VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 22.04.2013
CNVOS: RAZPISI IN PRILOŽNOSTI za NVO
22.04.2013, , Slovenija

header
22. april 2013
št. 16/13
title

Javni razpis za sofinanciranje programov in projektov turističnih društev v Mestni občini Nova Gorica za leto 2013
Več »
SCOPES (Scientific co-operation between Eastern Europe and Switzerland) - Call for Proposals
ARRS je na svoji spletni strain objavila informacijo o razpisu v okviru programa SCOPES za znanstveno sodelovanje med Vzhodno Evropo in Švico, ki spodbuja znanstveno sodelovanje med raziskovalnimi skupinami in institucijami v Švici in vzhodni Evropi, ki izvajajo nekomercialne znanstvene raziskave.
Več »
rounded
100-urno usposabljanje s področja grafičnega oblikovanja
V principu ponujajo priložnost za brezplačno 100-urno usposabljanje s področja grafičnega oblikovanja za pet kreativnih nadebudnežev. Na njem bodo spoznali zakonitosti oblikovanja različnih vrst tiskovin, celostnih podob, tiska ter zasnove in oblikovanja spletnih strani. Prijave zbirajo do 22. aprila.
Več »
Priložnost za nevladne organizacije in knjižnice
Zavod MISSS je nevladna in neprofitna organizacija in je kot TechSoup Slovenija član svetovne mreže za dodelitev donacij TechSoup Global Network, ki pomaga nevladnim neprofitnim organizacijam pri pridobitvi programske opreme Microsoft in Adobe pod izjemno ugodnimi pogoji.
Več »
Javni poziv za izbiro komercialnih demonstracijskih projektov, katerih cilj je okoljsko varno zajemanje in geološko shranjevanje CO2, ter demonstracijskih projektov inovativnih tehnologij obnovljive energije
Evropska komisija je 3. 4. 2013 objavila javni poziv za financiranje komercialnih demonstracijskih projektov, katerih cilj je okoljsko varno zajemanje in geološko shranjevanje CO2 (CCS), ter demonstracijskih projektov inovativnih tehnologij obnovljive energije (iOVE) v skladu s sistemom za trgovanje s pravicami do emisije toplogrednih plinov v Skupnosti. Del nalog javnega poziva EK na nacionalni ravni je dolžna opraviti vsaka država članica. S tem namenom Ministrstvo za infrastrukturo in prostor objavlja in izvaja ta javni poziv.
Več »
Open call for proposals Desertification 2012 - 2013 in the framework of the Preparatory Action on development of prevention activities to halt desertification in Europe "Halting Desertification in Europe"
Generalni direktorat Evropske komisije za okolje je objavil javni razpis za sofinanciranje projektov na področju razvoja preprečevalnih ukrepov za ustavitev dezertifikacije v Evropi 2012 - 2013.
Več »
Javni razpis o dodeljevanju pomoči za ohranjanje in razvoj kmetijstva ter podeželja v občini Tolmin v letu 2013
Več »
Javni razpis za sofinanciranje programov in investicij v kmetijstvu na območju Občine Šempeter - Vrtojba za leto 2013
Več »
DELAVNICA »FINANČNA PODPORA MEDNARODNIH FUNDACIJ ZA OKOLJSKE PROJEKTE«
Ponovno vas obveščamo o delavnici, na kateri bodo predstavljene možnosti za črpanje finančnih sredstev mednarodnih fundacij za okoljske projekte. Delavnica bo potekala 15. maja 2013 v prostorih CNVOS na Povšetovi 37 v Ljubljani.

Vabljene tako manjše kot večje organizacije, ki izvajate dejavnosti na področju ohranjanja biotske raznovrstnosti, ohranjanja naravnih habitatov ter prosto živečih živalskih in rastlinskih vrst, podnebnih sprememb, globalnega segrevanja, trajnostne energije, ...
Več »
Javni razpis za izvedbo programa Pomoč pri integraciji za osebe z mednarodno zaščito
Predmet javnega razpisa je osebam z mednarodno zaščito, zlasti v prvih treh letih od pridobitve statusa, zagotoviti program pomoči, s katerim bo omogočena holistična obravnava. Program predvideva tako operativno pomoč pri reševanju življenjskih situacij, učno pomoč in programe socialne vključenosti občutljivih skupin oseb z mednarodno zaščito. Prijavitelji morajo ponuditi predmet javnega razpisa v celoti in se ne morejo prijaviti za izvajanje posameznega dela predmeta javnega razpisa oz. posameznega dela programa.
Več »
Javni razpis za spodbujanje zaposlovanja iskalcev prve zaposlitve na področju socialnega varstva - Pripravniki
Socialna zbornica Slovenije objavlja javni razpis za program »Spodbujanje zaposlovanja iskalcev prve zaposlitve na področju socialnega varstva - Pripravniki« v okviru četrte razvojne prioritete »Enakost možnosti in spodbujanje socialne vključenosti« in prednostne usmeritve 4.1. »Enake možnosti na trgu dela in krepitev socialne vključenosti« na podlagi Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007-2013.
Več »
European Instrument for Democracy and Human Rights (EIDHR) - Haiti
V okviru evropskega instrumenta za demokracijo in človekove pravice - EIDHR je objavljen javni razpis, namenjen sofinanciranju projektov na naslednjih področjih: pravice žensk, s poudarkom na preprečevanju nasilja nad ženskami; pravice otrok; krepitev pravne države; krepitev zmogljivosti organizacij civilne družbe za učinkovitejše delovanje na področju uveljavljanja človekovih pravic. Aktivnosti se izvajajo na Haitiju.
Več »
Strengthening the role of civil society in promoting human rights and democratic reform - Lebanon
V okviru evropskega instrumenta za demokracijo in človekove pravice - EIDHR je objavljen javni razpis, namenjen sofinanciranju projektov na naslednjih področjih: - pravna in socialna zaščita ranljivih družbenih skupin, med drugim migrantov, LGBT oseb, žrtev konfliktov; - pravično sojenje; - vzpostavljanje spodbudnega okolja za delovanje organizacij civilne družbe, ki so aktivne na področju zaščite človekovih pravic; - podpora oblastem pri izvajanju politik in programov na področju spodbujanja in zaščite človekovih pravic. Aktivnosti se izvajajo v Libanonu.
Več »
Razpis Študentske organizacije Univerze v Ljubljani v letu 2013 za sofinanciranje legislativnih srečanj in mednarodne članarine društev in zvez društev
Predmet razpisa je sofinanciranje aktivnosti, ki dopolnjujejo program in cilje ŠOU v Ljubljani. Na razpisu se prijavitelj lahko prijavi za sofinanciranje stroškov največ treh legislativnih srečanj mednarodnih društev in zvez društev z mednarodnimi aktivnostmi ter za plačilo največ ene članarine mednarodnim združenjem.
Več »
Program ERASMUS for Young Entrepreneurs - razpis za zbiranje predlogov
V okviru programa ERASMUS for Young Entrepreneurs je objavljen javni razpis, katerega namen je novim podjetnikom iz sodelujočih držav omogočiti bogatenje izkušenj, učenje in mreženje s prakso pri izkušenih podjetnikih v njihovih podjetjih v drugih sodelujočih državah. V okviru razpisa bodo izbrane posredniške organizacije, pri čemer mora v partnerstvu sodelovati najmanj pet organizacij iz štirih različnih upravičenih držav.
Več »
Usposabljanje za inštruktorje v mladinskih projektih "Coach 2 Coach,"
Britanska nacionalna agencija programa Mladi v akciji organizira usposabljanje, s katerim želi poudariti vlogo inštruktorja v mladinskih projektih, in sicer njegov vpliv na skupino mladih, ki izvajajo projekt v okviru programa Mladi v akciji. Potekalo bo od 18. do 23. junija 2013 na Škotskem. Rok za prijavo je 1. maj 2013!
Več »
Mladinski natečaj kratkih filmov o človekovih pravicah
Organizatorji vsakoletnega filmskega festivala o človekovih pravicah "This human world", ki poteka na Dunaju, v letu 2013 ponovno razpisujejo mladinski natečaj kratkih filmov o človekovih pravicah. Natečaj vabi k sodelovanju mlade iz Avstrije, Madžarske, Slovaške, Slovenije in Švice. Rok za prijavo je 30. junij 2013, rok za oddajo kratkega filma pa 30. september 2013!
Več »
Štipendijski program za Evropski forum Alpbach 2013
Od 12. do 31. avgusta 2013 bo pod naslovom "Doživetja in vrednote" potekal Evropski forum Alpbach 2013. Društvo za evropsko povezovanje Alpbach v okviru iniciativne skupine IG Alpbach Senza Confini vabi k prijavam v štipendijski program za udeležbo na Forumu. Rok za prijavo je 2. maj 2013!
Več »
Javni ciljni razpis za izbor kulturnih projektov »Rastem s knjigo OŠ in SŠ 2013 - izvirno slovensko mladinsko leposlovno delo vsakemu sedmošolcu in dijaku prvega letnika«
Predmet javnega razpisa JR6-RSK OŠ in SŠ-2013 je podpora vrhunskim ustvarjalcem s področja izvirnega slovenskega mladinskega leposlovja ter dvigovanje zavesti o pomenu branja med mladimi.
Več »
Javni razpis za sofinanciranje digitalizacije slovenske kinematografije za leto 2013
Predmet tega javnega razpisa je sofinanciranje digitalizacije slovenske kinematografije. Namen sofinanciranja digitalizacije slovenske kinematografije je distribucija kinematografskih filmov na način, ki bo omogočal javno predvajanje filmov na profesionalnih digitalnih avdiovizualnih sistemih oziroma nosilcih.
Več »
ENPI: Cultural Activities Programme 2013 - West Bank and Gaza Strip
V okviru Evropskega instrumenta sosedstva in partnerstva je objavljen javni razpis za sofinanciranje kulturnih projektov na Zahodnem bregu in območju Gaze. Cilji razpisa so zaščita in promocija palestinske kulturne dediščine na lokalnem in mednarodnem nivoju; spodbujanje medkulturnega sodelovanja med evropskimi sredozemskimi državami ter večja prepoznavnost evro-mediteranskega partnerstva.
Več »
Javni razpis za sofinanciranje dejavnosti kulturnih društev v Občini Sežana za leto 2013
Več »
Bank Austria in APA vabita novinarje k oddaji prispevkov
Avstrijska tiskovna agencija (APA) v sodelovanju z Bank Austria letos že desetič zapored podeljuje novinarsko nagrado »Pisanje za SVE / Writing for CEE«. Nagrada v višini 5.000 evrov je namenjena spodbujanju novinarskega raziskovanja Evrope in evropskih integracij. Rok za prijavo je 31. julij 2013!
Več »
Neighbourhood Civil Society Facility 2012 and Non-State Actors and Local Authorities in Development (NSA&LA) 2013. Actions in partner countries - Ukraine
Objavljen je javni razpis, namenjen: - krepitvi zmogljivosti nevladnih akterjev za učinkovitejše delovanje na področju implementacije ciljev evropske sosedske politike (sklop 1 - Neighbourhood Civil Society Facility), - podpori projektom, ki prinašajo koristi prebivalcem, ki nimajo dostopa do osnovnih storitev in so izključeni iz procesov oblikovanja politik (sklopa 2 in 3 - Non-State Actors and Local Authorities in Development); krepitev institucionalne in operativne zmogljivost lokalnih oblasti (sklopa 2 in 3).
Več »
Neighbourhood Civil Society Facility 2012 and Non-State Actors in Development (NSA) - Support to Local Initiatives on Regional and Rural Development in Azerbaijan
Objavljen je javni razpis, katerega glavni cilj je zmanjšati razvojne razlike med regijami z ustvarjanjem pogojev za uravnotežen in trajnostni gospodarski razvoj v Azerbajdžanu.
Več »
Non-State Actors and Local Authorities in Development - Burundi
V okviru tematskega programa o nedržavnih akterjih in lokalnih oblasteh v razvojnem procesu je objavljen javni razpis, namenjen krepitvi zmogljivosti nevladnih akterjev za učinkovitejše delovanje na področju doseganja strategij trajnostnega razvoja in zmanjševanja revščine v Burundiju.
Več »
footer-top