VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 26.10.2011
Ljubljanska mreža info točk obvešča...
, Slovenija

Vabilo k vpisu v L’MIT bazo mladinskih organizacij

Ljubljanska mreža info točk za mlade vabi vse mladinske in druge organizacije, ki izvajajo dejavnosti za mlade v Mestni občini Ljubljana k vpisu v bazo mladinskih organizacij, ki bo objavljena na spletni strani L’MIT.

Ljubljanskamobilna info točka

Po Študentski areni Ljubljanska mobilna info točka osvaja še Gimnazijo Vič in Dijaški dom Ivana Cankarja. Na Gimnaziji Vič nas skupaj z aktualnimi informacijami najdete v sredo 26. 10. 2011, v Dijaškem domu Ivana Cankarja pa dan kasneje, torej v četrtek, 27. 10. 2011.

Pike

Spletna anketa: prihodnja oglaševalska kampanja “Za raznolikost. Proti diskriminaciji”

Generalni direktorat Evropske komisije za pravosodje bo v okviru kampanje “Za raznolikost. Proti diskriminaciji” v prvi polovici leta 2012 pripravil tudi oglaševalsko kampanjo z namenom dodatno povečati osveščenost državljanov o diskriminaciji v EU ter jim ponuditi informacije o tem, kakšne so njihove pravice in kam se lahko obrnejo v primeru, da se soočajo z diskriminacijo.

CNVOS Uradu RS za mladino: dodatno kvantificiranje razpisnih meril predstavlja tveganje za kakovost rezultatov in učinkov projektov

CNVOS je Urad RS za mladino pozval k ponovnemu premisleku njegove oktobrske napovedi, da bo v razpisu za sofinanciranje mladinskega dela v letu 2012 dodatno kvantificiral posamezne razpisne kriterije.

Sodelovanja

Spletna anketa: prihodnja oglaševalska kampanja “Za raznolikost. Proti diskriminaciji”

Generalni direktorat Evropske komisije za pravosodje bo v okviru kampanje “Za raznolikost. Proti diskriminaciji” v prvi polovici leta 2012 pripravil tudi oglaševalsko kampanjo z namenom dodatno povečati osveščenost državljanov o diskriminaciji v EU ter jim ponuditi informacije o tem, kakšne so njihove pravice in kam se lahko obrnejo v primeru, da se soočajo z diskriminacijo.

Vabilo za vzpostavitev vseslovenskega korporativnega prostovoljstva na portalu www.prostowwwoljec.si

Projekt je namenjen naslednjim ciljnim skupinam: podjetjem, NVO, dijakom, študentom, brezposelnim, itd. Projektu se lahko pridružite bodisi kot ponudnik ali povpraševalec po prostovoljnem delu ali kot donator.

Nacionalno srečanje projekta Občinski uslužbenci in mladi skupaj na delu

8.11.2011 bo v Mariboru potekalo sklepno nacionalno srečanje projekta Občinski uslužbenci in mladi skupaj na delu, kjer se bo predstavila dodana vrednost projekta.

Mladinske politike

Evropska listina o pripravništvih

Listina o pripravništvih ureja in izboljšuje situacijo pripravnikov, praktikantov in vajencev na evropski ravni. Med drugim tudi uvaja skupne evropske standarde, opredeljuje pogodbo za pripravnike, pravično povračilo stroškov ter opredelitev učnih učinkov za pripravnika. Listino lahko podprete preko spletne strani in Facebooka.

Izšla nova številka revije Mladje o bodočnosti evropskega programa na področju mladine

Ta številka revije Mladje je v celoti posvečena razmislekom o bodočnosti evropskega programa na področju mladine ter z njo spodbujamo k akciji vse, ki jim je do ohranitve samostojnega programa EU na področju mladine.

Urad RS za mladino je objavil izhodišča za pripravo Javnega poziva za sofinanciranje mladinskega dela v letu 2012

URSM je objavil Izhodišča za pripravo »Javnega poziva za sofinanciranje mladinskega dela v letu 2012« s katerimi želijo, zaradi lažje priprave na javni poziv, zainteresirane organizacije vnaprej seznaniti s ključnimi značilnostmi in spremembami, ki jih prinaša vsakoletni poziv.

Priprava zahtevnih projektnih prijav na mednarodne razpise

CNVOS vas vabi na brezplačno 2-dnevno usposabljanje o pripravi zahtevnih projektnih prijav na večje slovenske, zlasti pa na mednarodne razpise. Delavnica je namenjena predstavnikom profesionalnih NVO, ki s svojimi projektnimi prijavami že redno kandidirajo na večjih mednarodnih razpisih za financiranje programov in projektov nevladnih/neprofitnih organizacij (EK, IPA itd.).

Strateško načrtovanje v NVO

Delavnica je namenjena preverjanju trenutne situacije v organizaciji in oblikovanju izhodiščnih strategij in izboljšav za prihodnost. Prispevala bo tako k osebnostni kot profesionalni rasti posameznega udeleženca, pomagala do inspiracij in novih idej ter uporabnega znanja, kar bo posledično pomenilo večji uspeh posamezne NVO.

8. slovenski kongres prostovoljstva

Osmi kongres bo odprl teme razvoja prostovoljstva v prihodnje, vlogi neformalnega in organiziranega prostovoljstva v sodobni družbi, iskal rešitve in ukrepe spodbujanja prostovoljstva.

Cikel izobraževanj za uspešno delo in življenje z mladimi

Letošnji cikel vam prihaja naproti z vsebinami, ki nagovarjajo fenomene sodobne družbe, kjer mladi po eni strani postajajo vse bolj marginalizirana skupina in po drugi strani lahek plen potrošniških neoliberalnih življenjskih slogov in vrednot.

MSS vabi na usposabljanje za menedžerje v mladinskih organizacijah

Namen usposabljanja za menedžerje v mladinskih organizacijah je usposobiti izkušene mladinske voditelje za odgovorno prevzemanje vodstvenih funkcij v mladinskih organizacijah.

Delo

Pripravništvo v organizaciji Eurodesk Brussels Link

Eurodesk Brussels Link (EBL) koordinira dejavnosti nacionalnih partnerjev, ki delujejo kot stalna podpora strukturam evropskega programa Mladi v akciji. Mreža prav tako posodablja in ureja vsebino Evropskega mladinskega portala.


Razpisi

Razpis programa Vseživljenjsko učenje 2012

Center RS za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja objavlja razpis za program Vseživljenjsko učenje 2012. Na CMEPIUS-u bodo jesensko-zimski čas namenili tudi informativnim dnem.

Javni razpis za sofinanciranje dejavnosti horizontalnih NVO mrež in spodbujanje prostovoljstva za leta 2011, 2012 in 2013

Javni razpis je namenjen sofinanciranju dejavnosti horizontalnih NVO mrež na nacionalni ravni in spodbujanju prostovoljstva.

Uporabni viri

Obrazec za iskanje partnerjev za projekte v programu Mladi v akciji

Infoservis Eurodesk nudi vsem organizacijam ali neformalnim skupinam, ki pripravljajo predloge projektov za sofinanciranje s strani programa Mladi v akciji podporo pri iskanju projektnih partnerjev.

Poslovanje društev in nepridobitnih organizacij v letu 2010

Na podlagi predloženih podatkov iz letnih poročil je AJPES za leto 2010 pripravil poročilo o poslovanju društev in nepridobitnih organizacij pravnih oseb zasebnega prava v Republiki Sloveniji v letu 2010.