VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 07.12.2012
Sodelujte v natečaju za evropske socialne inovacije,ki ljudem pomagajo do zaposlitve ali drugačne vrste dela(rok za prijavo je 21 december 2012)
07.12.2012, , Ljubljana


Spoštovani,
obveščamo vas, da je Evropska razpisala natečaj za najboljše evropske socialne inovacije, s katerim želi poiskati najbolj inovativne socialne rešitve, ki ljudem pomagajo do zaposlitve ali do drugačne vrste dela. Socialne inovacije so socialne tako v svojih ciljih kot sredstvih za dosego teh ciljev. Izziv, ki se ponuja je socialne potrebe in izzive preoblikovati v nove tehnologije in gospodarske priložnosti.
Gre za inovacije oz. nove ideje (produkti, storitve ali modeli), ki sočasno rešujejo socialne potrebe in ustvarjajo nove socialne vezi in sodelovanje. To vključuje vse ideje, ki lahko pripeljejo do novih priložnosti v trenutnih socialnih izzivih, kot na primer ponuditi izobraževanje na delovnem mestu, ustvariti nov trg za zelena delovna mesta, spodbuditi ljudi, da odprejo svoje podjetje in mnoge druge ideje in poti.
Več kot 25 milijonov Evropejcev je brez dela, številni vztrajajo na slabo plačanih delovnih mestih ali pa imajo občutek, da na trgu dela nimajo pravih možnosti zaradi različnih razlogov: spola, starosti ali invalidnosti. Evropska komisija zato z natečajem vabi vse evropske državljane, naj prispevajo nove rešitve za možnosti povečanja zaposlovanja in boljša delovna mesta.
Na natečaju lahko sodelujejo posamezniki, organizacije ali skupine, profitne in neprofitne družbe ter podjetja v zasebni lasti iz različnih področij in sektorjev, ki prebivajo oziroma so ustanovljene v EU ter v državah, ki imajo sklenjen sporazum za sodelovanje v Okvirnem programu za konkurenčnost in inovacije (CIP): http://www.eif.org/what_we_do/guarantees/cip_portfolio_guarantees/CIP_Countries.htm .
Kriteriji ocenjevanja vključujejo:
1) Inovacijo: novi pristopi ali ideje, ki se uresničujejo na nov način.
2) Potencial za sistemske spremembe: treba je prikazati merljiv vpliv, ki pomaga ciljni skupini na poti do zaposlitve ter ustvariti takšne ideje, ki se lahko prenesejo ali preslikajo tudi v ostale države EU in širše.
3) Trajnostni potencial: ideje, ki bodo imele trajen pozitiven vpliv na večletno pomoč ciljnim skupinam, da najdejo delo.
Polfinaliste bodo izbrali januarja ali februarja 2013 in jim ponudili mentorsko podporo s strani mednarodnih poslovnih, finančnih in komunikacijskih strokovnjakov, socialnih podjetnikov in organizacij javnega sektorja. Vsak izmed treh najboljših predlogov pa bo maja 2013 prejel nagrado v vrednosti 20.000 evrov za njegovo uresničitev.
Rok za prijave je 21. december 2012 do 12:00 po srednjeevropskem času.
Prijavni obrazec in več informacij (v angleškem jeziku) najdete na:
Pomoč pri reševanju prijave:
Za dodatne informacije pišite neposredno na spodnji e-naslov: prize2013@socialinnovationcompetition.eu
Prosimo vas, da v kolikor je mogoče informacijo posredujete vsem morebitnim zainteresiranim oz. jo objavite na spletu.
OPOMBA:
V primeru, da naših elektronskih sporočil ne želite prejemati, nam to prosim sporočite na e-naslov: comm-rep-lju@ec.europa.eu .

European Commission / Evropska komisija
Representation in Slovenia / Predstavništvo v Sloveniji
Evropska komisija v Sloveniji tudi na Facebooku in Twitterju:
http://www.facebook.com/evropska.komisija
http://twitter.com/#!/ECinSlovenia
Evropske zadeve z več zornih kotov v spletnem časopisu EUekspres: http://www.euekspres.eu