VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 15.04.2013
...za mladinske organizaci​ja
15.04.2013, , Slovenija

Opis: cid:image009.png@01CD9B2A.476E6000

Opis: cid:image010.jpg@01CD9B2A.476E6000

Dobro je vedeti

Dobrodelni dogodek v podpori Študentski hiši SRCe: Zažurajmo s SRCem

»Zažurajmo s SRCem« je dobrodelni projekt Študentske hiše SRCe, ki se bo odvil v torek, 23. 4. ob 21.00 v Roxly bar-u v Ljubljani. Koncertni program bosta sestavljali dve energični glasbeni skupini s primorske regije. Udeležite se omenjenega dobrodelnega dogodka in podprite Študentsko hišo SRCe.

Povabilo k sooblikovanju razvojnih dokumentov RS

Na vladni ravni poteka priprava razvojnih dokumentov, ki bodo med drugim služili tudi kot podlaga za načrtovanje operativnih programov nove evropske finančne perspektive. Za oblikovanje skupnih stališč in predlogov NVO so za april in maj načrtovana široka posvetovanja znotraj nevladnih organizacij, ki bodo potekala elektronsko na forumu.

Sodelovanja


Kako sestaviti uspešen prostovoljski oglas?

V prihodnjih mesecih bo podiplomska študentka Univerze v Torontu v sodelovanju s Slovensko filantropijo opravljala raziskavo o tem, kako oblikovati oglase za prostovoljska dela objavljena na spletni strani organizacije, da dosežejo čim večji odziv prostovoljcev. K uspehu raziskave lahko v veliki meri pripomorete tudi vi, zato vas vljudno prosijo za sodelovanje.

Mladinska izmenjava na temo športa na Poljskem

Poljska organizacija na Poljskem išče udeležence za mladinsko izmenjavo na temo športa. Izmenjava bo potekala od 30. 9. do 5. 10. 2013. Iščejo skupino osmih udeležencem starih med 13 in 25 let. Rok prijave je 19. 4. 2013.

Opis: cid:image014.jpg@01CD9B2A.476E6000

Eurodeskovo usposabljanje za izvajanje delavnic za mlade na temo Evropskega parlamenta

Ob Evropskem letu državljanov Eurodesk Slovenija že drugič organizira projekt namenjen spodbujanju mladih k udeležbi na volitvah v Evropski parlament. K sodelovanju pri projektu ste vabljeni vsi, ki vas zanima izvajanje delavnic za mlade na temo Evropskega parlamenta in volitev v Evropski parlament. Delavnica bo potekala 28. in 29. 5. 2013 v Kranju.

Seminar/konferenca “Citizens for Europe - Europe for citizens”

Zavod MOVIT razpisuje 2 mesti za sodelovanje na podporni aktivnosti »Citizens for Europe - Europe for Citizens«, ki bo potekala od 27. do 30. maja 2013 na Finskem. Osrednji temi seminarja za spodbujanje partnerstev sta državljanstvo in Evropska unija. Rok prijave je 29. 4. 2013!

Dvodnevno usposabljanje: Mladinski delavci v medkulturnem dialogu

Mladinski center Trbovlje išče mladinske delavce iz vseh 12. statističnih regij, ki bi želeli sodelovati pri nadgradnji projekta Mladi ambasadorji medkulturnega dialoga (MAMD). Tako v sklopu petih izobraževanj pripravlja usposabljanje mladinskih delavcev za izvajanje aktivnosti medkulturnega dialoga in neformalnega učenja na teme kot so strpnost, diskriminacija, rasizem in toleranca. Udeležbo potrdite najkasneje do 15. aprila 2013.

Delavnice in predavanje Gibanja za dostojno delo in socialno družbo

Gibanja za dostojno delo in socialno družbo je pripravilo tri delavnice ter eno zanimivo predavanje: S skupinskem delom do večje učinkovitosti, Prva zaposlitev Alternative - kooperative? in gostovanje strokovnjaka, Andreja Zorka, na temo novosti in pasti Zakona o delovnih razmerjih. Dogodke bodo potekali 9., 11., 16. in 22. 4 2013 ob 18. uri.

Dneve zagovorništva 2013

Dneve zagovorništva so namenjeni opolnomočenju NVO na področju zagovorništva in kampanj razvojnega sodelovanja in humanitarne pomoči. Zvrstili se bodo: Usposabljanje Zagovorništvo in kampanje - osnovna in višja raven ter Zagovorniški zajtrk - razprava z relevantnimi deležniki o procesu post-2015 in vlogi civilne družbe. Prijave zbirajo do 26. 4. 2013.

Usposabljanje za trenerje v mladinskem delu

Mladinski svet Slovenije tokrat pripravlja intenzivno 4-dnevno usposabljanje za trenerje v mladinskem delu, ki bo potekalo od 9. do 12. 5. 2013. Rok prijave je 18. 4. 2013.

Delo

Prosta delovna mesta na Overseas Development Institute

Overseas Development Institute (ODI) na svoji spletni strani objavlja razpise za pet delovnih mest z roki prijave med 30. marcem in 17. aprilom 2013.

Razpisi

Razpis MVA: Akcija 4.5 - Podpiranje dejavnosti obveščanja mladih in akterjev na področju mladinskega dela in mladinskih organizacij

Namen razpisa za zbiranje predlogov je podpreti projekte spodbujanja informacijskih in komunikacijskih dejavnosti evropske razsežnosti, ki so namenjeni mladim in mladinskim voditeljem, v okviru evropskega leta državljanov in prihajajočih volitev v Evropski parlament leta 2014. Rok prijave je 27. 6. 2013!

Raziskovalne štipendije za področje IELTS izpita

Izobraževalne ustanove in posamezniki se lahko prijavijo za sredstva za aplikativne raziskave, povezane z izpitom angleškega jezika, za obdobje 1-2 let. Rok prijave je 30. 6. 2013.

Uporabni viri

Kratki filmi o kulturni raznolikosti

Podporni center SALTO Cultural Diversity je zbral nekaj zanimivih video posnetkov o kulturni raznolikost, ki prikazujejo življenjske stile, strategije prilagajanja, težave in uspehe imigrantov v Evropi.

Poročilo o raziskavi o medkulturnih kompetencah

Podporni center SALTO Cultural Diversity je izdal poročilo o svoji raziskavi o medkulturnih kompetencah. Namen poročila je povezati prakso s teorijo in osvetliti, kako je lahko medkulturni dialog del prakse v mladinskem delu ter predstaviti nekaj konkretnih primerov.

Publikacija o akciji 1.3 “Building our citizen muscle”

Publikacijo je izdal podporni center SALTO Participation o upravljanju projektov Mladi v akciji, v akciji 1.3 - Projekti mladih za demokracijo.

Spletni klepet o EVS na Euronews

3. aprila, je Euronews gostil spletni klepet “Cyber Tea Break” na temo Evropske prostovoljne službe. Na klepetu so sodelovali strokovnjaki, prostovoljci, predstavniki Evropske komisije in organizacij, vključenih v EVS. Klepet si lahko ogledate na spletnih straneh Euronews.

Lestvica najboljših univerz THE

Na spletni strani CEPS-a je z dne 4. 4. 2013 objavljena povezava na lestvico najboljših univerz THE (Times Higher Education World University Rankings 2013).