VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 04.12.2012
Dogodki
, v Mariboru...

Robičeva 30, SI-2341 Limbuš, Slovenija tel. +386 246 11 585 www.eip-cdv.si info@eip-cdv.si

DŠ 43093922 TRR SI56 0451 5000 1667 356

____________________________________________________________________________________________________

Spoštovani!

Dogodki zadnjih tednov v Mariboru, sedaj tudi po vsej državi, so nas v zavodu Center za državljansko vzgojo aktivirali k izrazu popolne podpore vsem državljanom in državljankam, ki dostojanstveno, na miren način in brez odvečne agresije izražajo svoje nestrinjanje z našimi lokalnimi in državnimi voditelji.

V celoti delimo mnenje večine protestnikov, da smo ob osamosvojitvi glasovali za samostojno državo, ki bo temeljila na demokratičnem vodenju in vrednotah, ki dandanes več niso samoumevne, ter spoštovanju človekovih pravic kakor tudi iz njih izhajajočih dolžnosti.

Po dveh desetletjih je realna slika - razsulo. Tranzicijsko obdobje po osamosvojitvi, barbarsko plenjenje podjetij, klientelizem, nepotizem in še kup drugih deviacij so nas pripeljali spet na točko izpred dveh dekad, le da so današnji agresorji politiki brez morale, ki sejejo nestrpnost in razkol med ljudi.

Razlogov za proteste je za cel roman, naj zadostuje napisano. Center za državljansko vzgojo se pridružuje protestom in apeliramo na vse, ki bodo danes in v prihodnje na ulici, tako protestnike kot tudi policijo in morda vojake, da se vzdržijo vsakega nasilja ter družno nenasilno in demokratično sporočimo oblastnikom vseh barv: gotovi ste! Elena A. Begant
programski direktor zavoda
***
Center za drzavljansko vzgojo
Robičeva 30 2341 Limbuš
www.eip-cdv.si info@eip-cdv.si
GSM 031 577 971 TEL 02 46 11 585

neprofitni izobraževalni zavod Center za državljansko vzgojo je partnerska organizacija EIP International

s posvetovalnim statusom pri OHCHR, UNESCO, Svetu Evrope in član evropske mreže DARE