VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Murska Sobota 03.10.2012
Druge tri sestre
07.10.2012, , Gledališče Park M.Sobota


Spoštovani,

vabimo vas na gledališko-glasbeno-plesno predstavo

DRUGE TRI SESTRE, Gledališče Gigante, ZDA


v nedeljo, 7. oktober 2012 ob 19. uri

v Gledališču Park Murska Sobota



Igrajo in plešejo: Isabelle Kralj, Janet Lilly, Simone Ferro.

Glasbo v živo izvajata: Vlado Kreslin in Seth Warren-Crow.

Avtorja gledališkega projekta Druge tri sestre, ki združuje elemente gledališča, glasbe in plesa,sta umetniška direktorja Gledališča GIGANTE, Isabelle Kralj in Mark Anderson.

Pripoved predstave temelji na presunljivičrnogorski legendi o treh sestrah, ki so vse ljubile istega ladijskega kapitana. Ta je, pred odhodom na dolgo plovbo, vsaki posebejprisegel večno ljubezen in zvestobo ter obljubil, da se bo vrnil.Sestre so mu ostale zveste in ga skupaj čakale vse svoje življenje: tri ženske, tri zapuščene ljubice, tri izgubljene sanjavke.

Ob treh ameriških igralkah in plesalkah nastopa v vlogi kapitana tudi Vlado Kreslin, ki igra svojo avtorsko glasbo, pa tudi nekaj pesmi Boba Dylana in Philipa Chevrona (The Pogues). Na tolkalih ga spremlja Seth Warren-Crow.

Gledališče Gigante (Thratre Gigante) je v Milwaukeeju Winsconsin,ZDAleta 1987 ustanovila Isabelle Kralj, koreografinja in plesalka slovenskega porekla. Je namreč nečakinja že umrle slovenske igralke Elvire Kralj in hči igralcev Vladislava in Isabelle Kralj. Gledališče Gigante že vrsto let sodeuje s slovenskimi ustvarjalci.

Gostovanje predstave v Sloveniji so omogočili:

Slovensko narodno gledališče Maribor, Društvo baletnih umetnikov Slovenije, Theatre Gigante, Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport RS, Urad vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu in Ameriška ambasada.

PREDSTAVA TRAJA 75 MINUT IN NIMA ODMORA.

Angleški dialogi bodo med predstavo z nadnapisi prevajani v slovenščino.

cena vstopnice:v predprodaji: 5 EUR, na dan predstave: 8 EUR

Vstopnice lahko kupite v predprodaji na blagajni Gledališča Park vsak delavnik med 14. in 17. uro.

Blagajna bo v nedeljo, 7. 10. 2012 odprta od 18. ure naprej.