VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 05.11.2012
Izleti za zaključene skupine v Radol'cu
05.11.2012, , V Radolcu

Spoštovani,

Radovljica z okolico nudi ogromno zanimivosti. Srednjeveško mestno jedro z baročno graščino, Kropa s stoletno tradicijo kovanja, Begunje z Avsenikovo glasbo in gradovi. Pa tu so še Brezje, Čebelarski center Gorenjske, številni muzeji, dobre domače gostilne in še žive obrti v mestnih jedrih in trgih.

Ker se zavedamo, da je naše okolje pestro in zanimivo ter nudi brezmejne možnosti za celodnevne izlete, smo pripravili 4 možnosti izletov za zaključene skupine, ki vam jih pošiljamo v priponki. Popeljemo vas po mestih in vasicah, vam razkrijemo skrite kotičke, stare obrti, narodno-zabavno glasbo, skrivnosti čebelarstva, tradicijo kovaštva, lectarstva in še mnogo več.

Naši predlogi so:

Kranjska čebela v panjuMedeno doživetje Radol'ce

Na izletu v pristno sladko Radol'co spoznajte bogato tradicijo slovenskega čebelarstva od prvih čebelarjev do sodobnega točenja medu, od panjskih končnic do lectovih src in mednih dobrot.

Več o izletu >>



Kovač v Vigenjcu Vice v KropiStare obrti v novi preobleki

»Kdo pa tisti so štorkljači? To so kroparski kovači,« je o kovačih iz Krope zapisal Oton Župančič. Pristne obrti, ki še živijo. Kovaštvo, umetniško kovanje, panjske končnice, lectova srca in lončarstvo. Spoznajte jih na izletu po Radol'ci.

Več o izletu >>


Slavko Avsenik pred hišo v BegunjahTipično slovensko

Slovenija za domoljube. Podoba raja za izbrane, Avsenikova glasba za vesele in Marijina bazilika za verujoče. Za vsakega nekaj. Bled, Begunje in Brezje, ponos Slovenije v srcu Gorenjske.

Več o izletu >>



Lipniška dolinaPristno podeželje

Skrite zanimivosti Radolškega podeželja. Preplet zelene narave in večstoletnega kovaštva v Lipniški dolini, lovski muzej in Mošnje z vaškim muzejem in eno najstarejših cerkva na Slovenskem. Za konec pa čudoviti Lipicanci in vožnja s kočijo.

Več o izletu >>

Izlete seveda lahko prilagodimo tudi vašim željam ter vanj vključimo dodatne oglede. Za vsa vprašanja in rezervacije smo vam na voljo na telefonski številki 08 205 13 89 ali elektronski pošti kaja.berton@radolca.si

Da boste bolj vedeli, kam vas in vaše prijatelje vabimo, obiščite našo spletno stran www.radolca.si .

Verjamemo, da bo Radovljica z okolico navdušila tudi vas in upamo, da vam jo bomo z našimi lokalnimi vodniki lahko tudi pobliže predstavili.


Vabljeni!


Kaja Beton

vodja marketinga

RADOLCA_brez ozadja mail

Javni zavod Turizem Radovljica,Linhartov trg 1, 4240 Radovljica, Slovenija

T: +386 (0)8 205 13 89 , F: +386 (0)8 205 13 36 , www.radolca.si

Prosimo, bodite prijazni do okolja in ne tiskajte tega sporočila, če ni to nujno potrebno.

Please consider the environment and do not print this e-mail unless it is truly neccesary.

i feel logo zzms_logotip_slo_samo krog mail Slovenian Alps Gorenjska facebook tweet