VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Ormož 03.12.2012
Predavanje>>Varno spletno nakupovanje<<
11.12.2012, , Info ŠKUC-lJUBLJANA

Predavanje »Varno spletno nakupovanje«

Info ŠKUC, torek 11. 12. ob 17. uri.

Mesec december je mesec potovanj in prazničnih nakupov - za druge pa tudi zase. Nakupovanje na spletu pri tem postaja vse pogostejše, saj nam prihrani čas in gnetenje v množici drugih nakupovalcev. Imaš tudi ti namen v decembru za svoje najbližje kupiti darilce ali dva preko spleta? Morda rezervirati let ali hostel za novoletni izlet? Pa poznaš vsa tveganja in nevarnosti goljufij? Veš, kako se zaščiti in kaj preveriti na straneh, ki to omogočajo?

Za vsak primer se nam pridruži!

Na predavanju nam bo Matej Breznik iz nacionalnega centra za obravnavo omrežnih incidentov SI-CERT predstavil nekaj najpogostejših goljufij in prevar. Skozi primere bomo odkrivali načine, preko katerih spletni prevaranti izkoristijo našo nevednost, in spoznavali, na kaj moramo biti še posebej pozorni pri spletnem nakupovanju, iskanju storitev in artiklov. Dotaknili pa se bomo tudi zakonodaje, ob katero se prevarant ob svojem dejanju »obdregne« in ovrednotili posledice zlorabe.

Da decembrsko nakupovanje ne bo po nepotrebnem »predrago«, se čim prej prijavi na predavanje na e-mail naslov info.skuc@guest.arnes.si .

Prijave že zbiramo!

Ustvarjalni ponedeljek: Izdelovanje smrečic

Info ŠKUC, ponedeljek, 10. 12. 2012 ob 17. uri.

Na ustvarjalni delavnici bomo z recikliranjem kartona izdelovali unikatne in praznične novoletne smrečice. Delavnico bosta vodila Mateja Herbst in Simon Drofelnik izKUD-a Galerija C.C.U.

Delavnica je brezplačna, prijave že zbiramo na info.skuc@guest.arnes.si .

Info ŠKUC je EVS pošiljajoča organizacija!

Program EVS (Mladi v Akciji) omogoča mladim med 18. in 30. letom izkušnjo prostovoljstva v tujini. Poskrbljeno je za stanovanje, prehrano, potne stroške, žepnino, mentorstvo... Za vse to ne potrebuješ nobenih predznanj, šole ali delovnih izkušenj. Preprosto greš, se vključiš v prostovoljsko delo v eni izmed akreditiranih organizacij in pridobiš nova znanja, poznanstva, izkušnje!

PROSTA EVS MESTA:

EVS na področju informiranja mladih

EVS prostovoljca / prostovoljko išče informacijski center »aha Tipps Infos für junge Leute« v Ravensburgu, Nemčija. Prostovoljec oziroma prostovoljka sodeluje v vsakodnevnem delu organizacije, poleg tega pa skrbi za kulturno kavarno, kjer se mladi iz tujine na EVS projektih, praksi ali pripravništvu srečujejo z lokalno mladino.

Rok prijave je 1. 2. 2013. Več o projektu - tukaj .

Namig: Iščeš EVS prosto mesto zase? Pomagaj si s portalom YouthNetWorks , kjer so objavljena trenutno razpisana mesta za EVS projekte po vsej Evropi. Oglasiš pa se lahko tudi pri nas na Starem trgu 21, kjer ti bomo pomagali pri iskanju.

ŠKUC 40 let.JPG

Info ŠKUC

Stari trg 21, 1000 Ljubljana

T: 01 421 31 42 / 041 872 123

@: info.skuc@guest.arnes.si

FB: www.facebook.com/Info.center.SKUC

Program Info ŠKUC podpirajo Urad za mladino Mestne občine Ljubljana, Urad RS za mladino in JSKD.

Daj v skupno rabo
image009.jpg