VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Ormož 26.10.2012
MGML e-novice
30.10.2012, , Ljubljana


MGML E-novice
Muzej in galerije mesta Ljubljane
E novice #43 in #44
Razstave
30. oktober 2012 | Kulturni center Tobačna 001
jan fabre

V KC Tobačna 001 se predstavlja armenski umetnik Vahram Aghasyan

Armenski umetnik se osredotoča na kulturne in zgodovinske procese, ki potekajo v njegovi domovini. Ob koncu rezidenčnega bivanja v Ljubljani bo svoje izsledke v obliki razstavnega projekta predstavil v KCT 001, saj meni, da je Slovenija tudi primer družbe, kjer v zvezi z ruševinami obstaja nostalgija.

V času, ko družbo zaznamujeta socialna in politična indiferenca, posameznika pa potrošniška kultura, ki ga vodi v izčrpanost in intelektualno otopelost, armenski umetnik Vahram Aghasyan ponovno raziskuje pojma razstave in umetniškega dela ter vlogo obiskovalca pri njunem konstituiranju. Vabljeni na odprtje razstave v torek, 30. oktobra, ob 19.00.

več
Razstave
5. november 2012 | Mestni muzej Ljubljana
jan fabre

Spijte zgodovino iz kozarca pijač, ki so zaznamovale našo preteklost

Uspešen ciklus predavanj Zgodovina v kozarcu, ki ga je dr. Marko Prpič v letu 2011 izvedel v Mestnem muzeju Ljubljana, bomo zaradi zanimanja obiskovalcev ponovili v novembru in decembru 2012. Vabljeni na zanimivo zgodovinsko popotovanje v svet, ki so ga na tak ali drugačen način zaznamovale izbrane pijače.

Prvo srečanje bo v ponedeljak, 5. novembra, ob 18.00, ko bomo spregovorili o vinu, od antične Grčije in rimskega cesarstva, ki sta imela velike zasluge pri širjenju vinske trte, do srednjeveških krščanskih samostanov, ki so vino pridelovali za liturgične namene, in pomena vina danes.
Vsa predavanja so brezplačna!

več
Ostale razstave
Ali sploh obstaja idealna podoba ženskega telesa? Razmislek o tem omogoča razstava More Store, ki bo v Galeriji Vžigalica na ogled do 4. 11.
Napovedujemo: Naj vas zapelje "romantični" konceptualizem na razstavi Drobci neizrečenih misli. Odprtje v Galeriji Jakopič v sredo, 7. 11., ob 18.00.
Napovedujemo: Pregled risb, slik, akvarelov, grafik in objektov slikarja in grafika Vladimirja Makuca se odpira v Bežigrajski galeriji 2 v sredo, 7. 11., ob 19.00.
Ostale razstave
Na družinski zabavi z žabico Ljubo bomo to soboto, 27. 10., v Mestni galeriji ob razstavi Milana Eriča lahko narisali svoje fantazije. Dobimo se ob 16.00!
Zaključuje se prvi festival sodobnega luzofonskega filma. Le še do nedelje, 28. 10., imate čas uživati v kakovostni filmski produkciji Portugalske in Brazilije!
V torek, 6. 11., se v kavarni Mestnega muzeja odpira nagrajena razstava Rastline Slovenije v čipkah. Vabljeni!
Če ne želite več prejemati e-novic se lahko odjavite s klikom na to povezavo unsubscribe
Muzej in galerije mesta Ljubljane | Gosposka 15, 1000 Ljubljana | www.mgml.si | e-pošta: info@mgml.si | tel.: 01 2412500