VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 12.03.2013
Razgibajmo možgane s potopisom brez kuhalnice in glasbenim vzdušjem od country-ja do punk rocka
13.03.2013, , Celje

Glasba Johnny Casha z Marijanom Petanom in Longfield bandom
13.03.2013

Sreda, 13. marec 2013, ob 19.00 uri.

Marjan Petan z Longfield bandom v zasedbi Braneta Drevenška, Vojka Zaveršnika, Srečka Mahneta in Karla Kvasa bodo prebudili glasbo Johnny Casha. Velja za enega najvplivnejših glasbenikov dvajsetega stoletja. S pesmijo »I walk the line« se je Cash prvič uvrstil na vrh country hit-lestvice.

Koncert bo v dvorani Celjskega mladinskega centra.

Vstop prost!


Tina Di Batista-Kuhalnica namesto cepinov
14.03.2013

Četrtek, 14.03.2013, ob 20.00 uri v MCC dvorani.

Tina Di Batista je ena najuspešnejših slovenskih alpinistk, nagrajena s številnimi nagradami za svoje dosežke med katerimi sigurno izstopa prvo žensko smučanje iz najvišjega vrha Aljaske - Denalija. Med drugim je kot prva ženska naveza osvojila znameniti Fitz Roy, zdaj pa se ponovno vrača iz Patagonije z odličnim vzponom po smeri Afanassieff na vrh Fitz Roya. Tina je bila lani proglašena za najboljšo alpinistko za leto 2012. Za njo včasih rečejo, da kuha kar s cepini, zato vabljeni da skupaj spoznamo kaj bo »skuhala« tokrat.

Vstopnina 3€.

VELIKI PUNK ROCK KONCERT

Šah mat, Wattican Punk Ballet in Kronika

Petek, 15.03.2012. ob 21.30 uri v MCC dvorani.

Kronika

V začetku leta 2011 so fantje prvič stopili v studio in nastal je demo Rojen v napačnem letu, katerega koncept je močno pripomogel k tematiki kasnejšega ustvarjanja. Demo je naletel na res presenetljiv pozitiven odziv. Sčasoma je v koncertnem repertoarju začela prevladovati avtorska glasba, čeprav je na koncertih še vedno možno slišati žaganje priredb vzorniških rojakov iz bivše SFRJ kot so Majke, Partibrejkers, Res nullius in drugi. Kroniko sestavljajo: Žan Kovačevič - vokal, Rok Pinter in Lovro Lah - kitare, Vid Verdev - bas ter Davorin Ulipi - bobni.

Šah mat

Šah Mat je glasbeni power trio, ki prihaja iz okolice Celja. Že od samega začetka skupina igra svojo avtorsko glasbo in se izraža v slovenskem jeziku. Skupina se glasbeno ozira po pristnih sporočilih starošolskega in klasičnega težkega rocka ter heavy metala, v katera pa dodaja tudi nekaj rock 'n' rolla in s tem postavlja vse na glavo. Sestavljajo ga: Grega Šket - vokal, bas; Matic Mačkovšek - kitara; Aleš Mačkovšek - bobni.

Wattican Punk Ballet

Wattican Punk Ballet je armenski freak dance punk duo s prebivališčem v Moskvi in v Budimpešti. Skupino sestavjata brat in sestra, Karen in Gaya Arutyunyan. Njuno glasbo sestavlja psihedelično privatno sporočilo rocka, dance punka in freak popa ter skoraj gledaliških odrskih trikov. Gaya in Karen raziskujeta meje komponiranja in ustvarjalnostt, ki so možne v duetu. V skupini se čuti surova moč, funky disco ritmi in kavkaških vpliv, kar povzdigne energijo v nastopih v živo, ki so zelo raznoliki in dinamični.

Celjski mladinski center. Vstopnina 3€.

Teden možganov v Celju

Sobota, 16.03.2013, ob 17.00 uri.

Slovensko društvo za nevroznanost SiNAPSA tudi letos organizira jubilejni, že deseti Teden možganov, ki bo od 11. do 15. marca 2013 potekal pod naslovom »Na sledi razvoju«.
V okviru Tedna možganov bodo tudi v Celju na posebnem dogodku, ki bo sestavljen iz kratkih predavanj, spregovorili priznani strokovnjaki s področja klinične psihologije in nevrologije. Dotaknili se bodo sodobnih ugotovitev o razvoju možganov, ki posamezniku ponujajo možnost njihovega vseživljenjskega razvoja in tem, kot so rehabilitacija možganov, nevrološke bolezni v otroški dobi, razvoj možganov pri otrocih, ki živijo v nespodbudnem okolju in drugih.


Vstop na dogodek je brezplačen.

MladiSmo OPEN AIR 2013
25.05.2013

MladiSmo OPEN AIR 2013 v Celje prinaša Plavi orkestar, Mi2 in Varni Paljak.

KŠOC tretje leto zapored organizira največji celodnevni dogodek na prostem v celjski regiji - MladiSmo OPEN AIR. Prireditev, ki se bo na Dan mladosti, 25. maja, odvijala na Parkirišču pri Fakulteti za logistiko v Celju, se bo začela ob 15. uri in trajala do 2. ure zjutraj.

Dogodek bo otvorila Maturantska parada, na kateri bodo celjski maturanti odplesali četvorko , odvijale se bodo razne brezplačne športne in družbne aktivnosti za vse generacije, potekal bo Siol pokal - turnir v malem nogometu, v večernem delu pa bodo za največjo zabavo v Celju poskrbele skupine Plavi orkestar, Mi2, Varni Paljak (Cover band Parni Valjak) in skupina BO!.

Popoldan se bo odvijal pester kulturno - športni program za vse generacije. Udeleženci se bodo lahko pomerili v različnih ekipnih športih in družabnih igrah, svoje delovanje nam bodo predstavila razne organizacije in društva, že čez dan pa bodo za dobro glasbeno vzdušje poskrbeli DJ Illusion in DJ Kuky, Alex Volasko z bandom in Kvintet do jutra.

Večerni program je kot vsako leto namenjen koncertu in bo raznovrstno glasbeno obarvan, saj bodo na velikem odru nastopile skupine Plavi orkestar, Mi2, Varni Paljak in BO!. Glasba na največji OPEN AIR prireditvi v Celju bo torej za vse generacije - od pop rock sarajevske skupine Plavi orkestar, ki je na sceni že 30 let, do domačih »dečkov s Sotle«, skupine Mi2, ki na svojih koncertih napolnijo prostor do zadnjega kotička.

Organizatorji si tudi letos želijo pokazati, česa so sposobni mladi, koliko različnih stvari jih zanima in s čim vse se ukvarjajo. Dogodek bo zato odlična priložnost za navezovanje novih stikov, krepitev starih prijateljstev in aktivno preživljanje prostega časa.

POZOR: Vstopnice po ceni 5 EUR za registrirane v portal mladismo.si in 0 EUR za člane KŠOC - samo še do 17.3. Več informacij tukaj!

Več si preberite na mladi.smo.