VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 26.10.2011
CHEIKH LO
, Maribor

www.izzven.si



NARODNI DOM MARIBOR

četrtek, 27. oktober, 20.30

CHEIKH LÔ

Cheikh N'Diguel Lô, glas, kitare, tolkala; Wilfrid Zinsou, saksofoni, pozavna; Cheikh Tidiane Tall, kitare; Washington "Pito" Rosas, bas; Samba N'Dokh M'Baye, bobni, konge, tolkala; Khadim M’Baye, tolkala; Badou N´Diaye, bobni

Nezamenljiv sufijski trubadur Cheikh Lô je eno največjih imen afriške glasbe: izjemen pevec in tekstopisec ter izviren kitarist, tolkalec in bobnar na samosvoj način združuje raznorodne vplive zahodne in srednje Afrike s popularno glasbo. Doslej se je še z vsakim albumom umestil v sam vrh world-music lestvic. Cheikh Lô se po petih letih odsotnosti z evropskih odrov vrača na evropsko turnejo z novim albumom. Koncert v Mariboru bo ekskluziven slovenski nastop!

Leta 1955 v Burkini Faso rojen otrok senegalskih staršev je že od malih nog vedel, da ga v življenju zanima izključno glasba. Svojo kariero je pričel kot pevec in tolkalec v številnih afro-kubanskih zasedbah, leta 1978 pa se je preselil v Senegal, kjer ga je odkril Youssou N'Dour, ki je tudi produciral njegov prelomni prvenec Ne La Thiass, s katerim je nemudoma osvojil ves svet. Cheikh Lô je v svetovno glasbeni ponudbi edinstven tudi zavoljo dolgih dreadlocksov in razkošnih pisanih oblačil, značilnostih mistične bratovščine Baye Fall, ki sodi v red islamskih muridov, borcev proti francoski kolonizaciji Senegala.

V svetovljanskem zvoku njegove glasbe je slišati tradicionalne in urbane vplive Dakarja, Pariza, Bahie in Londona. Zaznamuje jo raskav, grenko-sladek glas ter mavrični splet godb sveta: senegalskega plesnega mbalaxa, kubanske salse, kongovske rumbe, funka in reaggea. Kombinacija nezamenljivega glasu ter edinstvenega spoja španskega melosa s plesno Afriko vsakič očara poslušalce po vsem svetu, tako kot nekdaj Youssou N'Dour. Na koncertu barvitega, polnega, bogatega in raznovrstnega zvoka enega največjih pevcev Afrike sta odlično počutje in dobra volja zagotovljena!

V sodelovanju s festivalom Etnika: www.etnika.si



Cena vstopnic: 16,00 €



Informacije in prodaja vstopnic:

NARODNI DOM MARIBOR, Informacijska pisarna (vhod iz Svetozarevske ulice),

vsak delavnik od 10.00 do 17.00, v soboto od 9.00 do 12.00 ter uro pred vsako prireditvijo.

telefon: (02) 229 40 11, 229 4050, 040 744 122, 031 479 000
vstopnice@nd-mb.si

Spletna prodaja vstopnic: http://nd-mb.kupikarto.si/ , www.eventim.si



Obiščite nas na