VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Ljutomer 17.03.2011
VOLILNO-PROGRAMSKI ZBOR MSL
, Prlekija, Spodnji Kamenščak

V soboto je potekal programsko-volilni zbor Mladinskega sveta Ljutomer. Člani organov tega lokalnega sveta so se zelo pomladili, saj nihče v njih ni starejši od 29-let. Sprejet je bil zelo obsežen program dela, novi predsednik je postal Alen Senčar iz Ljutomera, generalna sekretarka pa Vesna Pintarič iz Precetinec, podpredsednik pa Sebastjan Šauperl iz Cvena. Glede odnosa lokalne skupnosti do lokalnega Mladinskega sveta Ljutomer so prisotni ocenili, da sedaj in v zadnjih štirih letih je izredno dober in tudi sofinanciranje mladinskih struktur se je v ljutomerski občini v primerjavi od leta 1990 dalje do pred štirimi let, bistveno izboljšalo ter predstavlja primer dobre prakse ne samo v pomurskem temveč tudi v slovenskem prostoru.

Na splošno pa je odnos do mladinskega področja oziroma do mladinskih struktur zelo zanemarjen in tudi na žalost večkrat ponižajoč. V številnih občinah še bodo morali temeljito "iztisniti" svojo lokalne rezerve tudi v sami lastni "hiši" in odpreti mladinske postavke v svojih občinskih proračunih oziroma te postavke dvigniti na ustrezne višine. Nedavno sprejeta mladinska zakonodaja je veliko orožje mladim da to tudi dosežejo. Pa še nekaj, Zakon o MSS natančno določa, da morajo občinski sveti si pridobiti mnenje svojih lokalnih MS o vseh vprašanjih, ki zadevajo mlade še preden taka gradiva obravnavajo na sejah občinskih svetov.

Za dosedanjo pomoč so protokolarna darila - knjigo Monografija Prlekije prejeli: dosedanji predsednik MSL Stanko Brunčič, predsednik Mladinskega kluba Pürga Rudolf Ludvik ml. in strokovni sodelavec MSL Rudi Stegmüller. MSL je izhajajoč iz rezultatov javnega razpisa URSM eden najuspešnejših MS v Sloveniji

tel.št.: h.c. 02 58 48 033

VABILO NA PROGRAMSKO-VOLILNI ZBOR

Predstavnike kolektivnih članov MSL vljudno vabim na redni programsko-volilni občni zbor, ki bo potekal v soboto, 19. marca 2011 ob 15. uri na sedežu MSL, na Spodnjem Kamenščaku 23. Prosimo, da zasigurate prisotnost treh članov iz vašega društva-kolektivnega člana MSL v skladu s Statutom v starosti od 14. do 29. let. Dodatni udeleženci višjih starosti bodo imeli status gosta-opazovalca oziroma strokovnega sodelavca MSL.

Predlagam sledeči dnevni red:

1.Ugotovitev navzočnosti

2.Izvolitev delovnega predsedstva: predsednika, zapisnikarja in dveh overovateljev

3.Obravnava dosedanjega dela s finančnim poročilom, potrditev

4. Obravnava in potrditev programa dela in finančnega načrta za leto 2011

5. Razrešitev dosedanjega vodstva

6. Izvolitev organov MSL (predsednika,podpredsednika,generalnega sekretarja-upravni odbor; nadzorni odbor;disciplinska komisija, komisija za članstvo)

7.Razno

Po uradnem delu bo pogostitev ob prijetnem druženju. Pričakujem in vas prosim za vašo zanesljivo udeležbo.

Spodnji Kamenščak, 10.03.2011

Predsednik MSL: Stanko Brunčič