VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Ljutomer 14.03.2007
ZBOROVALI
15.03.2007, , Hotel Jeruzalem Ljutomer

LJUTOMERSKO TURISTIČNO DRUŠTVO ZBOROVALO

V Ljutomeru, se je v torek, 13. 03. 2007 v sejni sobi hotela Jeruzalem odvijal občni zbor Turističnega društva Ljutomer. Občnemu zboru je prisostvoval tudi g. Jaklin, predsednik Pomurske turistične zveze. Svoja poročila so podali predsednik društva g. Odar, blagajničarka in predsednik upravnega odbora. Poročila so bila soglasno sprejeta. Podan je bil tudi program za leto 2007, katerega prva prireditev fašenk je že spravljena pod streho - uspešno, saj je sodelovalo kar 12 skupin.

Za 03. 06. 2007 je predviden pohod skupaj v organizaciji s TD Radomerje - Železne Dveri, sejem po celem Lotmerki, pa je predviden za 11. 08. 2007, skupaj z Grossmanovim festivalom filma in tradicionalno martinovanje 11. 11. 2007.

V okviru TD je tudi uspešna sekcija golobarjev »Letalci«, ki je v lanskem letu sodelovala na 14 tekmovanjih v tujini in doma in so dosegali vidne rezultate.

Vzpostavili so tudi stik z OŠ Ivana Cankarja, kjer pomagajo pri turističnem krožku.

Med novimi načrti je tudi izgradnja pešpoti med Ljutomerom in Pristavo v sodelovanju s TD Pristava. Kot cilj so si zadali tudi povezovanje s turističnimi društvi in sorodnimi društvi (vinogradniki, gostinci, mladinskimi društvi).

Predsednik Pomurske turistične organizacije je poudaril, da je potrebno povezovanje obeh strani Mure, s skupnimi nastopi na turističnih sejmih. Pomemben segment društev so tudi prireditve.

Poudaril je tudi, da si Pomurska turistična zveza prizadeva pridobiti dodatna finančna sredstva, v kratkem času je bo določena vsota namenjena sofinanciranju turističnih društev.

To je prvič v mnogih letih, da dobijo društva neposredno finančna sredstva za svoje delovanje. V pripravi je tudi katalog Pomurja. Uvesti se želi turistični telefon Pomurja, ki bo deloval 24 ur na dan, 7 dni v tednu in seznanjal ljudi o vsem kar se dogaja v Pomurju.

Pomembno je tudi delovanje na internetnem turističnem portalu Slovenije, saj le-tega edino financira država.

Izrečeno je bilo tudi vabilo za sodelovanje na turističnem sejmu v Ljubljani.

Zelo žalostno je, da nekatere prireditve lokalni mediji opisujejo negativno. To za turizem ni dobro , saj je potrebna lokalna podpora pri tem,če pa ni podpore tudi s te strani, lahko to pomeni stagnacijo turizma in s tem pomembne gospodarske veje.

Foto,tekst : Anita Furjan,MCP-Regionalni pomurski multimedijski center