VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 16.10.2012
Razpisi in priložnosti za NVO
16.10.2012, , Slovenija

Se vam sporočilo ne prikaže pravilno? Kliknite za ogled obvestilnika na spletni strani.
header
15. oktober 2012
št. 33/12
title
Javni razpis za sofinanciranje uvajanja modela ugotavljanja in vrednotenja neformalno pridobljenega znanja v izobraževanju odraslih od 2012 do 2014
Predmet javnega razpisa je sofinanciranje uvajanja modela ugotavljanja in vrednotenja neformalno pridobljenega znanja v izobraževanju odraslih v obdobju od 2012 do 2014. Uvajanje zajema vpeljevanje postopkov in orodij za ugotavljanje in vrednotenje neformalno pridobljenega znanja odraslih v organizacije za izobraževanje odraslih, ki delujejo v statističnih regijah. Informativni sestanek: 19. 10. 2012 ob 11.00 uri Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport, Masarykova 16, Ljubljana, P23-24.
Več »
Razpis za zbiranje predlogov v okviru sedmega okvirnega programa ES za raziskave, tehnološki razvoj in predstavitvene dejavnosti
Objavljen je razpis za zbiranje predlogov v okviru delovnega programa "Sodelovanje" Sedmega okvirnega programa Evropske skupnosti za raziskave, tehnološki razvoj in predstavitvene dejavnosti (2007-2013), in sicer ERC Synergy Grant.
Več »
Razpis “Preglova nagrada Kemijskega inštituta”
Objavljen je razpis za Preglovo nagrado za izjemno doktorsko delo na področju kemije in sorodnih ved. Nagrada obsega plaketo in denarno nagrado v vrednosti 1000 EUR.
Več »
Razpis Slovenskega arheološkega društva
Objavljen je razpis za nagrado, priznanje, častno članstvo in zahvalno listino Slovenskega arheološkega društva za izjemne dosežke na področju arheologije v Republiki Sloveniji.
Več »
rounded
Javni razpis za razporeditev sredstev FIHO v letu 2013
Predmet razpisa je financiranje oz. sofinanciranje: - izvajanja posebnih socialnih programov in storitev invalidskih organizacij ter programov in storitev humanitarnih organizacij za reševanje socialnih stisk in težav oziroma reševanje socialnih potreb posameznikov, - delovanja invalidskih in humanitarnih organizacij, - naložb v osnovna sredstva invalidskih in humanitarnih organizacij ter njihovo vzdrževanje. Informativni dnevi o razpisu FIHO za leto 2013 bodo potekali v prostorih Emona Effekta, Stegne 21C, 1000 Ljubljana, 2. nadstropje, učilnica D, soba 115 po sledečem razporedu: 15. in 17. oktobra 2012 od 9 - 13.00 ure za invalidske organizacije ter 16. in 18. oktobra 2012 za humanitarne organizacije.
Več »
European Instrument for Democracy and Human Rights - Country Based Support Scheme (CBSS) for the Philippines
V okviru Evropskega instrumenta za demokracijo in človekove pravice - EIDHR je objavljen javni razpis, namenjen krepitvi vloge civilne družbe pri spodbujanju človekovih pravic in demokratičnih reform, pri podpiranju mirne sprave skupinskih interesov ter pri krepitvi politične udeležbe in zastopanosti v Republiki Filipini. Razpis je osredotočen na podporo zagovornikom človekovih pravic in njihovim družinam ter na zaščito otrok.
Več »
European Instrument for Democracy and Human Rights - Country Based Support Scheme (CBSS) for Jamaica and Belize
V okviru Evropskega instrumenta za demokracijo in človekove pravice - EIDHR je objavljen javni razpis, namenjen sofinanciranju projektov s področja spodbujanja človekovih pravic v Belizeju in na Jamajki.
Več »
Intenzivno izobraževanje PRAVICE V KRIZI!? Razumevanje ekonomskih, socialnih in kulturnih pravic
Ekvilib Institut, v sodelovanju s švicarsko organizacijo CODAP, organizira intenzivno izobraževanje s področja človekovih pravic, s poudarkom na ekonomskih, socialnih in kulturnih pravicah.
Več »
Javni razpis za sofinanciranje aktivnosti v letih 2012-2015, ki spodbujajo odprtost slovenskega visokega šolstva v mednarodno okolje
Predmet javnega razpisa je podpreti hitrejši razvoj in večji obseg aktivnosti, ki vodijo v internacionalizacijo slovenskega visokega šolstva. Javni razpis bo podprl naslednje aktivnosti: - vključevanje (zaposlitev) strokovnjakov iz tujine v pedagoški in raziskovalni proces na visokošolskih zavodih v Republiki Sloveniji za daljše (vsaj eno študijsko leto) časovno obdobje; - krajša (tedenska, mesečna) gostovanja tujih strokovnjakov na slovenskih visokošolskih zavodih; - organizacija mednarodnih delavnic z vabljenimi tujimi strokovnjaki; priprava in/ali izvedba študijskih programov ali njihovih delov v tujih jezikih.
Več »
Javni razpis za vzpostavitev sistema zagotavljanja kakovosti na visokošolskih zavodih v Republiki Sloveniji v letih 2012-2015
Predmet javnega razpisa je sofinanciranje aktivnosti, ki razvijajo ali nadgrajujejo katerikoli sestavni element sistemov kakovosti na visokošolskih zavodih ter hkrati sofinanciranje mednarodnih evalvacij/akreditacij kot podporo razvoju sistema zunanjih evalvacij/akreditacij, ki jih izvaja pristojna nacionalna agencija v RS. Predmet javnega razpisa je tudi kakovostna prenova programske ponudbe visokošolskih zavodov, ki se odziva na aktualne potrebe širšega družbenega okolja.
Več »
CESIE išče 2 udeleženca iz Slovenije za program Euromed at work for active citizenship
European Centre of Studies and Initiatives - CESIE išče 2 udeleženca iz Slovenije za program Euromed at work for active citizenship - EWAC training course (Ukrep 3.1 programa Mladi v akciji), ki bo potekal v Palermu, Italija, od 3. do 11. novembra 2012.
Več »
Prijavite vaš film na 4. Festival neodvisnega filma
Festival neodvisnega filma poziva, da prijavite kakšnega od vaših filmov na 4. Festival neodvisnega filma, ki bo tudi tokrat potekal v Trzinu (pri Domžalah) od 23. do 24. novembra. Prijave se zbirajo do 24. oktobra.
Več »
Nacionalne štipendije »Za ženske v znanosti« 2013
L'OREAL Slovenija, Slovenska nacionalna komisija za UNESCO in Slovenska znanstvena fundacija razpisujejo štipendije nacionalnega programa »Za ženske v znanosti« 2013. Trem slovenskim mladim raziskovalkam bodo podelili štipendije za obdobje enega leta v višini 5.000 EUR. Kandidatke se lahko na razpis prijavijo do vključno 5. novembra 2012.
Več »
Usposabljanje za prostovoljno delo z žrtvami nasilja - Ljubljana
Zavod Emma, Center za pomoč žrtvam nasilja, vabi k sodelovanju nove prostovoljke in prostovoljce. Usposabljanje za delo z žrtvami nasilja se bo pričelo v torek, 16. 10. 2012, ob 16:30 v prostorih Zavoda Emma v Ljubljani, na naslovu Tržaška cesta 2.
Več »
EDF - Support Program for Local Development and Natural Resource Management - Chad
Javni razpis je namenjen izboljšanju življenjskih pogojev podeželskega prebivalstva v Čadu, predvsem s spodbujanjem trajnostnega upravljanja naravnih virov ter z izboljšanjem varnostni preskrbe s hrano.
Več »
Razpis za prijavo interesa za članstvo v medsektorski in neodvisni skupini strokovnjakov za svetovanje o učinkovitih načinih vlaganja v zdravstvo
Ta razpis je naslovljen na strokovnjake, ki želijo kandidirati za članstvo v medsektorski in neodvisni skupini strokovnjakov za svetovanje o učinkovitih načinih vlaganja v zdravstvo, ustanovljeni s Sklepom Komisije 2012/C 198/06 z dne 5. julija 2012. Vloga skupine je Komisiji zagotavljati neodvisne in medsektorske nasvete o učinkovitih načinih vlaganja v zdravstvo.
Več »
footer-top
Oktober 2012
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Objava prispevka
Z e-novicami vas redno seznanjamo z aktualnim dogajanjem v nevladnem sektorju doma in po svetu, z najnovejšimi informacijami s področja pridobivanja nepovratnih sredstev ter s ponudbo izobraževanj za nevladne organizacije.

Objavljamo tako napovednike dogodkov, ki jih organizirajo nevladne organizacije oziroma so zanje zanimivi, informacije o različnih pobudah, dokumentih, politikah, programih in ukrepih na nacionalni, EU in mednarodni ravni, kot tudi aktualne domače in EU razpise, javna naročila, natečaje in izobraževanja, ki so zanimiva za NVO.

V njih boste našli vedno nove vsebine, ki jih lahko sooblikujete tudi vi. Informacije o aktivnostih vaše organizacije lahko objavite prek spletne strani cNVOs.info , lahko pa nam jih posredujete tudi na novice@cnvos.si in z veseljem jih bomo objavili za vas.

Za vse informacije, pomoč in vprašanja smo na voljo na novice@cnvos.si , veseli pa bomo tudi vaših komentarjev, mnenj in predlogov za izboljšavo naših storitev.
Kontakt
CNVOS
Povšetova 37
SI-1000 Ljubljana, Slovenija

Tel.: (+386 1) 542 14 22
Faks: (+386 1) 542 14 24
e-mail: novice@cnvos.si
facebook
footer-top
To sporočilo ste prejeli, ker ste se prijavili na naše brezplačne e-novice. Če sporočil ne želite več prejemati, se lahko odjavite tukaj .
footer-top
Odgovori
Posreduj