VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 20.03.2013
MSS novice št. 11, 20. marec 2013
20.03.2013, , Slovenija

novice.gif

št. 11, 20.marec 2013

poročamo:

Dublin: Mladi z odločevalci o izboljšanju položaja mladih

m e d n a r o d n o

Med 11. in 13. marcem je v Dublinu potekala evropska mladinska konferenca na temo socialna vključenost s poudarkom na kvaliteti mladinskega dela. Konferenca je vrh posvetovanj, ki v okviru procesa strukturiranega dialoga potekajo z mladimi v vseh državah članicah EU. 150 mladih in 100 predstavnikov ministrstev iz 27 držav članic EU je na podlagi poročil vseh evropskih držav pripravilo zaključke, ki jih bo Evropski mladinski forum predstavil Svetu Evropske unije ter si skupaj z nacionalnimi delovnimi skupinami prizadeval za njihovo implementacijo. Kot največji izziv socialne vključenosti mladih se je izkazala njihova naraščajoča brezposelnost. Več si lahko preberetetukaj . Skupna priporočila mladinske konference v Dublinu so dostopna tukaj .

Obvestila Evropskega mladinskega foruma

Zadnji Kurir (obvestila) Evropskega mladinskega foruma so vam na voljo na tej povezavi.

odprtipozivičlanicam

Članice lahko predlagate dodatna gesla za kliping, ki ga prejemate od MSS.

Vse organizacije članice MSS lahko predlagate dodatna gesla (besedne zveze), ki bodo upoštevana v klipingu MSS, ki ga boste prejemali na izbrane naslove, in sicer v nekoliko drugačni obliki kot doslej. Vsaka članica lahko doda 1 geslo. Gesla pošljite na pr@mss.si do 31. marca 2013.

natečaj:

Iščemo Naj prostovoljke, prostovoljce in projekte!

Mladinski svet Slovenije letos že enajstič zapored razpisuje natečaj, s katerim bomo izbirali najboljše prostovoljke, prostovoljce in projekte minulega leta, zato se ponovno na vas obračamo s pozivom, da svoje prostovoljke, prostovoljce in prostovoljske projekte prijavite v naš natečaj. Po izteku natečaja bomo podelili nazive Naj prostovoljka in Naj prostovoljec v treh starostnih kategorijah (do 19, 20 - 30 in nad 30 let), Naj mladinski voditelj oz. voditeljica, Naj prostovoljski projekt ter Naj mladinski projekt.Rok za oddajo prijavnic je29. marec2013. Vse informacije, razpis in prijavnice najdete tu .

vabimo:

Nacionalno srečanje Mladi o okolju

Na nacionalnem srečanju projekta Mladi o okolju bomo kreirali ideje in predloge mladih na področju okolja in zdravega življenjskega sloga mladih. Gradili bomo na rešitvah mladih z 12 lokalnih srečanj projekta ter pripravili rešitve okoljskih izzivov na nacionalni ravni. S tem namenom bomo povabili ključne odločevalce kot so poslanci in poslanke, predstavnike z ministrstev, tudi zainteresirane župane, in jim predstavili ideje mladih.

Nacionalno srečanje Mladi o okolju bo potekalo včetrtek in petek, 4. in 5. aprila 2013vMladinskem centru Velenje(Efenkova cesta 61a ). Stroške poti, namestitve in prehrane za udeležence nosi organizator. Več informacij najdetetukaj . Prijave nabarbara.kelher@gmail.com ali 040 307 929 (Barbara). Na nacionalno srečanje se lahko do petka, 22. marca 2013.

poročamo:

Mladi v Brežicah predlagali tabore za socialno ogrožene otroke

Mladinski svet Slovenije je v sredo, 13. marca 2013skupaj z Mladinskim centrom Brežice izvedel enajsto lokalno srečanje projekta Mladi o okolju.Mladi so direktorici občinske uprave, Ireni Rudman, predstavili predloge za izboljšanje položaja na področju okolja in zdravega življenjskega sloga mladih. Izpostavili so potrebo po stabilnem okolju za mlade podjetnike, težnjo po več čistilnih akcijah, ozaveščanje prebivalcev o ločevanju odpadkov, uvedbo mestnih vrtičkov ter izvedbo taborov za otroke iz socialno ogroženih družin na ekoloških kmetijah.Več si lahko preberetetukaj .