VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Ormož 18.10.2012
Viteška dvorana ormoškega gradu
15.11.2012, , Viteška dvorana ormoškega gradu

Spoštovani!Vabimo vas, da si rezervirate po en četrtek na mesec od oktobra do marca za obisk letošnje sezone Pravljičnega starševstva!Program "Pravljičnega starševstva" je sledeč:

E dita Tomić

Grafološka analiza in osebni razvoj

Četrtek, 11. 10. 2012, ob 17.00

Viteška dvorana ormoškega gradu

Z grafologijo lahko z veliko natančnostjo ugotovimo, kakšna oseba smo, kdo so v resnici ljudje pred nami ali kako se bomo razumeli s partnerjem oz. partnerko. Pomaga nam odkriti naše skrite talente, pregnati notranje strahove in živeti bolj polno življenje.

Z grafološko analizo si lahko pomagamo tudi pri usmerjanju otroka. Rezultate dobimo hitro in kažejo dejansko psiho-fizično stanje našega otroka v tem trenutku, analiza pa je otroku bistveno bolj prijazna in za okolico manj opazna kot so nekateri drugi postopki.

.

Usmerite vašega mladostnika oz. mladostnico na pravo pot.

Društvo SOS telefon: Dalida Horvat in Maja Plaz

Nasilje v družini

Četrtek, 15. 11. 2012, ob 17.00

Viteška dvorana ormoškega gradu

Čeprav do nasilja večinoma prihaja v družini oz. odnosih, ni osebni, temveč družbeni problem, ki korenini v neenaki porazdelitvi družbene in zasebne moči med spoloma.V več kot 90 odstotkih so žrtve nasilja ženske in otroci, zato je pomoč društva namenjena primarno ženskam in otrokom - žrtvam nasilja.

Nasilje v partnerski zvezi je proces s posebno dinamiko, za njegovo reševanje pa je potrebno veliko moči in poguma ter razumevanja, kaj se dogaja. Če smo sami žrtve ali če poznamo osebo, ki se ji nasilje dogaja, je pomembno zavedanje, da je za nasilje vedno odgovoren tisti, ki ga izvaja in nikoli ne žrtev, ter da smo za pomoč in jasno sporočilo, da nasilje ni dopustno, odgovorni vsi, ne le posebne institucije.

Ozaveščanje o tem, kako nasilje prepoznamo, kako se mu zoperstavimo in kako pomagamo sebi ali drugemu, ki doživlja nasiljebo izvedlo Društvo SOS telefon za ženske in otroke - žrtve nasilja.

Društvo je namenjeno reševanju in lajšanju socialnih stisk in težav ter izvajanju različnih oblik psihosocialne pomoči za ženske in otroke - žrtve nasilja v družini ter partnerskih in sorodstvenih zvezah, v okviru osnovnih in spremljevalnih programov društva.

Andreja Ternar

Skrite sestavine oglasov in njihov vpliv na vzgojo naših otrok in mladostnikov oz. mladostnic

Četrtek, 13. 12. 2012, ob 17.00

Viteška dvorana ormoškega gradu

Odrasli, odgovorni za vzgojo otrok, se moramo zavedati moči in načinov zavajanj skritih vsebin oglasov. Ljudje še nikoli v zgodovini nismo bili izpostavljeni tako veliki množici informacij, ki vplivajo na naše nezavedne odločitve, obnašanje in življenjski stil.

Ali vemo, kako v resnici vplivajo reklame na nas? Zakaj je vedno več agresije, nezadovoljstva in odvisnosti pri mladih?

Mlada znanstvena veda imenovana nevromarketing proučuje funkcije in miselne procese, ki vplivajo na naše nakupne odločitve in odpira nova vprašanja etičnosti oglaševanja.

Čas je, da ponovno ovrednotimo vpliv medijev na razvoj otrok in mladostnikov oz. mladostnic ter na splošno družinsko dinamiko.

dr. Vesna Vuk Godina

Partnerstvo ali Zakaj je ljubezen tako težko dosegljiva

Četrtek, 17. 1. 2013, ob 17.00

Viteška dvorana ormoškega gradu

Partnerstvo, ljubezen, razumevanje, spoštovanje... so aktualne teme današnjih odnosov.Kulturna antropologinja prof. dr. Vesna Vuk Godina bo predstavila razlike v vzgoji in razvoju moških in žensk in s tem tudi različnih pogledov na ljubezen in seksualnost.

»Če bi lahko izvedeli, koliko milijonov knjig in člankov je bilo napisanih in prodanih na temo sreče v ljubezni, bi nas najbrž kap. Še bolj bi nas pretresel podatek o tem, koliko milijonov in milijonov evrov in/ali dolarjev se je obrnilo na tem trgu ljubezni. Predvsem pa zaslužilo. Seveda moramo biti v ljubezni vsi vsaj nezadovoljni, če že ne nesrečni. …«

Marko Juhant

Vzgoja otrok, ki so prisrčni,

deklet in fantov, ki so nasmejani in

najstnikov oz. najstnic, ki so zadovoljni oz. zadovoljne!

Četrtek, 28. 2. 2013, ob 17.00

Viteška dvorana ormoškega gradu

Ste tudi vi počasi že siti tega, da otroci kar naprej uveljavljajo pravice, dolžnosti pa nočejo videti? Si želite vzgojiti odgovorne samostojne in zadovoljne otroke in ne lenih, zagrenjenih mladostnikov, ki jih je danes zaradi načina vzgoje veliko preveč.

Predavatelj vam bo podal odgovore na vprašanja, ki vas žulijo:

Kako vzgajati otrokain kako ravnati vsak dan, ob vseh ostalih obveznostih?

Katere so odgovornosti in dolžnosti otrok?

Kako privzgajati vrednote?

Čigava odgovornost je otrokovo šolanje in delo za šolo?

Ter na mnoga druga….

Alenka Rebula

Obdobja starševske ljubezni od otroštva do odraslosti: kako rasti z otrokom, da ljubezen ostaja in raste

Četrtek, 28. 3. 2013, ob 17.00

Viteška dvorana ormoškega gradu

Alenka Rebula (1953) se je rodila v Loki pri Zidanem Mostu in že od otroških let živi v Italiji. Je poročena in ima tri odrasle otroke. Diplomirala je iz filozofije na tržaški univerzi.

Napisala je odmevno psihološko delo o vplivu otroštva na odraslost Globine, ki so nas rodile in zelo dobro sprejeto knjigo o ženski osebnostni rasti Blagor ženskam, knjigo meditacij Sto obrazov notranje moči in pesniško zbirko V naročju.

Ukvarja se z globinsko psihologijo ter z vprašanji vzgoje in izobraževanja, samovzgoje in družbene kritike.

Sočasno s predavanji organiziramo varstvo vaših otrok oziroma ustvarjalne delavnice za vaše otroke. Ob pomoči in podpori ormoške gimnazije, v prostorih ormoške knjižnice.Predavanja in sočasne delavnice so brezplačne.Naše dejavnosti podpirajo: Občina Ormož, Urad RS za mladino, Zavod RS za zaposlovanje (program javnih del).Kmalu, kmalu vas bomo razveselili s ponudbo nove sezone Gledališkega abonmaja!
Lep pozdrav,Marijana in Mateja
Mladinski center Ormož
Kerenčičev trg 11, p.p. 53
2270 Ormož
T: 02 719 41 41
Gsm: 040 345 281
E-naslov: mcormoz@siol.net
Spletna stran: http://www.mco.si/ * Če vas z našimi obvestili nadlegujemo, se vam opravičujemo, in ker tega ne želimo, vas na vašo zahtevo umaknemo iz seznama.