VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 22.10.2012
INFOPEKA ponuja ,išče,vabi...
25.10.2012, , Maribor


Pozdravljen/a,

v INFOPEKI ti ponujamo pomoč, iščemo predloge naslovov knjig, ki ti bodo na voljo v »Knjižnici tete Rose«, priporočamo ogled nove spletne strani »Kritična pismenost« in še marsikaj…

V PEČICI

Psihosocialna pomoč mladostnicam in mladostnikom z motnjami hranjenja in njihovim staršem

Ali svojo stisko utapljaš v hrani, se tvoje misli neprestano vrtijo okoli hrane, preštevaš kalorije in ne veš, kako s tem prenehati?

Vabimo te v Skupino za pomoč mladostnicam in mladostnikom z motnjami hranjenja, kjer ti v prvi vrsti ponujamo razumevanje, podporo, strokovno pomoč in priložnost, da spoznaš, da s svojim problemom nisi osamljen/a.

Vljudno vabljeni tudi starši, prijatelji, partnerji, sodelavci, profesorji…, ki ste bližnji osebi z motnjami hranjenja, in ji želite pomagati. Prav vi ste lahko pomemben motivacijski dejavnik pri okrevanju osebe z motnjami hranjenja.

Informativni sestanek v novem šolskem/studijskem letu bo v četrtek, 25. 10. 2012, ob 17:00 v naših prostorih.

Skupino vodi zunanja strokovna sodelavka,. Vasja Smole Dubrovnik, prof. def., ped.spec.

»Knjižnica tete Rose«

INFOPEKA bo v sodelovanju z Zofijinimi ljubimci zate kmalu odprla Knjižnico tete Rose /*teta Rosa je seveda aluzija na Roso Luxemburg, družbeno-politično aktivistko, anarhistko in feministko/.

V njej bo na voljo družbeno - angažirana, uporniška in radikalna literatura, ki jo težje ali pa sploh ne moreš najti v drugih knjižnicah v Mariboru.

V kolikor natančno veš, katera dela bi rad videl/a na Rosinih knjižnih policah, nam to sporoči na infopeka@infopeka.org .

Knjižnica je del programa, ki ga izvajamo v okviru Evropske prestolnice mladih 2013.

»PisarnaPraksa«
Potrebuješ pomoč pri iskanju praktičnega usaposabljanja, potem je »PisarnaPraksa« pravi naslov zate. »PisarnaPraksa« je neformalna skupina mladih, ki deluje v INFOPEKINEM inkubatorju. Nudimo ti pomoč pri iskanju praktičnega usposabljanja, v času izvajanja in po njem. V času študija ti bomo pomagali poiskati podjetje ali organizacijo v kateri boš lahko opravljala / opravljal obvezno študijako prakso in se na ta način preizkusila / preizkusil na različnih delovnih področjih. »PisarnaPraksa« te bo informirala o stanju na trgu dela in te pripravila na zahteve delodajalcev. Pomoč pri iskanju praktičnega usposabljanja je brezplačna. Vabljena / vabljen vsak delovnik med 8:00 in 16:00 v prostore MISC INFOPEKA.

PEČENO

INFOPEKINA nova spletna stran »Kritična pismenost«

V INFOPEKI smo za vse tiste, ki si prizadevate pri mladih razvijati kritičnost v odnosu do informacij, sporočil in tekstov, ki poskušajo usmerjati njihova življenja ali jih mladi ustvarjajo sami, na podlagi izkušenj iz delavnic kritične pismenosti za mlade in mladinske delavce, ki smo jih izvajali zadnja leta, pripravila istoimensko spletno stran.

Kritična pismenost je koncept, ki pismenosti, kot referenci za branje in ustvarjanje tekstov, dodaja kritičnost, kot eksplicitno etično in politično dimenzijo. Iz zavedanja, da je jezik in dostop do informacij in znanja, ena ključnih osi vzpostavljanja razmerij moči v družbi, po kateri se izvaja dominacija, izključevanje in nasilje v družbi, je kritičnost prepoznana kot etični in politični imperativ, usmerjen v pravično sobivanje. Glede na prevladujoče trende na področju dela z mladimi (apolitičnost, novodobna duhovnost, pozivanje k tekmovalnosti in konkurenčnosti, trženje samega sebe…), se nam namreč zdi nujno potrebno ustvarjati programe, ki bodo mlade vzgajali v družbenopravičnostno misleče posameznice in posameznike, ustvarjalce kritične in artikulirane civilne družbe.

Spletna stran se nahaja na sledeči spletni povezavi: www.kriticnapismenost.org .

Novo študijsko leto, novi After taxi kuponi

V sodelovanju z Združenjem DrogArt nadaljujemo z akcijo After TAXI, s ciljem zmanjšati število prometnih nesreč zaradi vožnje pod vplivom alkohola in tako zavarovati vse udeležence v cestnem prometu - tudi tebe in tvoje prijatelje.

After taxi domov pripelje mlade med 16. in 30. letom, ki vnaprej načrtujete zabavo in ste si priskrbeli člansko izkaznico s pripadajočimi kuponi. Če so tvoji prijatelji mlajši, starejši ali še nimajo After taxi izkaznice, se prav tako lahko peljejo s teboj.

Kupone lahko uporabljaš od srede do nedelje, torej že takoj po torkovem žuru, med polnočjo in 7. uro zjutraj pri Mikro taxiju v Mariboru, pri Taxiju Rondo v Ljubljani in pri Taxiju Srečko na Obali.

Prevzem kuponov in vožnje trajajo neprekinjeno vse do 1. 1. 2013.

Načrtuj svojo zabavo in si v MISC INFOPEKA enkrat letno priskrbi After taxi kupone za subvencioniran taxi prevoz.

Individualno svetovanje mladim z učnimi težavami, težavami v komunikaciji in medsebojnih odnosih

Te pestijo učne težave, težave v komunikaciji in medsebojnih odnosih? Želiš izvedeti več o sebi in življenju nasploh, se s kom posvetovati, ko si v težavah?

Vabljen / vabljena v popoldanskem času v MISC INFOPEKA na prijateljski, zaupen in hkrati strokoven pogovor.

Individualno svetovanje izvajata zunanji strokovni sodelavki, mag. Alenka Barbirič, prof.def., ped. spec. in Vesna Likovnik Gorjup, prof.def., ped. spec.

Pokliči ali piši, da se dogovorimo za termin. Pomoč je brezplačna, anonimnost zagotovljena!

Zaposlitveno svetovanje

Si se znašel/a pred zaprtimi vrati in bi želel/a odpreti okno? Imaš občutek, da ne zmoreš v sebi najti nekaj, kar bi prepričalo delodajalce, da si primernejši/a od drugih?

Vabljen/a na individualno zaposlitveno svetovanje, ki bo prilagojeno prav tvojim potrebam in željam. Na srečanju boš slišan/a, viden/a in soustvarjalec/ka iskanja rešitev za izboljšanje možnosti za tvojo zaposlitev.

Individualno svetovanje, ki ga izvaja zunanja strokovna sodelavka, Simona Mauko, univ.dipl.soc.del., poteka v dopoldanskem ali popoldanskem času.

Čim prej pokliči ali piši, da se dogovorimo za termin. Pomoč je brezplačna, anonimnost zagotovljena!

Dnevni program/ pon-pet: 10:00 - 18:00

Dnevno aktualne, točne, zanesljive, celostne informacije z različnih področij, ki te zanimajo. EURODESK - evropske informacije. Uporaba računalnika z dostopom do interneta. Wireless dostop. Dostop do časopisov, revij, stripov in strokovne literature. MARIBAJK - dnevna izposoja recikliranih koles za simbolično ceno.After TAXI - prevzem kuponov. Varna točka.Nakup Indeksa neformalnega izobraževanja NEFIKS. Pomoč pri odhodu na opravljanje Evropske prostovoljne službe (EVS) v tujino.

MESIMO

Cikel izobraževanj za mlade "Moje zdravje - moja odgovornost" / november, december.

MISC INFOPEKA informira, svetuje, spodbuja in zagovarja BREZPLAČNO!

Ekipa MISC INFOPEKA

--
Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA
Youth informative Counseling Center INFOPEKA
Pekarna-magdalenske mreže
Ob železnici 8, 2000 MARIBOR - SLOVENIJA
tel.: + 386 2 300 68 50
fax: + 386 2 300 78 71
gsm: + 386 41 481 246
e-mail: infopeka@infopeka.org
http://www.infopeka.org


***********
Dejavnost podpirajo Mestna občina Maribor, Evropska prestolnica mladih 2013, Urad RS za mladino pri Ministrstvu za izobraževanje, znanost, kulturo in šport, Javni zavod MARIBOR 2012 - Evropska prestolnica kulture, Zavod RS za zaposlovanje, Urad RS vlade za komuniciranje, MOVIT NA MLADINA, Evropska unija, Generalni direktorat za izobraževanje in kulturo, Študentska organizacija Univerze v Mariboru, Pekarna-magdalenske mreže.


_______________________________________________
Infopeka-SlovenskaMreza mailing list
Infopeka-SlovenskaMreza@lists.aufbix.org
http://lists.aufbix.org/cgi-bin/mailman/listinfo/infopeka-slovenskamreza
Odgovori Odgovori vsem Posreduj