VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 30.04.2007
NAJ PROSTOVOLJKA - NAJ PROSTOVOLJEC
05.05.2007, , Ljubljana

Mladinski svet Slovenije je realiziral letošnjo podelitev priznanj NAJ PROSTOVOLJKA - NAJ PROSTOVOLJEC.

Ministrica Cotmanova podelila priznanja naj prostovoljkam in prostovoljcem

Ministrica za delo, družino in socialne zadeve Marjeta Cotman je izročila priznanja naj prostovoljcem.



Ministrica Cotmanova je na prireditvi Naj prostovoljka, naj prostovoljec, ki je že peto leto zapored potekala v Ljubljani, v svojem nagovoru poudarila, » da s prostovoljnim delom pridobimo vsi: tisti, ki so pomoči potrebni, tisti, ki pomoč nudite in nenazadnje celotna družba. Preko humanitarne dejavnosti, solidarnosti in vzajemne pomoči se namreč uresničuje tisto najgloblje bistvo socialne države - to je skrb za sočloveka, ki ne zahteva plačila v materialnem smislu. Zato je prav, da spodbujamo prostovoljno delo, da mu damo priznanje in mesto v družbi, ki si ga zasluži.«

Mladinski svet Slovenije je razpisal natečaj in pozval vse organizacije in posameznike, ki so v minulem letu v svoje aktivnosti vključevali prostovoljno delo, naj prijavijo svoje najboljše prostovoljce in projekte. Odzvala se je 101 organizacija, ki je prijavila 96 posameznikov in 42 projektov.

Letošnji dobitniki priznanj so Enya Belak iz Ljubljane, Anže Jelenc iz Gorice pri Slivnici, Falila Pašič Bišič z Jesenic, Jernej Agrež iz Brežic, Anica Svetina z Bleda in Aleksander Doplihar iz Kamnika.

Naj prostovoljski projekt v letu 2006 je Helpmanija, posebna priznanja pa so podelili še Valentinu Peternelu s Hrušice, Mariji Leskovec z Vrhnike in Društvu bosansko-hercegovskih študentov Slovenije.