VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 06.05.2013
...za mladinske organizacije
06.05.2013, , Slovenija

Opis: cid:image009.png@01CD9B2A.476E6000

13LMIT za mladinske

Dobro je vedeti

Tema letošnje “Fešte na Fužinah” bo aktivno državljanstvo

Skala - mladinska ulična vzgoja že enajsto leto prireja športno-družabno-medkulturno-nepridobitno prireditev v sodelovanju z različnimi organizacijami, ki delujejo na Fužinah in širše po Sloveniji. Prireditev bo potekala 18. maja na tradicionalni lokaciji - na Fužinah. Letošnja tema bo aktivno državljanstvo.

Evropsko leto državljanov 2013 v Sloveniji

Leto 2013 je posvečeno državljanom Evropske unije in njihovim pravicam. Urad Vlade RS za komuniciranje kot nacionalni koordinator je v sodelovanju z ministrstvi, nevladnimi organizacijami in drugimi specializiranimi organizacijami pripravil širok program aktivnosti v Sloveniji na temo evropskega državljanstva, ki ga najdete na njihovi spletni strani.

Nagrade MEDEA 2013

Namen nagrad MEDEA 2013 je spodbuditi dobre prakse pri uporabi multimedijskih pripomočkov v izobraževanju. Vsi multimedijski materiali ali program, ki so bili izdelani po 1. januarju 2010 za uporabo v formalnem in neformalnem izobraževanje in/ali usposabljanju so lahko oddani do 30. septembra 2013.

Dodatna pojasnila za predloge projektov v akcijah 1.3 in 5.1

Zaradi velikega povpraševanja v zvezi z akcijama 1.3 in 5.1 programa Mladi v akciji je Nacionalna agencija prejšnji teden objavila dodatna pojasnila in usmeritve za predloge projektov v okviru teh dveh akcij.

Sodelovanja


Pridružite se organizatorjem festivala Igraj z mano

Zavod za usposabljanje Janeza Levca in Društvo za kulturo inkluzije vabita k sodelovanju na 7. mednarodni festival “Igraj se z mano”. Festival bo potekal od 28. 5. do 31. 5. 2013 med 9.00 in 14.00 uro, v petek tudi med 16.00 in 22.00 uro, na Prešernovem trgu v Ljubljani. Prijave zbirajo do 20. 5. 2013.

Belgijska skupina tabornikov išče prostovoljski projekt v Sloveniji

Iščejo prostovoljski projekt v zahodnem delu Slovenije, ki bi potekal okoli 10 dni, na katerem bi njihova skupina lahko sodelovala. Termin njihovega obiska je od 15. do 30. julija 2013.

Organizacija iz Albanije išče projektne partnerje

Nevladna organizacija iz Albanije, ki deluje na področju človekovih pravic, išče projektne partnerje, s katerimi bi lahko razvijali projekte, ki bi kandidirali za podporo programa Evropa za državljane.

Sodeluj v anketi projekta »16 - starost za vključevanje?«

Delovna skupina projekta »16 - starost za vključevanje?« si želi izvedeti tvoje mnenje o znižanju starostne meje za pridobitev volilne pravice in možnostih mladih za sodelovanje v procesih odločanja.

Opis: cid:image014.jpg@01CD9B2A.476E6000

Eurodeskovo usposabljanje za izvajanje delavnic za mlade na temo volitev v Evropski parlament

Usposabljanje je namenjeno vsem, ki vas zanima izvajanje delavnic za mlade na temo Evropskega parlamenta in volitev v Evropski parlament - mladinski voditelji, delavci, informatorji, predstavniki društev, organizacij ter vsi, ki delate z mladimi in bi jim radi na zabaven in interaktiven način predstavili omenjene vsebine. Usposabljanje bo potekalo 28. in 29. 5. 2013 v Kranju. Rok prijave je 13. 5. 2013!

Mednarodno usposabljanje “Outdoor brings more!”

Usposabljanje je namenjeno mladinskim delavcem in voditeljem, ki želijo izboljšati svoje kompetence na področju uporabe (športnih) aktivnosti na prostem pri delu z mladimi, še posebej na temo participacije in aktivnega državljanstva v projektih mladinskih izmenjav v okviru programa Mladi v akciji. Rok prijave je 1. 6. 2013!

Študijski obisk »Mladinsko delo in mladinska politika v finskih lokalnih skupnostih«

Zavod MOVIT organizira študijski obisk na Finsko za predstavnike občin, katerega namen je spoznati razvoj in ukrepe lokalnih mladinskih politik na Finskem ter izmenjati izkušnje na tem področju z nekaterimi uspešnimi finskimi lokalnimi skupnostmi. Rok prijave je 15. 5. 2013.

Brezplačno predavanje: Možnosti financiranja projektov v programu Evropa za državljane

Vabljeni na predavanje, kjer se boste seznanili z možnostmi financiranja projektov v okviru programa Evropa za državljane in primeri že izvedenih slovenskih projektov. Predavanje je namenjeno nevladnim organizacijam (društva, zasebni zavodi, ustanove) in predstavnikom občin. Rok prijave je 8. 5. 2013!

Kulturkontakt Austria: Mednarodni rezidenčni program za leto 2014

KulturKontakt Austrija v sodelovanju z avstrijskim ministrstvom za šolstvo, kulturo in umetnost razpisuje 50 umetniških rezidenc na Dunaju za leto 2014. Razpis je starostno omejen na 35 let za področje likovne umetnosti, fotografije, oblikovanja, video in medijske umetnosti ter na 40 let za področja književnosti, literarnega prevajanja, kompozicije, sodobnega plesa in koreografije, kuratorstva in posredovalce kulture. Rok za prijavo je 31. maj 2013!

Program Shaping Europe poziva k prijavi

Shaping Europe - Civic Education in Action poziva k prijavi na program štipendiranja za strokovnjake iz srednje in jugovzhodne Evrope, ki delujejo v polju državljanske vzgoje. Rok za prijavo je 16. 6. 2013!

Razpisi

Javni razpis za spodbujanje zaposlovanja iskalcev prve zaposlitve na področju socialnega varstva - Pripravniki

Socialna zbornica Slovenije objavlja javni razpis za program »Spodbujanje zaposlovanja iskalcev prve zaposlitve na področju socialnega varstva - Pripravniki«. Rok prijave je 20. 5. 2013.

Uporabni viri

ASEF publikacija: Serving Artists Serves the Public

Asia-Europe Foundation (ASEF) je izdala e-publikacijo “Serving Artists Serves the Public”. Publikacija govori o priložnostih in izzivih programskih umetniških festivalov v Aziji in Evropi.

Poročila Eurobarometra na teme, povezane z evropskim državljanstvom

Poročila Eurobarometra na teme, povezane z evropskim državljanstvom, participacijo, volilne pravice in zanimanja za Evropsko unijo.

Publikacija »Citizens effect« - Vpliv državljanov sedaj na voljo tudi v slovenskem jeziku

Publikacija »Citizens Effect« - Vpliv državljanov je sedaj na voljo v vseh uradnih jezikih EU, tudi v slovenščini.