VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 13.11.2012
Morate vedeti, kako ste močni. Rešujete življenja – kot na primer moje
13.11.2012, , Slovenija


Amnesty International Slovenije E-mnesti

Spoštovani,

pred dvema mesecema nisem vedel, ali bom iz zapora prišel živ. Živim v Kamerunu, kjer je biti gej nezakonito. Lezbijke, geji, biseksualci, transseksualci in interseksualci (LGBTI), ljudje kot jaz, živijo v stalnem strahu pred sovraštvom in nasiljem.

Lani so me obsodili 'homoseksualnosti in poskusa homoseksualnosti' in me vrgli v osrednji zapor Kondengui v prestolnici države Yaounde. V tem peklenskem mestu so me izločili kot geja in večkrat kruto napadli.

Danes sem globoko hvaležen, da sem živ in svoboden. Čeprav sem na prostosti le pogojno, se bojim, da bi brez podpore Amnesty International bil še vedno zaprt.

Svoj glas dajem za Amnesty, ker je Amnesty dvignila svoj glas zame. Prosim, pridružite se mi pri branjenju človekovih pravic skupaj z Amnestyjem.

Foto: Jean-Claude. @ Zasebno

Veliko več je še takih, kot sem jaz, po krivici zaprtih zgolj zaradi tega, kar so.
Vaša solidarnost nas dviguje iz našega obupa.

Ko sem v zaporu prejel svoja prva pisma podpornikov Amnesty International, sem vedel, da pripadam veliki družini, svetovni družini. Vaša pisma so bila luč upanja v tistem temnem mestu.

Dotaknili ste se mojega srca. Niste ste se vdali.

Moje upanje je, da bodo nekega dne lezbijke, geji, biseksualci, transseksualci in interseksualci v Kamerunu svobodni - pravzaprav povsod - da bomo glave držali pokončno, ne da bi bili v nevarnosti ali bi nas diskriminirali.

Vaša podpora predstavlja upanje za vse, ki jim je zanikano dostojanstvo in trpijo bolečino zlorab človekovih pravic. Slavim svojo svobodo, a ne bom počival, dokler ne bomo vsi zares svobodni.

Prosim vas, da podprete Amnesty International.

Želim vam srečo,

Jean-Claude Roger Mbede
Nekdanji zapornik vesti, Kamerun

Kliknite za več informacij o Jean-Claude Rogerju Mbede

PRIDRUŽITE SE - SPREMLJAJTE - UKREPAJTE:
SOS SMS: pošljite Amnesty na 2929
Facebook: Amnesty Slovenije
Twitter: AmnestySlovenia