VSEBINA S PORTALA WWW.KLOPOTEC.NET
 
Slovenija 13.05.2013
RAZPISI IN PRILOŽNOST​I za NVO
13.05.2013, , Slovenija

header
13. maj 2013
št. 19/13
title

Supporting the enhancement and promotion of sustainable transnational thematic tourism products
Generalni direktorat Evropske komisije za podjetništvo in industrijo je objavil javni razpis, v okviru katerega bodo podprti projekti, namenjeni razvoju in krepitvi tematskih transnacionalnih turističnih produktov, razvoju turizma, mreženju organizacij s področja turizma, povezovanju turističnih in kreativnih malih in srednje velikih podjetij, ustvarjanju grozdov s področja tematskih transnacionalnih produktov in profiliranju trajnostnih čezmejnih turističnih produktov.
Več »
Razpis za zbiranje predlogov - EAC/S05/13 - Omrežje evropskih politik nacionalnih organizacij za pismenost
Cilj razpisa je podpreti ustanovitev skupnega omrežja evropskih politik, ki bi krepilo ozaveščenost, zbiralo in analiziralo informacije o politikah, izmenjavalo pristope politik, dobre prakse ter obetavne kampanje in pobude, usmerjene v spodbujanje pismenosti in zmanjšanje števila posameznikov s slabimi rezultati pri branju do leta 2020 v skladu z merilom uspešnosti ET 2020 iz strateškega okvira za sodelovanje v izobraževanju in usposabljanju.
Več »
Javni razpis za sofinanciranje delovanja turističnih društev v Mestni občini Slovenj Gradec za leto 2013
Več »
rounded
Razpis "T-lab SNOVALEC za uresničitev novih projektov v turizmu"
SPIRIT Slovenija, javna agencija in Univerza na Primorskem, Fakulteta za turistične študije - Turistica v okviru projekta T-lab (Laboratorij turističnih priložnosti obmejnih regij Slovenije in Italije) razpisujeta poziv T-lab SNOVALEC za uresničitev novih projektov v turizmu. Rok za prijavo je 29. maj 2013!
Več »
Drug Prevention and Information - Action grants 2013
V okviru posebnega programa »Preprečevanje uporabe drog in obveščanje« je objavljen javni poziv za sofinanciranje transnacionalnih projektov.
Več »
EURES (European Employment Services) - Call for Proposals VP/2013/004
Generalni direktorat Evropske komisije za zaposlovanje, socialne zadeve in vključevanje je objavil javni razpis, namenjen sofinanciranju aktivnosti mreže zavodov za zaposlovanje EURES.
Več »
ENPI: New Euro-Mediterranean initiative for Youth Employment Promotion - Mediterranean Region
Objavljen je javni razpis, katerega glavni cilj je spodbujanje zaposlovanja mladih s podporo mobilnosti mladih podjetnikov v mediteranskih državah.
Več »
Objavljeno povabilo k oddaji ponudb za izvedbo izobraževanja za izpit za zastopnike pravic oseb na področju duševnega zdravja
Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je objavilo povabilo k oddaji ponudb za izvedbo izobraževanja za izpit za zastopnike pravic oseb na področju duševnega zdravja po Zakonu o duševnem zdravju. Izobraževanje bo predvidoma izvedeno v septembru 2013 in traja 100 ur, od tega bo 60 ur namenjenih teoretičnemu delu, 40 ur pa praktičnemu delu izobraževanja.
Več »
European Instrument for Democracy and Human Rights (EIDHR) and Neighbourhood Civil Society Facility - Morocco
Objavljen je javni razpis, namenjen krepitvi zmogljivosti organizacij civilne družbe za učinkovitejše delovanje na področju spremljanja in nadzora izvajanja zakonov s področja človekovih pravic, demokracije in dobrega upravljanja ter na področju spodbujanja reform pravosodja in spoštovanja pravic zapornikov. Aktivnosti se izvajajo v Maroku.
Več »
European Instrument for Democracy and Human Rights (EIDHR) - Country Based Support Scheme - Solomon Islands in elections
V okviru evropskega instrumenta za demokracijo in človekove pravice (EIDHR) je objavljen javni razpis, katerega glavni cilj je zagotoviti lokalnim organizacijam civilne družbe podporo pri sodelovanju v volilnih procesih, pri čemer je poudarek na aktivnostih s področja spodbujanja enakosti med spoloma.
Več »
Strengthening the role of Jordanian civil society in promoting human rights and democratic reform - Jordan
V okviru evropskega instrumenta za demokracijo in človekove pravice (EIDHR) je objavljen javni razpis, namenjen sofinanciranju projektov na naslednjih prioritetnih področjih: preprečevanje mučenja in drugih oblik okrutnega, nečloveškega ali poniževalnega ravnanja ali kaznovanja; spodbujanje spoštovanja pravic otrok in izboljšanje razmer, v katerih živijo. Aktivnosti se izvajajo v Jordaniji.
Več »
ENPI: Egypt-Europe Cultural Cooperation 2013 - reinforcing capacities and cultural cooperation in Egypt
V okviru Evropskega instrumenta sosedstva in partnerstva (ENPI) je objavljen javni razpis, namenjen spodbujanju kulturnega sodelovanja v Egiptu. Cilji razpisa so: krepitev vloge in zmogljivosti kulturnih akterjev v Egiptu, spodbujanje in razvoj kulturnega sektorja na področju sodobne umetnosti, spodbujanje kulturne raznolikosti, zagotavljanje dostopa do kulture in spodbujanje uporabe kulture kot načina/orodja za doseganje trajnostnih družbenih sprememb na lokalni ravni.
Več »
KULTURA KOT 5. ELEMENT - javni razpis za sodelovanje na področju likovne umetnosti
Mladinski center Velenje v sodelovanju z KUD Koncentrat objavlja javni razpis za sodelovanje na področju likovne umetnosti na 16. festivalu mladih kultur Kunigunda 2013.
Več »
Kolaboracijski umetniški laboratorij eksperimentalne digitalne umetnosti
EEII '13 - Eksperimentalne elektronske intervencije vabijo k prijavi na petdnevne delavnice kolaboracijskih, eksperimentalnih in improvizacijskih praks v digitalni in novomedijski umetnosti. Potekale bodo od srede, 29. maja 2013, do nedelje, 2. junija 2013, v Čakovcu, Hrvaška. Moderator delavnic/e bo Kruno Jošt, magister novomedijske umetnosti. Rok za prijavo je 15. maj 2013!
Več »
Javni razpis za sofinanciranje projektov bilateralne mednarodne razvojne pomoči Slovenije državam v razvoju na področju regionalnega razvoja
Predmet javnega razpisa je sofinanciranje projektov bilateralne mednarodne razvojne pomoči Slovenije državam v razvoju na področju regionalnega razvoja v skladu z Resolucijo in na podlagi Zakona. Upravičeni so projekti v partnerskih državah, ki so bile z Resolucijo določene kot geografska prednostna področja za slovensko uradno razvojno pomoč, in sicer v Makedoniji, Črni gori, Srbiji, Bosni in Hercegovini, Albaniji, na Kosovu, v Moldovi in Zelenortskih otokih.
Več »
Instrument for Stability: Support to in-country actors to prevent and respond to crisis in fragile and conflict-affected situations - Kyrgyzstan
V okviru Instrumenta za stabilnost je objavljen javni razpis, namenjen podpori iniciativam lokalnih akterjev za preprečevanje konfliktov in zagotavljanje miru v Kirgiški republiki. Razpis ima dve prioritetni področji: ženske, mir in varnost; mladi, mir in varnost.
Več »
Non-State Actors and Local Authorities in Development - Colombia
V okviru tematskega programa o nedržavnih akterjih in lokalnih oblasteh v razvojnem procesu je objavljen javni razpis, namenjen krepitvi zmogljivosti nevladnih akterjev (sklop 1) in lokalnih oblasti (sklop 2) za učinkovitejše delovanje na področju oblikovanja, implementacije in monitoringa strategij trajnostnega razvoja v Kolumbiji.
Več »
Non-State Actors and Local Authorities in Development Actions in partner Country Sudan
V okviru tematskega programa o nedržavnih akterjih in lokalnih oblasteh v razvojnem procesu je objavljen javni razpis, katerega glavni cilj je zmanjševanje revščine s spodbujanjem trajnostnega razvoja v Sudanu, vključno z doseganjem razvojnih ciljev tisočletja in drugih mednarodno dogovorjenih ciljev.
Več »
Direct Support to Micro Projects for Poverty Alleviation through improved delivery of social services and through the provision of complementary resources - Mauritius
Objavljen je javni razpis, namenjen sofinanciranju mikro projektov, ki prispevajo k zmanjševanju revščine ter zagotavljajo boljše in dostopnejše socialne storitve v Republiki Mauritius.
Več »
footer-top
Maj 2013
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Objava prispevka
Z e-novicami vas redno seznanjamo z aktualnim dogajanjem v nevladnem sektorju doma in po svetu, z najnovejšimi informacijami s področja pridobivanja nepovratnih sredstev ter s ponudbo izobraževanj za nevladne organizacije.

V njih boste našli vedno nove vsebine, ki jih lahko sooblikujete tudi vi. Informacije o aktivnostih vaše organizacije lahko objavite prek spletne strani cNVOs.info , lahko pa nam jih posredujete tudi na novice@cnvos.si in z veseljem jih bomo objavili za vas.

Za vse informacije, pomoč in vprašanja smo na voljo na novice@cnvos.si , veseli pa bomo tudi vaših komentarjev, mnenj in predlogov za izboljšavo naših storitev.
Kontakt
CNVOS
Povšetova 37
SI-1000 Ljubljana, Slovenija

Tel.: (+386 1) 542 14 22
Faks: (+386 1) 542 14 24
e-mail: novice@cnvos.si
facebook