VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Murska Sobota 18.03.2013
Vabilo na gledališko predstavo: PAZI, M@AIL!
19.03.2013, , V gledališču park Murska Sobota


Spoštovani,
vljudno vabljeni na komedijo

Billy Van Zandt in Jane Milmore

PAZI, M@IL !

ŠPAS teater Mengeš

19. marec ob 17.30v Gledališču Park Murska Sobota

za abonma Komedija in izven

in


19. marec ob 20.00 v Gledališču Park Murska Sobota

za abonma Drama / komedija in izven.


Ker je na voljo le še nekaj vstopnic, vam priporočamo,

da si jih zagotovite v predprodaji

na blagajni Gledališča Park vsak delavnik med 14. in 17. uro.

Režija: Jaša Jamnik.

Igrajo: Nataša Barbara Gračner, Vesna Pernarčič, Mojca Fatur, Gojmir Lešnjak Gojc, Matjaž Tribušon.

Komedija z originalnim naslovom You’re got hate mail jevelika off-broadwayska uspešnica, ki je doživela premiero leta 2010 in je po treh letih še vedno razprodana. Napisala sta jo uspešna ameriška ustvarjalca Billy Van Zandt in Jane Milmore. Oba delujeta kot pisca in igralca hkrati, zato ne preseneča, da v svoji komediji tudi igrata.

Pri nas so se besedila v prevodu Lada Bizovičarja lotili režiser in igralci, ki se ponašajo znajvišjimi nagradami na področju komedije pri nas. Vsi so namreč dobitniki naziva žlahtna komedijantka, komedijant oziroma režiser, ki ga vsako leto podeljuje žirija festivala Dnevi komedije v Celju. Nekateri so žlahtne nazive prejeli celo večkrat.

Situacijska komedija se loteva sodobnega elektronskega komuniciranja in neslutenih zapletov, ki jih lahko povzroči en sam nepremišljen „klik“, zaradi katerega prejme elektronsko pismo napačen naslovnik.

V primeru komedije Pazi, m@il! dobi strastno in drzno Maksovo (Matjaž Tribušon) pismo, ki je namenjeno njegovi tajnici in sočasno ljubici Evi (Mojca Fatur), naivna žena Sara (Nataša Barbara Gračner). Ker se slednja z elektronskim dopisovanjem šele seznanja, prepošlje pismo prijateljici Vandi (Vesna Pernarčič), da bi ji ta pomagala razumeti neobičajno vsebino. Vanda, računalniško zelo spretna intelektualka, ogorčena zaradi Maksovega varanja, se vrine v dopisovanje. Ker Makspreko elektronske pošte svoje erotične podvige deli tudi sprijateljemLuko (Gojmir Lešnjak Gojc), se splete klopčič komičnih zmešnjav, po katerih ni nič več, kot je bilo prej. Burni dogodki, ki jih spremljamo preko elektronskega dopisovanja petih vpletenih,se razpletejo povsem nepričakovano.

PREDSTAVA TRAJA URO IN POL IN NIMA ODMORA

cena vstopnice za izven:18 EUR, 16 EUR - upokojenci, dijaki, študenti