VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 31.08.2011
Izvoljen ODBOR RS ZA PODELITEV DRŽAVNIH PRIZNANJ NA PODROČJU PROSTOVOLJSTVA
31.08.2011, , Slovenija

Volilna komisija za izbor predstavnikov nevladnih organizacij v Odbor RS za podelitev državnih priznanj na področju prostovoljstva je v Ljubljani, 31. 8. 2011, razglasila rezultate volitev, ki so potekale na podlagi Poslovnika postopka izbire predstavnikov nevladnih organizacij v Odbor RS za podelitev državnih priznanj na področju prostovoljstva.

Komisija je med prejetimi 69 veljavnimi glasovnicami preštela glasove za posamezne kandidate ter razglasila naslednje rezultate:

1. Za predstavnike nevladnih organizacij v Odbor RS za podelitev državnih priznanj na področju prostovoljstva se imenujejo (po vrstnem redu prejetega števila glasov):

  1. Tomaž Banovec
  2. Primož Jamšek
  3. Anka Ostrman
  4. Janez Pezelj

2. Za namestnike predstavnikov nevladnih organizacij v Odbor RS za podelitev državnih priznanj na področju prostovoljstva se imenujejo (po vrstnem redu prejetega števila glasov):

  1. Vilij Bržan
  2. Janja Viher
  3. Ema Verbnik
  4. Janez Matoh

Vsem izvoljenim kandidatom in kandidatkam iskreno čestitamo in jim želimo uspešno delo v odboru!

Ministrstvo za javno upravo bo na podlagi prejetih predlogov predstavnikov NVO predlagalo dopolnitev Odbora s člani predstavnikov ministrstev, ki imajo izkušnje na ostalih področjih prostovoljskega dela. Odbor bo z delom začel kmalu, saj bodo prva državna priznanja podeljena še letos, ob zaključku evropskega leta prostovoljstva.

Ostalim kandidatom in vsem organizacijam, ki so sodelovale v postopku izbora predstavnikov, se lepo zahvaljujemo za sodelovanje.

Lepo pozdravljeni.

Nina Lukashevich, vodja postopka

Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva

Poljanska cesta 12

1000 Ljubljana

T: 01 433 40 24

F: 01 430 12 89

M: 051 389 895

E: nina.lukashevich@filantropija.org

www.filantropija.org ; www.prostovoljstvo.org