VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Ormož 01.12.2009
OBVESTILO UPORABNIKOM KNJIŽNICE FRANCA KSAVRA MEŠKA ORMOŽ
, Knjižnica Franca Ksavra Meška Ormož

OBVESTILO UPORABNIKOM KNJIŽNICE FRANCA KSAVRA MEŠKA ORMOŽ

Člane, uporabnike in tudi tiste, ki bi to še radi postali, Knjižnica Franca Ksavra Meška Ormož obvešča, da do konca letošnjega leta ob vpisu ali podaljšanju članstva podarjamo članarino. Za ta korak se odločamo z namenom povečanja članov, saj se uspešnost delovanja knjižnice meri tudi s številom članov in njihovim obiskom. Še posebej pomemben je odstotek članov na število prebivalcev območja, ki ga pokrivamo s svojo dejavnostjo, saj Ministrstvo za kulturo v svojih razpisih pri dodeljevanju sredstev za nakup gradiva upošteva tudi ta podatek. Žal v knjižnici ugotavljamo, da imamo med slovenskimi knjižnicami precej nizek odstotek članstva, nasprotno pa zelo veliko število izposojenega gradiva na člana. Vzrok je med drugim tudi v dejstvu, da si na eno člansko izkaznico izposoja gradivo več uporabnikov, včasih tudi po dva ali več družinskih članov.

Z namenom, da bodo rezultati poslovanja knjižnice čim bolj realni, vas vljudno prosimo, da si gradivo izposojate le na svojo člansko izkaznico. Novovpisanim članom podarjamo tako do konca letačlanarino za obdobje enega leta. Prav tako podarjamo članarino tudi že vsem vpisanim članom, ki se jim članstvo izteče do konca decembra 2009.

Obveščamo vas pa tudi, da smo na podlagi 21. člena Zakona o varstvu osebnih podatkov in 15. člena Zakona o knjižničarstvu dolžni iz evidence izbrisati vse neaktivne člane knjižnice, to so tisti, ki knjižnice niso obiskali najmanj eno leto oziroma pri njih ni bil evidentiran obisk oz. izposoja gradiva. Izbrisan član se bo ob obisku moral ponovno vpisati v knjižnico. Že vnaprej prosimo za razumevanje in prijazno vabimo, da nas čim prej obiščete. S tem boste povečali tudi odstotek članstva, posledično pa tudi obogatili obseg in vsebino nakupa novih knjig v knjižnici.

Dobrodošli med grajskimi zidovi, kjer vas čaka mavrica novih spoznanj in učenosti, kotiček prijetnih in zanimivih zgodb, obilica glasbenega in filmskega razvedrila in vaši ormoški knjižničarji!