VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Ormož 22.10.2012
Vabilo na dogodek v tem tednu v Hiši znanosti-Centru eksperimentov
24.10.2012, , Maribor






HIŠA ZNANOSTI - CENTER EKSPERIMENTOV

Glavni trg 19, 2000 Maribor


V tem tednu izpostavljamo:

24. oktober

18:00

Vsak lahko pomaga (Osmosis now, zmagovalci Imagine cup 2012)

Dobrodelna spletna platforma Osmosis, ki je na svetovnem Microsoftovem računalniškem tekmovanju Imagine Cup v Sydneyju je dosegla 7. mesto, dobrodelnim posameznikom in organizacijam omogoča, da na Osmosisu vodijo dobrodelni projekt. V njegove naloge se lahko vključuje spletna skupnost, kateri sistem, glede na kompetence uporabnikov, predlaga kratke naloge, ki bi jih lahko opravili v imenu dobrodelnosti. Takšen sistem omogoča torej tudi doniranje znanja in časa. Sodelovanje na Osmosisu je po vzoru spletnih iger tudi nagrajeno s točkami in značkami.

25. oktober

18:00

Urbana preža: Mi vsi smo invalidi - parkiranje po mariborsko

Velja prepričanje, da invalidska parkirna mesta zasedajo vozniki, ki nimajo dovoljenja za upravičeno parkiranje na teh mestih. Skupina študentov sociologije in interdisciplinarnega družboslovja na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru se je na pobudo Hiše znanosti tega prepričanjana lotila strogo raziskovalno na terenu, z več kot enomesečnim opazovanjem izbranih občinskih parkirišč mestne občine Maribor.

Na predstavitvi projekta bomo dobili določene odgovore. Ali invalidska parkirišča uporabljajo zgolj tisti, ki so jim le-ta namenjena? Ali smo invalidi potencialno mi vsi?

VLJUDNO VABLJENI!