VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Tujina 28.06.2011
VELIKA MEDNARODNA DEJAVNOST MCP-PC NVO
, Odhod v Bosno, kmalu evropska prostovoljka iz Srbije

29. junija je skupina turističnih aktivistov iz Pomurja, med njimi trije predstavniki MCP-PC NVO (Ivek Polak, Jani Zidarič in Rudi Stegmüller) ob 5. uri zjutraj iz Murske Sobote krenila proti Bosni. Gre za strokovno ekskurzijo ki bo potekala do 3. julija. Udeleženci si bodo ogledali Sarajevo, Fočo, narodni park Peračica ter opravili rafting na Drini in nato še na Tari. Ob tej priložnosti bo vzpostavljen kontakt s tamkajšnimi turističnimi delavci in predstavljena bo tudi Prlekija ter Prekmurje.

MCP-PC NVO pa sodeluje tudi v projektu EVS in v kolikor bo uspel na evropskem razpisu Mladi v akciji bo s 1. septembrom za šest mesecev pri njegovi dejavnosti pomagala evropska prostovoljka iz Republike Srbije (Vojvodine), saj je že bil vzpostavljen z njihovo nacionalno organizacijo prostovoljstva.

V juliju in avgustu pa se bodo predstavniki omenjene organizacije udeleževali usposabljanja za KOLESARSKE VODIČE v Čakovcu.

Tako je MCP-PC NVO zelo povečal svoje mednarodne dejavnosti ter uspešno širi promocijo Prlekije, Pomurja in Slovenije tudi v tujino.