VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 26.10.2011
Novice CNVOS
, Slovenija

24. oktober 2011 /
št. 44-11
title

2. letna konferenca NVO: Standard kakovosti nam pomaga pri pridobivanju projektov
Torek, 25. oktober 2011, 8.30 - 13.00, City hotel, Dalmatinova 15, Ljubljana. CNVOS in SIQ organizirata že 2. letno konferenco namenjeno Standardu kakovosti NVO v praksi, ki je letos namenjena vodenju projektov.
Več »
rounded
Razpis »Noč raziskovalcev 2012«
Razpis Noč raziskovalcev 2012 je namenjen financiranju organizacije Noči raziskovalcev v letu 2012.
Več »
Konferenca Premiki
Sreda, 26. 10. 2011, Dvorec Betnava, Viteška dvorana, Maribor. Vabljeni na konferenco nevladnih organizacij, ki jo organizira Regionalno stičišče nevladnihorganizacij Podravja (Zavod PIP Maribor). Na konferenci bodo prisotni naslednji gostje: Tina Divjak (CNVOS), Boris Keuc (MRA), Goran Forbici (CNVOS), Darijan Krpan (BIT Planota) in drugi.
Več »
World Aware Education Awards
Odprt je razpis World Aware Education Awards, ki spodbuja projekte, ki promovirajo globalno učenje tako v formalnih kot neformalnih okoljih in kažejo odličnost na področju mreženja, partnerstva in koordinacije za povečano in izboljšano globalno izobraževanje ter povezujejo različne akterje in institucije.
Več »
Strateško načrtovanje v NVO
Delavnica je namenjena preverjanju trenutne situacije v organizaciji in oblikovanju izhodiščnih strategij in izboljšav za prihodnost. Prispevala bo tako k osebnostni kot profesionalni rasti posameznega udeleženca, pomagala do inspiracij in novih idej ter uporabnega znanja, kar bo posledično pomenilo večji uspeh posamezne NVO.
Več »
Non-State Actors and Local Authorities in Development Programme Non-State Actors in Development Objective 1: Actions in partner countries (In-country) Pelple's Republic of China
Razpis je namenjen zmanjševanju revščine in spodbujanju trajnostnega razvoja na Kitajskem.
Več »
Javni razpis za podelitev koncesije za izvajanje socialnovarstvene storitve pomoč družini na domu na območju Občine Lovrenc na Pohorju
Predmet koncesije je socialna oskrba upravičenca v primeru invalidnosti, starosti ter drugih primerih, ko
socialna oskrba lahko nadomesti institucionalno varstvo.
Več »
Teoretično-praktična delavnica O depresiji
Vabljeni k udeležbi teoretično-praktične delavnice O depresiji, pod vodstvom prof. dr. Mojce Z. Dernovšek. Delavnica je omejena na 20 oseb. Kotizacija.
Več »
Seminarja Nasilje v družini in Spolni napad na otroka
Združenje proti spolnemu zlorabljanju vabi na seminarja Nasilje v družini (21. 11. 2011) in Spolni napad na otroka (28. 11. 2011). Seminarja sta namenjena vsem, ki se poklicno ukvarjajo z otroki ali ob svojem delu prihajajo pogosteje v stik z otroki in družino.
Več »
THE EUROPEAN INSTRUMENT FOR DEMOCRACY AND HUMAN RIGHTS (EIDHR) - COUNTRY-BASED SUPPORT SCHEME (CBSS) FOR KENYA
Cilj javnega razpisa je krepitev vloge civilne družbe pri spodbujanju človekovih pravic in demokratičnih reform, pri podpiranju mirne sprave skupinskih interesov ter pri krepitvi politične udeležbe in zastopanja v Keniji.
Več »
Usposabljanje Coachers, Counsellors, Multipliers CAN CREATE MORE
Namen usposabljanja je omogočiti izmenjavo izkušenj inštruktorjev, svetovalcev in multiplikatorjev, ki delujejo v okviru programa Mladi v akciji, povečati njihovo motivacijo za prihodnje aktivnosti in z različnimi metodami okrepiti njihove kompetence.
Več »
Balkan Incentive Fund for Culture
Balkan Incentive Fund for Culture (BIFC) nudi nepovratno pomoč z namenom podpore umetniških in kulturnih projektov, ki potekajo znoraj ali med državami zahodnega Balkana - Albaniji, BIH, Hrvaški, Kosovem, Makedoniji, Črni Gor in Srbiji. Preko teh projektov se med državami sklepajo dolgoročna partnertva po vsej regiji in drugod po Evropi.
Več »
Javni razpis za programe romskih zvez v letu 2012
Predmet javnega razpisa je sofinanciranje programov, ki podpirajo cilje javnega razpisa - spodbujanje aktivnega delovanja organizirane romske skupnosti.
Več »
Javni razpis za lokalne romske radijske oddaje v letu 2012
Predmet javnega razpisa je sofinanciranje lokalnih romskih radijskih oddaj, ki podpirajo cilje javnega razpisa.Cilji javnega razpisa so spodbujanje priprave in predvajanja romskih oddaj.
Več »
Javni razpis za zbiranje predlogov za sofinanciranje izvedbe prireditev v Občini Ilirska Bistrica v okviru občinskega meseca kulture v letu 2012
Sofinanciranje izvedbe prireditev v Občini Ilirska Bistrica v okviru občinskega meseca kulture, v katerem je zajeto tudi praznovanje slovenskega kulturnega praznika v letu 2012.
Več »
Javni razpis za sofinanciranje organizacije in izvedbe prireditev »Veseli december 2011« v Občini Ilirska Bistrica
Predmet razpisa oziroma sofinanciranja sta dva sklopa prireditev - izvedba prireditve ali niza prireditev ob praznovanju sv. Miklavža in izvedba osrednje prireditve Silvestrovanja in spremljajočih prireditev v Ilirski Bistrici.
Več »
Vabljeni k prijavam na LalaBajke
Z novembrom letos se bodo po krajšem odmoru zopet začele LalaBajke in sicer v Trubarjevi hiši literature na Stritarjevi ulici 7. Branja se bodo odvijala enkrat mesečno, Organizatorji pa so si zadali, da bo tokratni cikel zajemal dela mladih slovenskih avtorjev. V sodelovanju z Mladinskim klubom Društva slovenskih pisateljev iščejo mlade (od 15 do 29 let), ki bi prispevali svoja avtorska dela, ki bodo vključena v program novega cikla LalaBajk.
Več »
Festival Trakulja vabi k prijavam
Glavni namen mednarodnega festivala TRAKulja je spodbuditi produkcijo komedije v Sloveniji ter v širšem evropskem okolju. Kulturno umetniško društvo Cerkno k prijavi vabi kratke komedije. Na festivalu lahko sodelujejo filmi, ki so amaterske produkcije, niso celovečerni, ustrezajo izboru tričlanske izbirne komisije, prednost imajo filmi, ki spadajo v žanr komedije in so bili prijavljeni v roku, ki ga je določil organizator (upošteva se datum na poštnem žigu). Rok: 10. 11. 2011.
Več »
Fundacija za šport
Predmet razpisa je sofinanciranje izvajalcev programov za gradnjo športnih objektov.
Več »
Javni razpis Fundacije za šport za sofinanciranje športnih dejavnosti, raziskovanja in razvoja športa ter založništva v športu v letu 2012
Predmet razpisa je sofinanciranje izvajalcev programov športnih dejavnosti, raziskovanja in razvoja športa ter založništva v športu.
Več »
Primary Health Care Sector Policy Support Programme - CSO component
Splošni cilj tega javnega razpisa je povečati dostop do javnih zdravstvenih storitev in izboljšanje kakovosti izvajanja storitev primarnega zdravstvenega varstva prek sistema zdravstvenega okrožja v Južni Afriki.