VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Ormož 25.10.2012
Evropska noč gledališča-poziv k sodelovanju pri projektu
17.11.2012, , Gledališće Glej

Evropska noč gledališč!

sobota / 17. november 2012
-
Poziv k sodelovanju pri projektu


Spoštovani,

Gledališče Glej se na vas obrača s ponudbo glede sodelovanja pri projektu "Evropska noč gledališč", ki bo tudi letos potekala tretjo soboto v mesecu novembru, tj. 17. 11. 2012.


"European Theatre Night" oz. "Evropska noč gledališč" je projekt, ki je nastal leta 2008 in se vsako leto širi po evropskih državah ter stremi k svetovnem nivoju. Gre za večer, ko naj bi vsa gledališča, kulturni domovi, društva, zavodi in javne ustanove odprla vrata in pokazala občinstvu, kaj ustvarjajo oz. so ustvarili v preteklih sezonah.

V letu 2008 se je projekt začel razvijati na idejni osnovi, v letu 2009 pa so se mu že pridružila gledališča iz Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Črne Gore in nato tudi Slovaške. V letu 2010 se je projekt širil in začeli so se dogovori s Srbijo, Češko in Francijo, kjer je bila ideja vseevropske noči gledališča pred leti pravzaprav rojena. V letu 2011 smo se k projektu pridružili koordinatorji iz Slovenije (Gledališče Glej) in Avstrije.


Partnerji mednarodne mreže so za slovenskega koordinatorja projekta izbrali Gledališče Glej in v Gledališču Glej si ne želimo zamuditi priložnosti, da bi slovenska gledališča in z njimi slovensko kulturo uvrstili na seznamdržav, ki soustvarjajo projekt Evropska noč gledališč.

Pogoji sodelovanja pri projektu so preprosti, in sicer je edini pogoj uprizoritev predstave (ali drugega z gledališčem povezanega dogodka, tj. delavnice, razstave, okrogle mize, ipd.) na dan 17. 11. 2012 pod imenom / logotipom "Evropska noč gledališč". Pogoj torej ni brezplačen vstop, ne ura izvedbe dogodka, ne profil oziroma kategorija predstave. Način, s katerim bodo sodelujoči pri projektu želeli predstaviti in približati vsebine, ki se jim danes večkrat zaradi različnih vzrokov pripisuje manj pomena, je prepuščen odločitvi sodelujočih.

Gledališče Glej bo tako v projektu sodelovalo s tremi predstavami, in sicer z dopoldansko matinejo za otroke ter dvema večernima predstavama, pri čemer bo vstop na dogodke prost. Z namenom promocije dogodka bo
13. 11. 2012 ob 12h v Gledališču Glej sklicana tiskovna konferenca, kamor bodo vabljeni predstavniki vseh sodelujočih, prav tako pa bo Gledališče Glej v sodelovanju s podjetjem TAM TAM d.o.o. poskrbelo tudi za oglaševanje projekta "Evropska noč gledališč" (kjer bodo navedeni prav vsi sodelujoči, ki se bodo pridružili do 2. 11.), obenem pa bomo skušali v okviru finančnih zmožnosti poskrbeti za dodaten promocijski material. Z namenom obveščanja javnosti ter spremljanja razvoja projekta smo vzpostavili tudi spletno stran , na kateri lahko zainteresirani pridobijo več informacij. Spletna stran tako med drugim obsega tudi seznam vseh držav partneric in vsa gledališča oziroma partnerske institucije ter njihove projekte, ki bodo izvedeni 17. novembra 2012.

Vse zainteresirane prosimo, da nam do vključno 2.11.2012 posredujete naslednje podatke v slovenskem in v angleškem jeziku:

  • naslov vaše organizacije / institucije;
  • naslov kulturnega dogodka, ki ga boste uprizorili;
  • seznam umetniške ekipe projekta;
  • kratek opis projekta;
  • fotografijo v resoluciji za objavo na spletni strani;
  • logotip vaše institucije / zavoda / organizacije (v krivuljah);
  • uro uprizoritve dogodka;
  • Ime kontaktne osebe, ki bo odgovorna za dogodek v času projekta "Evropska noč gledališč".
Verjamemo, da lahko s sodelovanjem čim večjega števila sodelujočih presežemo lanskoletni uspeh projekta in približamo vsebine tudi tistim, ki jim gledališče ni vedno dostopno.

Naredimo nekaj dobrega za gledalce in gledališče - pridružimo se Evropski noči gledališč!

Za vsa dodatna vprašanja in morebitne želene informacije se obrnite na Gledališče Glej (+386 41 849 139 , Inga Remeta).

S spoštovanjem,

Gledališče Glej