VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Ljutomer 12.12.2012
BOB LETA 2012.NOMINIRANA TUDI IZJAVA GORANA FORBICIJA
12.12.2012, , SLOVENIJA


11. december 2012

BOB LETA 2012. NOMINIRANA TUDI IZJAVA GORANA FORBICIJA
4. oktobra 2012 je direktor CNVOS Goran Forbici ob protestnem branju Resolucije o normativni dejavnosti povedal: »Premalo imamo časa pri iskanju izhoda iz krize, da bi si lahko privoščili sprejemanje slabih zakonov.«

Izjava je odmevala in bila 5. oktobra kot BOB DNEVA objavljena na naslovnici dnevnika VEČER. Goran Forbici je rekel bobu bob.

Dejanja vlade in njeno popolno ignoriranje stroke ob pripravi zakonov aktualnost izjave žal še podaljšujejo. Dobivamo zakonske predloge, ki jih niso premislili niti tisti, ki so jih pisali. Še več: dobivamo celo zakone, ki so odkrito navijaški do vladi prijaznih skupin. Selektivno pomagajo verskim skupnostim in hkrati zanikajo prispevke drugih organizacij, ki delujejo v javnem interesu. Pomagajo pri kadrovanju prijateljev. Pomagajo pri ustanavljanju prijateljskih zasebnih visokošolskih zavodov in hkrati klestijo javno šolstvo.

Zato je časopis Večer izjavo uvrstil med 10 misli, ki kandidirajo za BOB LETA 2012 .

Do 10. 1. 2013 lahko glasujete zanjo (objavljena je pod zaporedno številko 6). Ne zato, da bi kogar koli 'premagala'. Predvsem zato, da bi pri pisanju novih zakonov zmagala pamet. In zato, da bi vlada morda le slišala, kar ji ljudje, katerih mnenje sistematično ignorira, zdaj vsak dan sporočajo celo na cesti. Namreč, da naj si ne domišlja, da vlada neukemu ljudstvu.

Recimo torej skupaj BOBU BOB.
Za izjavo Gorana Forbicija lahko glasujete na spletni strani www.vecer.com/bob , prek tiskanih glasovnic in glasovnic, objavljenih v tiskanih medijih. Prav tam tudi pravila glasovanja.
Odgovori
Posreduj