TA TEDEN
GORNJA RADGONA
LENDAVA
LJUBLJANA
LJUTOMER
MARIBOR
MURSKA SOBOTA
ORMOŽ
POMURJE
SLOVENIJA
SPODNJI KAMENŠČAK
TUJINA
PO VSEBINI
RECENZIJE
ARHIV
OPIS IN POGOJI
SEZNAM
GOSTOVANJE
SPLETNE SKUPINE
MC WIKI
VSTOP
PRIJAVA/REGISTRACIJA
Soustanovitelj in član
Projekt sofinancirajo:

NOVICE
 
KURT VILE & THE VIOLATORS in INCURABILI
19.06.2013, Na Ljubljanskem gradu

MEDIJSKO OBVESTILO

Buba
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
///////

ŠKUC-Buba in Ljubljanski grad predstavljata:

KURT VILE AND THE VIOLATORS in INCURABILI
Sreda 19. 6. 2013 @ Grajsko dvorišče ob 20:30, Ljubljanski grad
Kurt Vile and the Violators,
 Incurabili

KURT VILE AND THE VIOLATORS
(amerikana, psihedelični folk, indie - Filadelfija, ZDA)

Če ste lani uživali na Grajskem dvorišču na koncertu zasedbe The War On Drugs, potem morate obiskati koncert Kurt Vile and The Violators (Filadelfija, ZDA). Kurt Vile je ustanovni članom zasedbe The War On Drugs, ki jo je zapustil po prvencu in se nato povzpel v sam kantavtorski vrh novega sveta. Lahko se pohvali s petimi velikimi ploščami (dvojni Wakin’ On A Pretty Daze je pravkar ugledala luč sveta) in dejstvom, da ga močno opevajo tako kritiki kot drugi glasbeniki, vse bolj in bolj pa postaja tudi glavna zvezda amerikane ter “young Neil Young”.

Ko ti pri štirinajstih z bluegrassom obsedeni oče podari bendžo, ti pa si bolj kot karkoli želiš le kitare, ne kaže ravno, da boš s tem zaznamoval glasbeno zgodovino. A ker je na tem svetu skoraj vse mogoče, se je natanko to pripetilo dotičnemu Kurtu iz Filadelfije, ki je po bendžu brenkal, kot bi imel kitaro, in ob tem čutil, da ga čaka nekaj zares pomembnega.

A danes triintridesetletni očka je vmes prestal še marsikaj. Rosna dvajseta leta je klavrno preživljal na viličarju, kanček upanja pa mu je poleg igranja vlivala glasba Becka, Pavement, Fleetwood Mac, Smog ter Dylana. Skladal je preproste folkrokovske pesmi, jih je nato posnel v svoji kamri, zraven pa sanjal, da pripada čikaški neodvisni založbi Drag City. Z najboljšim prijateljem Adamom sta leta 2005 ustanovila bend The War On Drugs, ki smo mu lani željno skandirali v grajskem avditoriju. Pri rokovskih »kozmonavtih« TWOD je vztrajal do prvenca, potem je odrinil na samostojno pot (z Adamom sta ohranila trdno vez, vrsto let je bil del Kurtove zasedbe The Violators). Prva dva albuma je Vile bolj ali manj napolnil z eliptičnimi »domačimi« posnetki, ki jih je spesnil že poprej, s tretjim pa je padel v objem vplivne newyorške založbe Matador, koder je leglo kakovostnega indie-rocka (Cat Power, Belle & Sebastian, Mogway, QOTSA). Razvpitega Childish Prodigy, ki ga je čudežno ponesel na steze slave, kar niso mogli prehvaliti kralji alternative Sonic Youth. Odlikovali so ga zasanjani napevi, božajoči kot mehka topla odeja, v kontrastu z raskavimi kitarskimi pasažami in youngovskimi solažami, ki odslikavajo izkušnjo grobega vsakdana.

Kantavtorski up in nada nove amerikane z aprila izdanim Wakin’ On A Pretty Daze žanje vsestranske komplimente in poklone, ki kanijo prekašati pohvalne kritike predhodnika. Svežo ploščo je oplemenitil z bolj razpuščenimi ter razrahljanimi strukturami, več prostora je dobila spremljevalna ekipa Violatorjev, seveda pa se Kurt (spet) ni mogel upreti epski doktrini Neila Younga. Od svojega vzornika se je očitno navzel tudi finega občutka za interpretacijo, predvsem pa srčnosti in upanja, ki ga je prevevalo že pri usodnem bendžu. Če izgubljate vero v sodobno rokovsko proizvodnjo, potem ste junija (pri)srčno vabljeni na prizorišče Gradu, da prisostvujete izvajalcu v zenitu (kozmične) ustvarjalnosti.

»Kurt Vile might belong to a long lineage of classic American songwriters, but he’s the only one who’s alive and in his prime today.«

http://www.bubabooking.si/2013/04/kurt-vile-the-violators-19-6-2013-ljubljanski-grad/

Postava:
Kurt Vile - glas, kitara
Jesse Trbovich - bas kitara, kitara, saksofon
Rob Laakso - kitara, bas, klaviature
Vince Nudo - tolkala
Steve Gunn - pomožna kitara

Albumi:
Constant Hitmaker (2008)
God Is Saying This To You (2009)
Childish Prodigy (2009)
Smoke Ring For My Halo (2011)
Wakin On A Pretty Daze (2013)

Vplivi:
Neil Young, Tom Petty, Bruce Springsteen, Beck, John Fahey, CCR

http://kurtvile.com/
https://twitter.com/therealkurtvile
http://www.facebook.com/kurtvileofphilly/info


INCURABILI

(barjanski bluz - Ljubljana)

Nepopravljivi duo Incurabili sta v letu 2009 zagnala v untergruntu izvedena rokerja in bivša sodelavca Radia Študent, Bruno Subiotto ter Niko Novak , ki sta se s tem odpravila k praizviru rokenrola. A Incurabili nista le svojevrsten poklon delta bluesu, ampak garažna, bobneča, surova in neredko ne najbolj uglašena inkarnacija le tega, tako rekoč samonikla močvirniška razgrajača. Zanju značilno hrumenje sta doslej ovekovečila na treh albumih, ki so izšli pri ZARŠ - Založbi Radia Študent, njun deviantni barjanski bluz pa je donel že širom Evrope in tudi prek Atlantika.

Incurabili

Postava:

Bruno Subiotto- vokal, orglice, kitara
Niko Novak - vokal, bobni, predmeti, bas

Albumi:
Whenever You're Ready (2010, Založba Radia Študent)
Fine With Me (2011, Založba Radia Študent)
Incurabili - SURE (2011, Založba Radia Študent - ZARŠ)

http://www.incurabili.si/

Vstopnica: 13,00 € v predprodaji, 16,00 € na dan koncerta

  • Predprodaja:
    INFO ŠKUC (Stari trg 21, LJ), odprto vsak dan med 12:00 in 18:00. ŠKUC Metelkova (Metelkova 6, LJ) odprto od pon. do pet. od 09:00 do 14:00.
    EVENTIM, Hiše vstopnic (Hala Tivoli, Citypark, Europark, Kino Šiška, Križanke), Petrol črpalke, Pošte, Big Bang, K kioski, Kompas, 3 dva trafike, Mercator Hipermarketi, M holidays in Alpetour. Telefonska prodaja vstopnic: 01/420 5000.
    LJUBLJANSKI GRAD, Spletna prodaja , info center na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjačeInfo center na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, www.ljubljanskigrad.si ter na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si .

    Za obisk koncerta priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo - z nakupom vstopnice si zagotovite znižano ceno povratne vozovnice.

ŠKUC

NAPOVEDNIK:

19. 06. 2013

KURT VILE & THE VIOLATORS , INCURABILI

Ljubljanski grad, LJ

May, June 2013

NOMEANSNO

Wrongnam Style European Tour ’13

11. 10. 2013

A PLACE TO BURY STRANGERS

Channel Zero,

Natisni novico

 
Program usposabljanja digitalnih kompetenc 20.11.2023
Usposobljanje na digitalnem področju 02.11.2023
Digitalne kompetence 30.10.2023
Festival migranskega filma 08.06.2023
Podoživimo Nemčjio 07.06.2023
ANKETA - MLADI





Javno dostopne točke
Regionalni pomurski multimedijski center – RPMMC pri Mladinskem centru Prlekije
KID Kibla, Maribor
Mladinski center Krško
Zavod Lokalpatriot
KUD France Prešern Trnovo – Ljudmila
KID Pina Koper
Masovna - Nova Gorica
Zavod K6/4
Mat kultra
MIKK Murska Sobota
Art center
Mladinski center Slovenj Gradec
Multimedijski center Gorenjske
Društvo Hiša kulture
Mladinski center Velenje
April 2024
Ne Po To Sr Če Pe So 
 
10 11 12 13 
14 15 16 17 18 19 20 
21 22 23 24 25 26 27 
28 29 30  
rEUral
Občina Razkrižje
Občina Ljutomer
Občina Ormož
Občina Murska Sobota
Občina Gornja Radgona
Občina Lendava
Brezplačni SMS-i
Storitev sponzorira Si.mobil - Vodafone.
Veste zakaj je pomembno Evropsko leto mladih ?
DA
NE
KLOPOTEC.NET - REGIONALNI POMURSKI MULTIMEDIJSKI PORTAL
Lastnik in ustanovitelj: MLADINSKI CENTER PRLEKIJE, Spodnji Kamenščak 23, 9240 LJUTOMER, tel.: 02 58 48 033; fax: 02 58 48 034; gsm: 031 525 367; e-mail: mcp@siol.net