VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 06.03.2013
Za mlade....
05.03.2013, , Slovenija


A veš

Ne zakockaj svoje prihodnost!

“Ne zakockaj svoje prihodnosti” je projekt informiranja in osveščanja, ki mladim, manj mladim in vsem drugim nudi informacije o tveganjih pri igranju iger na srečo in o negativnih posledicah za posameznika, njegove bližnje in celotno družbo, ko hazardiranje uide izpod nadzora.

Legebitrin pomladni izobraževalni mladinski tabor

Kot vsako leto prostovoljke in prostovoljci Legebitre organizirajo tradicionalno legendaren mladinski izobraževalni tabor! Tabor bo od petka, 12. 4. do nedelje, 14. 4. 2013, v Centru šolskih in obšolskih dejavnosti (CŠOD) Lipa (pri Semiču). Tokrat na temo: Raznolikost(i). Rok prijave je 12. 3. 2013

Štipendije za slovenske študente v tujini

Slovenskim študentom so za študij in študijske izmenjave v tujini na voljo štipendije za različne države na osnovi sklenjenih bilateralnih sporazumov med državami in štipendije ostalih štipendijskih shem.

Mladinski svet Slovenije išče sodelavko/sodelavca za področje odnosov z javnostmi

Mladinski svet Slovenije v svoje vrste vabi novega projektnega sodelavca ali sodelavko, ki bo skrbel za odnose z javnostmi in prepoznavanje neformalnega izobraževanja. Zaposlitev je za določen čas (1. leto). Rok prijave je 8. 3. 2013!

Brezplačne delavnice za mlade o socialnem podjetništvu in družbeni inovaciji

Od 11. do 15. 3. 2013 bo na Mladinskem cehu potekal Teden socialnega podjetništva. V tem tednu bodo poleg zanimivih spletnih vsebin pripravljajo tudi različne dogodke, na katerih se bo spoznavalo socialno podjetništvo in družbene inovacije. Vse delavnice so za ,mlade do 30. leta brezplačne, za ostale pa prispevek znaša 20 evrov na delavnico. potrebna predhodna prijava.

Zdravje, šport

Mladinski program za promocijo zdravja “To sem jaz”

Na Oddelku za socialno medicino in promocijo zdravja Zavoda za zdravstveno varstvo Celje so razvili mladinski program To sem jaz. Ključna vsebina je usmerjena v razvijanje pozitivne mladostnikove samopodobe in socialnih veščin.

Natečaji

Izdelajte poster in se brezplačno udeležite konference TNC v Maastrichtu

Tudi letos lahko študenti z izdelavo posterja brezplačno obiščete konferenco TNC, ki bo od 3. do 6. junija v Maastrichtu na Nizozemskem. Svoj predlog posterja v pdf-formatu pošljite najkasneje do 12. 4. 2013!

Mednarodno glasbeno tekmovanje v mestu Bydgoszcz na Poljskem

Mladinski center iz mesta Bydgoszcz vabi mlade k sodelovanju na glasbenem tekmovanju, ki bo potekalo od 1. do 6. 7. 2013. Sodelujoči ne smejo biti stari več kot 25 let, program je lahko dolg 15-30 minut, vsebovati pa mora vsaj eno poljsko delo.

Dan varnejšega interneta: Natečaj za spletne dosežke

Natečaj ti ponuja priložnosti, da deliš dosežke, ki si jih dosegel kot digitalni državljan prihodnosti, z uporabo sodobnih medijev in interneta. Sodeluješ lahko tako, da ustvariš in oddaš kratek esej, prispevek za blog ali video blog, ki opisuje tvoje spletne dosežke v angleškem jeziku. Rok prijave je 15. 3. 2013!

Grossmannov filmski razpis

Grossmannov festival fantastičnega filma in vina, ki bo potekal od 15. do 20. 7. 2013 v Ljutomeru, objavlja razpis, za kategorije kratki film, glasbeni dokumentarec, dolgometražni film ter festivalski izziv! Rok prijave je 7. 6. 2013! Na Malo delavnico groze, se lahko prijavite do 1. 7. 2013!

Mednarodni natečaj “Little Green Film”

Za in proti, zavod za kulturo dialoga, vas v okviru mednarodnega partnerskega projekta »Razpravljaj, razumi … spremeni, okolje!« vabi, da sodelujete v natečaju za najboljši kratki film »Drevo«. Natečaj je namenjen mladim od 16. do 23. leta. Rok prijave je 16. 3. 2013!

Prostovoljstvo

Razpis za vodje taborov v Sloveniji v letu 2013

Voluntariat objavlja razpis za taborovodje mednarodnih prostovoljskih taborov v Sloveniji v letu 2013. Namenjen vsem, ki jih veseli prostovoljsko delo, imajo izkušnje na področju skupinskega dela ter bi rad preizkusili svoje voditeljske spretnosti v mednarodni skupini. Rok prijave je 17. 3. 2013!

Sezona mednarodnih prostovoljskih taborov 2013 je odprta!

Poišči svoj tabor in se prijavi! Trenutno je v iskalniku taborov okoli 400 projektov po celem svetu, pričakujejo pa jih še vsaj 1x toliko. Zato večkrat poglejte in si najdite projekt, ki vam bo najbolj pisan na kožo!

Okoljevarstveni EVS projekt v Bolgariji!

CVS Bulgaria skupaj z lokalno organizacijo Balkani Wildlife Society v letu 2013 organizira EVS projekt na temo okoljevarstva. Rok prijave je 6. 3. 2013!

Iščejo se EVS prostovoljci v mestu Gdynia na Poljskem

Center za mladinsko sodelovanje in mobilnost v mestu Gdynia na Poljskem ponuja tri prosta mesta za EVS prostovoljce: delo z otroki v dnevnem centru VITAVA, delo z mladimi v Centru za mladinsko sodelovanje in mobilnost in delo z lokalno skupnostjo v knjižnici. Rok prijave je 31. 3. 2013!

Zavod MOBIN išče prostovoljce za pisanje člankov za mlade

Zavod MOBIN išče prostovoljce, ki jih veseli pisanje in imajo radovedni nos in ki bodo Ej!KA KULT portal skrbno zalivali z informacijami za mlade! Rok prijave je 18. 3. 2013!

Projekcija filma Doktrina šoka

Društvo Humanitas in Hiša svetov vabita na filmski večer, na katerem bodo predvajali film Doktrina šoka (2009). Ogledu filma bo sledila kratka razprava z gostom Tiborjem Rutarjem, članom programskega odbora Delavsko-punkerske univerze. Dogodek bo potekal 6. 3. 2013 ob 17.30 uri v knjižnici Hiša svetov v pritličju Knjižnice Otona Župančiča.

Mesec kulture in teden odprtih vrat muzejev, galerij in kinoteke

Študentska organizacija Ljubljana je v mesecu kulture pripravila teden odprtih vrat muzejev, galerij in kinoteke, ki bo od 5. do 10. 3. 2013.

Prebranec #2

Prebranec je serija večerov, kjer predstavljajo novo prozo, to pomeni branje znanih, uveljavljenih in na drugi strani mladih, neizkušenih in neznanih avtoric in avtorjev s podpodročja proze, npr. kratkih zgodb, odlomkov iz romanov, črtic, pravljic… Naslednjo branje bo 11. 3. 2013 ob 21.15 uri v Menzi pri koritu.

PRedigra: Energija, ki povezuje. Petrol.

Želite začutiti občutek dobre energije na delovnem mestu in izvedeti več o omenjenima z nagrado Prizma nagrajenima kampanjama? Pridružite se na PRedigri: Energija, ki povezuje. Petrol., ki bo 13. 3. 2013 ob 18. uri na Fakulteti za družbene vede.

Društvo ženska svetovalnica: Nismo se borile za to!

Društvo ženska svetovalnica vas vabi na čajanko ob klepetu o aktualnih težavah sodobne ženske, ki bo v petek 8. marca od 16.00 ure do 18.30 ure v prostorih Ženske svetovalnice na Langusovi 21 v Ljubljani. Rok prijave je 7. 3. 2013!

e-NAMIG > za mlade, 05. 03. 2013, št. M 09/13

Članice: Društvo ŠKUC - Info ŠKUC , CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine , DIC Legebitra, KUD Anarhiv , Mladinsko informacijski center , Združenje Drogart , MKL - Knjižnica Otona Župančiča,Zavod MISSS ,Zavod MOBIN - Ej!KArtica .

L'MIT podpirata MOL-Urad za mladino in Urad RS za mladino.

V kolikor ne želite prejemati naše e-pošte nam to sporočite na info.skuc@lmit.org .