VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 11.12.2012
OBVESTILO za NVO
11.12.2012, , SLOVENIJA


Se vam sporočilo ne prikaže pravilno? Kliknite za ogled obvestilnika na spletni strani.
header
10. december 2012
št. 41/12
title
CNVOS MINISTRSTVU ZA KMETIJSTVO: TUDI NEVLADNE ORGANIZACIJE SMO SPLOŠNOKORISTNE ORGANIZACIJE
CNVOS je 6. decembra 2012 na Ministrstvo za kmetijstvo in okolje posredoval predlog za dopolnitev predloga sprememb Zakona o kmetijskih zemljiščih, v katerem je predlagal, naj se med možne osebe, ki jim je dovoljeno podariti kmetijsko zemljišče, poleg že na novo predlaganih registriranih verskih skupnosti dodajo tudi nevladne organizacije v javnem interesu.
Več »
Na Gregorčičevi nič novega. 11 vladnih kršitev Resolucije o normativni dejavnosti.
Ljubljana, 7. 12. 2012. - Vlada se ne da. Pri treh četrtinah predlogov zakonov se požvižga na mnenje strokovnjakov in druge javnosti. Resolucijo o normativni dejavnosti je v zadnjem tednu prekršila 11-kart. To je pomenili 78 % 'uspešnost'. Tri objave predlogov predpisov so namreč bile skladne z načeli resolucije.
Več »
rounded
Kolektivni dopust
Obveščamo vas, da bo imel CNVOS v četrtek, 27. decembra, petek, 28. decembra, in ponedeljek, 31. decembra, kolektivni dopust. Ker bo v tem času bo pisarna zaprta, vas prosimo, da vsa morebitna vprašanja pošljete po elektronski pošti na naslov info@cnvos.si . Nanje bomo odgovorili po 2. januarju 2013.

S prošnjo za razumevanje, CNVOS.
Ponovitev razprodanega treninga USPEŠNO PISANJE PROJEKTNIH PRIJAV
Kako naj organizacija načrtuje svoje dejavnosti? Kako prepoznati projektno idejo pri izvajanju vsakodnevnega dela? Kako razviti pravo idejo, ki jo je mogoče prijaviti na razpis? Kako med razpisi poiskati tiste, pri katerih imate največje možnosti za uspeh? Kako napisati projekt, ki bo podprt? Odgovori na intenzivni, tridnevni delavnici.
Usposabljanje se na eni strani posveča znanjem o tem, kako dobro idejo razviti v konkreten projekt z realnimi možnostmi za uspeh, po drugi strani pa se posveča obravnavi razpisov in njihovih zahtev. Rezultat je konkretna projektna vloga za razpis, pisana na kožo organizaciji in njenemu programu, ob tem pa še spoznavanje dobrih praks, obvladovanje izpolnjevanja množice razpisnih obrazcev, uporaba besed, ki prepričajo razpisno komisijo, in mnoge druge pomembne podrobnosti.
Več o delavnici , ELEKTRONSKA PRIJAVA
Poziv za vložitev kandidatur za predstavnike NVO v Razvojnem svetu Podravske regije
Zavod PIP, ki kot Regionalno stičišče NVO v Podravju koordinira izbor predstavnikov NVO v Razvojni svet Podravske regije, objavlja Poziv za vložitev kandidatur za predstavnike NVO v Razvojnem svetu Podravske regije in vabi podravske nevladne organizacije, da se udeležijo postopka kandidature in izbora nevladnih predstavnikov.
Več »
Evropska komisija je na mednarodni dan invalidov predlagala nova pravila o dostopnosti spletišč organov javnega sektorja
Evropska komisija je na mednarodni dan invalidov predlagala nova pravila o dostopnosti spletišč organov javnega sektorja, s pomočjo katerih bi več kot 100 milijonov državljanov EU lažje uporabljalo javne spletne storitve pri iskanju službe, registraciji avtomobila, oddaji davčne napovedi in vloge za izdajo potnega lista ali vozniškega dovoljenja. Predlog direktive Komisije bi uvedel obvezne in na ravni EU standardizirane značilnosti za boljšo dostopnost 12 vrst spletišč od konca leta 2015 dalje.
Več »
Okrogla miza z naslovom »Slovenija v sosedstvu in regiji«
Ministrstvo za zunanje zadeve RS in Slovenska tiskovna agencija vabita na okroglo mizo z naslovom »Slovenija v sosedstvu in regiji«, ki bo v sredo, 12. decembra, ob 16.30 v Mestnem muzeju, Gosposka 15, Ljubljana.
Več »
Optimalni izkoristek človeških virov kot posledica aktivnega upravljanja raznolikosti in nediskriminatornih praks
Ekvilib Inštitut 12.12.2012 v Mestnem muzeju Ljubljana (Županska soba) med 14.30 in 16.30. uro organizira strokovni posvet z naslovom »Optimalni izkoristek človeških potencialov kot posledica aktivnega upravljanja raznolikosti in nediskriminatornih praks«.
Več »
Predavanje »Varno spletno nakupovanje«
Predavanje bo potekalo v torek, 11. decembra, ob 17. uri v prostorih Info ŠKUC (Stari trg 21, 1000 Ljubljana). Na predavanju bo Matej Breznik iz nacionalnega centra za obravnavo omrežnih incidentov SI-CERT predstavil nekaj najpogostejših goljufij in prevar.
Več »
IFIMES: »Družbene spremembe v Sloveniji - kje sploh začeti?
Mednarodni inštitut za bližnjevzhodne in balkanske študije (IFIMES) vas v okviru cikla "Slovenija in EU" vabi na okroglo mizo z naslovom »Družbene spremembe v Sloveniji - kje sploh začeti?«, ki bo v četrtek, 13. decembra 2012, ob 14. uri, v hotelu »Lev«, 13. nadstropje, dvorana »Grad«, Vošnjakova 1, Ljubljana.
Več »
PI pogovori: Odnos do znanja v družbi znanja
Pedagoški inštitut v sodelovanju s Trubarjevo hišo literature vabi na dogodek v seriji mesečnih diskusij "PI pogovori": O avtonomnem služenju univerze. Sogovornik na dogodku bo mag. Andrej Marković.
Več »
Izjava Slovenske filantropije ob 5. decembru - Mednarodnem dnevu prostovoljstva
Leta 1985 so Združeni narodi 5. december razglasili za mednarodni dan prostovoljstva. Z obeleženjem tega dneva izražamo pomembnost prostovoljstva za razvoj družbe.
Več »
V veljavo je stopila nova evropska Direktiva o energetski učinkovitosti
Društvo Focus opozarja, da je 5. decembra 2012 stopila v veljavo nova evropska Direktiva o energetski učinkovitosti, ki vključuje prve zavezujoče cilje na področju energetskih prihrankov na ravni EU. Od zdaj naprej ima vsaka država članica 18 mesecev časa, da pripravi shemo, ki bo zagotovila letne energetske prihranke v višini 1,5%.
Več »
Takojšnja zaustavitv aktivnosti, povezanih z izvrševanjem zakona o poroštvu za TEŠ 6
Društvo Focus in Greenpeace v odprtem pismu pozivata Vlado RS ter poslance in poslanke DZ k takojšnji zaustavitvi aktivnosti, povezanih z izvrševanjem Zakona o poroštvu za TEŠ 6. Pismo objavljamo v nadaljevanju.
Več »
»Zaščita morja je naša skupna odgovornost. Kaj nove ladje, če ni česa loviti!«
Greenpeace ministru za kmetijstvo in okolje, Francu Bogoviču, predal kartice, ki so jih v okviru kampanje »Ustavimo prekomerni ribolov« podpisali državljani iz več kot 150 krajev Slovenije. Z aktivnostjo so opozorili na obstoječi problem netrajnostnega izlova ribjih staležev v evropskih vodah in ministra Bogoviča tako ponovno pozvali, da se v okviru reforme skupne ribiške politike EU zavzame za trajnostne rešitve.
Več »
Energetska revščina v Sloveniji vse večji problem
Statistični urad RS je 30. novembra objavil podatke o energetski revščini v Sloveniji. Ob tem v društvu Focus ponovno pozivajo k nujnosti aktualizacije samega koncepta energetske revščine ter opozarjanja na povečevanje te problematike. Alarmantno je, da se delež gospodinjstev, ki si lahko privoščijo primerno toplo stanovanje, konstantno znižuje, k čemur so pripomogli predvsem ekonomska in finančna kriza ter kombinacija naraščajočih cen energentov in nizkih dohodkov gospodinjstev.
Več »
Evropska komisija je sprejela pomorsko strategijo za Jadransko in Jonsko morje
Evropska komisija je sprejela pomorsko strategijo za Jadransko in Jonsko morje, ki bo spodbujala pametno, trajnostno in vključujočo rast v tej regiji. Strategija sloni na štirih stebrih - močnejše modro gospodarstvo, bolj zdravo morsko okolje, varnejši pomorski prostor in odgovorne ribolovne dejavnosti - in bi lahko postala temeljni kamen za širšo makroregionalno strategijo, ki so jo države ob Jadranskem in Jonskem morju pripravljene razviti.
Več »
Noč delfinov
Društvo Morigenos vabi vse svoje člane, podpornike, prijatelje, partnerje ter vse tiste, ki jih morda še ne poznate, na prvo Noč delfinov. Ob družbi zanimivih gostov bodo predstavili novosti v delovanju društva in sveže zanimivosti o delfinih v slovenskem morju.
Več »
Vabilo na okroglo mizo "Izzivi staranja" v projektu Medgeneracijsko druženje
ALMA MATER EUROPAEA - ECM vabi na prvo ECM Medgeneracijsko druženje. Ob tej priliki so skupaj z znanstveniki in kulturniki ter študenti smeri Socialne gerontologije pripravili okroglo mizo na temo "Izzivi staranja".
Več »
Maraton pisanja apelov je v polnem zamahu
V prvi polovici decembra poteka po vsem svetu maraton pisanja apelov. Gre za tradicionalen dogodek, na katerem člani in podporniki Amnesty International z vsega sveta pišejo pisma (apele) za ogrožene ljudi, ki jih po krivici preganjajo, trpijo diskriminacijo, jim odrekajo svobodo govora ali so jim kršene kakšne druge človekove pravice.
Več »
Predavanje dr. Vlaste Jalušič z naslovom »Pravica imeti pravice: primer genocidov v Ruandi in Bosni«
Ob dnevu človekovih pravic Mirovni inštitut v sodelovanju z Društvom prijateljev zmernega napredka vabi na predavanje dr. Vlaste Jalušič z Mirovnega inštituta z naslovom »Pravica imeti pravice: primer genocidov v Ruandi in Bosni«. Dogodek bo v ponedeljek, 10. decembra 2012, ob 18. uri v MKSMC Koper.
Več »
Odprti poziv Sindikata Mladi plus Vladi RS
"Medtem ko Evropska komisija poziva države članice k vzpostavitvi tako imenovanih shem jamstev za mlade ter konkretno promocijo dostojnih pripravništev, se je Vlada v Sloveniji z zadnjimi ukrepi odločila, da bo šla po poti rušenja družbe znanja, socialne države in same prihodnosti mladih." Odprti poziv Sindikata Mladi plus Vladi RS objavljamo v nadaljevanju.
Več »
EK predlagala sveženj ukrepov za odpravo brezposelnosti in socialne izključenosti mladih
Evropska komisija je predlagala sveženj ukrepov za pomoč državam članicam, da bodo s ponudbo zaposlitev, izobraževanja in usposabljanja odpravile nesprejemljivo visoke stopnje brezposelnosti in socialne izključenosti mladih.
Več »
Literarni natečaj za najboljše dramsko besedilo in fotografski natečaj na temo dijaškega in študentskega življenja
Klub študentov Kranj je objavil dva natečaja: literarni natečaj za najboljše dramsko besedilo in fotografski natečaj na temo dijaškega in študentskega življenja.
Več »
Lokalno srečanje projekta Mladi o okolju v Slovenj Gradcu
V Slovenj Gradcu so se srečali angažirani mladi z namenom ustvarjanja aktualnih idej in ukrepov za izboljšanje položaja na področju okolja in zdravega življenjskega sloga mladih tako v Slovenj Gradcu kot v koroški regiji. Mladi vidijo priložnost za izboljšanje kmečkega turizma v koroški regiji preko enotne in učinkovite regijske sheme ponudnikov, ki bi ponudnike ne le povezovala, ampak jim tudi nudila podporo z izdajo brošur in organizacijo ustreznih seminarjev.
Več »
Tabor DIH in OIS 2012
Društvo DIH - Enakopravni pod mavrico in Športno društvo Out in Slovenija vas med 14. in 16. decembrom 2012 vabita na zimski tabor. Tokrat gredo v Ajdovščino. Njihov dom zdoma bo Mladinski center in hotel Hiša mladih v Ajdovščini, lociran sredi narave, v Športnem parku Pale na obrobju mesta, ki ponuja preplet tradicionalnega in modnega, športnega in družabnega, umetniškega in ustvarjalnega.
Več »
Lokalno srečanje projekta Mladi o okolju v Kopru
Mladinski svet Slovenije bo v okviru projekta Mladi o okolju ob podpori Nacionalne agencije programa Mladi v akciji in Urada RS za mladino izvedel lokalno srečanje v Kopru. Potekalo bo v soboto, 15. decembra 2012, z začetkom ob 15. uri, v prostorih Središča Rotunda (Destradijev trg 11, vhod z Vojkovega nabrežja).
Več »
Študentska sekcija Slovenskega društva za odnose z javnostmi prireja prvi brezplačni dogodek v Mariboru
Študentska sekcija Slovenskega društva za odnose z javnostmi (ŠS PRSS) prireja prvi brezplačni dogodek v Mariboru "En Klub. Ena Čast." Okrogla miza o najbolj vijoličnem nogometnem klubu, športnem PR-u, Vijolčni bajti, razprodanih tekmah in neizogibnem kriznem komuniciranju bo 17. 12. 2012 ob 16:00 v Udarniku (Zavod Udarnik, Grajski trg 1, Maribor).
Več »
Vabilo na dogodek "Bodi izvrsten - stopi iz vrste!"
Zaposlitveni klub Ljubljana, ki združuje 10 mladih iskalcev zaposlitve v sklopu Nefiksovega projekta Služba me ne išče, vabi na prvi zunanji dogodek "BODI IZVRSTEN - STOPI IZ VRSTE!", ki bo v četrtek, 13. decembra, ob 16. uri, v STA Travel Cafe-ju v Ljubljani.
Več »
Vabilo na prvo Zofino pečko
Mama Zofa, Združenje Naravni začetki vabi na prvo Zofino pečko, ki bo v ponedeljek, 10. decembra 2012, ob 18.00 uri, pri Zofi (Grablovičeva 54, Ljubljana).
Več »
Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije vabi na voden pohod »Z Egom na pohod«
Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije vabi na voden pohod »Z Egom na pohod«. Potekal bo v četrtek, 13. decembra 2012. Start je pred Halo Tivoli ob 14. uri.
Več »
footer-top
December 2012
26 27 28 29 30 1 2
3 4