VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Gornja Radgona 15.03.2013
RAZVOJNA KONFERENCA
, Radenci

RAZVOJNA KONFERENCA

http://www.youtube.com/watch?v=02xI64ySbZE -

RAZVOJNA KONFERENCA I. del

http://www.youtube.com/watch?v=jbTf-zcEhwU RAZVOJNA KONFERENCA II. del

V torek, 12. marca je potekala v hotelu Radin v Radencih v izredno dobri organizaciji Regionalne razvojne agencije Mura pred nabito polnim avditorijem zanimiva razvojna konferenca, na kateri so sodelovali predstavniki iz Avstrije in Slovenije. Po uvodnem - pozdravnem nagovoru Romeja Varga, svetovalca direktorja RRA Mura in direktorja agencije Daniloja Krapec so sledile predstavitve izkušen iz preteklosti in načrti za prihodnost, izvajalci so bili: Laura Lajh Rauter, vodja programa OP SI-AT 2007-2013, Organ upravljanja, MGRT; Günther Monschein, oddelek A7, Deželna vlada Avstrijske Štajerske; Hermina Golob, Direktorat za evropsko kohezijsko politiko, MGRT; Claudia Weyringer, ICS - Center za internacionalizacijo, Štajerska.

Moderatorji v delavnicema z nazivom: »Tematski cilji za prihodnje evropsko teritorialno sodelovanje«, ki sta bila ločeni za avstrijske in za slovenske udeležence, pa so bili: Christian Hartman, Agnes Frank in Damjan Kavaš ter Romeo Varga.

Udeleženci so s sistemom podeljevanja dveh pik izbirali 4 izmed 11 področij, ki bi naj prišle v program sofinanciranja EU - REGIOLAB v obdobju 2014-2020. Pozneje so pa bile izvedene delavnice v manjših skupinah z nazivom OPEN SPACE DOGODEK - razvoj projektnih idej in vzpostavljanje partnerstev, moderatorji so bili: C. Hartmann, D. Kavaš, A. Frank; V. Godina; E. Čosatović, R. Antelj , A. Smolej, C. Horvath, R. Varga, E. Verhounig, J. Balcher, K. Koman, in J. Binder.