstveno kraško pokrajino s svojimi značilnostmi ter pravljično podzemlje Škocjanskih jam.

Pri obisku Parka Škocjanske jame imate na voljo dve možnosti:

- voden ogled Škocjanskih jam; obisk traja med 1 uro in pol in dvema urama. V spremstvu vodiča odkrivate podzemlje Škocjanskih jam,

- poleg ogleda Škocjanskih jam se lahko sami ali v spremstvu vodiča odpravite po 2 km dolgi Učni poti Škocjan in obiščete tri muzejske zbirke v vasi Škocjan.

Skupine, ki se na ogled parka odpravijo z vlakom, se lahko iz železniške postaje v Divači do Parka Škocjanske jame pripeljejo z brezplačnim avtobusom. Več informacij dobite na spodnjih kontaktih.

Skupinam društev, ki se najavijo po telefonu (tel. št. 05 70 82 104) ali preko interneta (naslov: psj.info@psj.gov.si), priznavamo pri plačilu vstopnic za ogled Škocjanskih jam popust v višini 10 %. Glede na velikost skupine ima določeno število spremljevalnih oseb skupine prost vstop.

Dodatne informacije o parku in jamah lahko najdete na naši spletni strani (www.park-skocjanske-jame.si ), dosegljivi pa smo na spodnjih kontaktih.

V pričakovanju vaših najav vas lepo pozdravljamo.

Dobrodošli!

Edi Polh, Jana Martinčič

Komerciala

Tel: 05 / 70 82 104, fax: 05 / 70 82 105 , mail: psj.info@psj.gov.si

Škocjan: 30.10.2009