VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Murska Sobota 28.09.2012
Gledališko -glasbena -plesna predstavaI.Kralj,M.Anderson:DRUGE TRI SESTRE
07.10.2012, , Gledališče Park M.Sobota

DRUGE TRI SESTRE,Gledališč Gigante,ZDA

Igrajo in plešejo:Isabele Kralj,Janet Lilly,Simone Ferro.

Glasbo v živo izvajata:Vlado Kreslin in Seth Waren-Crow.

Avtorja gledališkega projekta Druge tri sestre,ki združuje elemente gledališča,glasbe in plesa,sta umetniška direktorja Gledališča GIGANTE,Isabelle Kralj in Mark Anderson.

Prepoved predstave temelji na presunljivi črnogorski legendi o treh sestrah,ki so vse ljubile istega ladijskega kapitana.Ta je ,pred odhodom na dolgo plovbo,vsaki posebej prisegel večno ljubezen in zvestobo ter obljubil ,da se bo vrnil.Sestre so mu ostale zveste in ga skupaj čakale vse svoje življenje:tri ženske,tri zapuščene ljubice tri izgubljrne sanjavke.

Ob treh ameriških igralkah in plesalkah nastopa v vlogi kapitana tudi Vlado Kreslin,ki igra svojo avtorsko glasbo,pa tudi nekaj pesmi Boba Dylana in Phila Chevrona(the pogues).Na tolkalih ga spremlja Seath Warren-Crow.

Gledališče Gigant(Thratre Gigante)je v Milwaukeeju,ZDA leta 1987 ustanovila Isabelle Kralj,koreografinja in plesalka slovenskega porekla.Je namreč nečakinja že umrle slovenske igralke Elvire Kralj in hči igralcev Vladislava in Isabelle Kralj.Gledališče Gigante že vrsto let sodeluje z slovenskimi ustvarjalci.

Gostovanje predstave v Sloveniji so omogočili:Slovensko narodno gledališče Maribor,Društvo baletnih umetnikov Slovenije,Theatre Gigante,Ministrstvo za izobraževanje,znanost,kulturo in šport RS,Urad vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu in Ameriška ambasada.

PREDSTAVA TRAJA 75 MINUT IN NIMA ODMORA.

Angleški dialogi med predstavo z napisi prevajani v slovenščino.

cena vstopnice:

v prodaji

5 eur

na dan predstave.

8 eur