TA TEDEN
GORNJA RADGONA
LENDAVA
LJUBLJANA
LJUTOMER
MARIBOR
MURSKA SOBOTA
ORMOŽ
POMURJE
SLOVENIJA
SPODNJI KAMENŠČAK
TUJINA
PO VSEBINI
RECENZIJE
ARHIV
OPIS IN POGOJI
SEZNAM
GOSTOVANJE
SPLETNE SKUPINE
MC WIKI
VSTOP
PRIJAVA/REGISTRACIJA
Soustanovitelj in član
Projekt sofinancirajo:

NOVICE
 
Za mladinske organizacije
21.05.2013, V Knjižnico Bežigrad v Ljubljani


Opis: cid:image009.png@01CD9B2A.476E6000

13LMIT za mladinske

Dobro je vedeti

Prihodnost sloni na mladih. Čigava je sedanjost?

Mladinski svet Slovenije vabi 21. maja 2013 ob 18.00 uri v Knjižnico Bežigrad v Ljubljani na okroglo mizo na temo participacije mladih z naslovom »Prihodnost sloni na mladih. Čigava je sedanjost?«. Okrogla miza bo nekakšna predpriprava na okroglo mizo z evropskimi poslanci, ki bo v okviru 6. evropskega tedna mladih oz. Mladinstivala - festival mladinskega del.

14. Festival prostovoljstva

Osrednja prireditev letošnjega festivala bo potekala 23. maja v Ljubljani na Kongresnem trgu. V dopoldanskem času vas vabijo, da se udeležite okrogle mize z zanimivimi govorci, popoldan bo pa namenjen predstavitvi prostovoljskih organizacij na stojnicah s spremljajočim animacijskim programom.


Mladinstival - Festival mladinskega dela

Mladinstival - festival mladinskega dela bo v okviru šestega evropskega tedna mladih potekal v petek, 31. maja 2013, na Ljubljanskem gradu in bo na dinamičen, interaktiven, raznovrsten, predvsem pa zanimiv način predstavil in proslavil mladinsko delo z vidika aktivnega (evropskega) državljanstva in polnejše participacije mladih v demokratični družbi.

Opis: cid:image014.jpg@01CD9B2A.476E6000

Trening vodenja projektov na Irskem!

Cilj treninga je udeležence seznaniti z različnimi vsebinami in orodji o tem kako kakovostno načrtovati mladinsko izmenjavo v okviru programa Mladi v akciji. Mednarodni trening Youth Take the Lead bo potekal med 9. in 16. septembrom na Irskem. Rok prijave je 25. 5. 2013!

Mednarodno usposabljanje “GET IN NET”

Romunska nacionalna agencija programa Mladi v akciji v sodelovanju s podpornim centrom SALTO Participation organizira usposabljanje, s katerim želi izboljšati mednarodno sodelovanje in postopno povečati kvaliteto transnacionalnih mladinskih pobud. Osrednja tema usposabljanja bo mladinsko učenje podjetništva. Usposabljanje bo potekalo od 9. do 14. 6. 2013 v Predealu, Romunija. Rok prijave je 27. 5. 2013!

Mednarodno usposabljanje “European Citizenship in youth work”

Namen usposabljanja je profesionalni razvoj mladinskih delavcev in mladinskih vodij s širitvijo kritičnega razumevanja evropskega državljanstva, s preučevanjem in preizkušanjem njegovega potenciala ter omogočanje prepoznave evropskega državljanstva in njegovega vključevanja v mladinsko delo. Usposabljanje bo bo potekalo od 23. do 29. 9. 2013 v Veliki Britaniji. Rok prijave je 9. 6. 2013!

Mednarodni trening “Sporting young citizens”

Trening je namenjen mladinskim voditeljem, trenerjem, prostovoljcem in vodjem projektov, ki jih zanima uporaba športa in fizičnih aktivnosti kot orodja za povečanje aktivne participacije in vključenosti mladih z manj priložnosti. Trening bo potekal med 7. in 13. 7. 2013 na Portugalskem. Rok prijave je 28. 5. 2013!

Razpisi

Javni razpis za spodbujanje zaposlovanja iskalcev prve zaposlitve na področju socialnega varstva - Pripravniki

Socialna zbornica Slovenije objavlja javni razpis za program »Spodbujanje zaposlovanja iskalcev prve zaposlitve na področju socialnega varstva - Pripravniki«. Rok prijave je 20. 5. 2013.

Uporabni viri

Nova številka Eurodesk tiskanih novic za mlade: Evropski teden mladih 2013

Na voljo je majska številka Eurodeskovih novic, ki je namenjena osrednjemu evropskemu dogodku za mlade, Evropskemu tednu mladih, aktivnosti v okviru tedna pa potekajo tako na evropski kot na nacionalnih ravneh.

Rezultate največje spletne raziskave o kaznivih dejanjih iz sovraštva in diskriminaciji zoper populacijo LGBT

17. maj je mednarodni dan boja proti homofobiji in transfobiji. Ob tej priložnosti je Agencija EU za temeljne pravice (FRA) objavila rezultate doslej največje spletne raziskave o kaznivih dejanjih iz sovraštva in diskriminaciji zoper populacijo LGBT - lezbijke, geje, biseksualce in transseksualce.

e-NAMIG > za mladinske organizacije, 20. 05. 2013, št. MO 18/13

Članice: Društvo ŠKUC - Info ŠKUC , CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine , DIC Legebitra , KUD Anarhiv , Mladinsko informacijski center , Združenje Drogart , MKL - Knjižnica Otona Župančiča,Zavod MISSS ,Zavod MOBIN - Ej!KArtica .

L'MIT podpirata MOL-Urad za mladino in Urad RS za mladino.

V kolikor ne želite prejemati naše e-pošte nam to sporočite na info.skuc@lmit.org

Opis: cid:image009.png@01CD9B2A.476E6000

13LMIT za mladinske

Dobro je vedeti

Exit natečaj

Exit festival je razpisal natečaj za sodelovanje nevladnih organizacija na letošnjem festivalu. Rok za prijavo je 31. maj 2013!


Mladinstival - Festival mladinskega dela

Mladinstival - festival mladinskega dela bo v okviru šestega evropskega tedna mladih potekal v petek, 31. maja 2013, na Ljubljanskem gradu in bo na dinamičen, interaktiven, raznovrsten, predvsem pa zanimiv način predstavil in proslavil mladinsko delo z vidika aktivnega (evropskega) državljanstva in polnejše participacije mladih v demokratični družbi.

Opis: Opis: Mladinske politike


Razprava o prihodnjem programu Erasmus for all

Namen srečanja je, da organizacije mladinskega sektorja spoznajo trenuten predlog Programa ”Erasmus for all” za naslednjo EU finančno perspektivo (2014 - 2020) ter dobijo priložnost za pogovor z odločevalci, ki so sodelovali oziroma sodelujejo pri pripravi predloga. Srečanje bo potekalo v petek, 31. 5. 2013, ob 11. uri v Ljubljani, na Ljubljanskem gradu, v okviru Mladinstivala.

Omizja z Evropskimi poslanci

Mladinski svet Slovenije bo v okviru Mladinstivala - festivala mladinskega dela v petek, 31. maja 2013, ob 15.00 uri na Ljubljanskem gradu na temo participacije mladih organiziral okroglo mizo z evropskimi poslanci. Okrogla miza bo osrednji dogodek projekta “16 - Starost za vključevanje?”.

“Ogrožen obstoj evropskih mladih organizacij?” Odprto pismo ministru za izobraževanju, znanost in šport

MSS je poslal ministru za izobraževanje, znanost in šport odprto pismo, v katerem opozarja na nevarnosti, ki grozijo v primeru, da se iz trenutnega predloga programa Erasmus for All oz. YES Europe umakne možnost financiranja stroškov rednega delovanja evropskih mladinskih organizacij (t.i. administrative grants). Povezava do odprtega pisma MSS je dostopna v nadaljevanju.

Opis: cid:image014.jpg@01CD9B2A.476E6000

Izobraževalni dogodek “Participacija mladih kot pogoj za pridobitev certifikata Mladim prijazna občina”

Izobraževanje Participacija mladih kot pogoj za pridobitev certifikata Mladim prijazna občina bodo izvedli posebni gostje, strokovnjaki s področja participacije mladih in lokalnih mladinskih politik, ki vam bodo na praktičnih primerih razkrili, kako postati mladim prijazna občina. Dogodek bo potekal 31. 5. 2013, od 13. do 15. ure na Ljubljanskem gradu, v okviru festivala Mladinstival.

Delavnica: Priprava zemljevidov kot oblika humanitarne in razvojne pomoči

Delavnica bo udeležencem ponudila priložnost, da prisluhnejo primeru priprave zemljevidov v Keniji. Prav tako se boste lahko seznanili in imeli možnost preizkusiti eno izmed konkretnih open-source spletnih platform OSM. Delavnica o potekala 28. 5. 2013 ob 9. uri v prostorih Sloge.

Delavnica: ABC pridobivanja donacij in sponzorstev

ABC pridobivanja donacij in sponzorstev je namenjena predstavitvi temeljnih načel, ki prinašajo uspeh pri nagovarjanju sponzorjev in donatorjev. Delavnica bo potekala 12., 17. in 19. 6. 2013 od 16. do 18.30 ure. Rok prijave je 5. 6. 2013!

Namen usposabljanja je profesionalni razvoj mladinskih delavcev in mladinskih vodij s širitvijo kritičnega razumevanja evropskega državljanstva, s preučevanjem in preizkušanjem njegovega potenciala ter omogočanje prepoznave evropskega državljanstva in njegovega vključevanja v mladinsko delo. Usposabljanje bo potekalo od 23. do 29. 9. 2013 v Veliki Britaniji. Rok prijave je 9. 6. 2013!

Delo

Razpis za delovno mesto direktorja zavoda LokalPatriot

Zavod LokalPatriot razpisuje prosto delovno mesto direktorja zavoda. Za delovno mesto je predvidena zaposlitev za polni delovni čas za obdobje dveh let. Rok prijave je 1. 6. 2013!

Uporabni viri

Mobilni trendi v izobraževanju, raziskovanju in kulturi na Konferenci Arnes 2013

15. maja 2013 se je na Konferenci Arnes 2013, ki je potekala v Kranjski Gori, zbralo rekordno število IKT-strokovnjakov s področja izobraževanja, raziskovanja in kulture. Tema tokratne konference je bila mobilnost uporabnikov, udeleženci pa so imeli priložnost prisluhniti tako uglednim tujim kot domačim predavateljem.

Minister Pikalo ob zasedanju Sveta ministrov za izobraževanje, mladino in šport v Bruslju

Minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo se v Bruslju udeležuje zasedanja Sveta ministrov za izobraževanje, mladino in šport.

Učenci iz Evropske unije stopili v čevlje evropskih poslancev

V igri vlog v Parlamentariumu se vsako leto preizkusi povprečno 400 skupin oz. 10.000 učencev, v prispevku pa je na ogled izkušnja šolskega razreda iz Belgije. Srednješolci lahko v igri vlog sodelujejo v vseh 23 jezikih EU.

Globalni trendi zaposlovanja mladih 2013

Nova raziskava organizacije ILO preučuje, kako kriza na področju zaposlovanja vpliva na mlade v različnih delih sveta. Ponuja posodobljeno statistiko o globalnih in regionalnih stopnjah brezposelnosti mladih in predstavlja priporočila organizacije ILO na podlagi trenutnih trendov.

Natisni novico

 
Program usposabljanja digitalnih kompetenc 20.11.2023
Usposobljanje na digitalnem področju 02.11.2023
Digitalne kompetence 30.10.2023
Festival migranskega filma 08.06.2023
Podoživimo Nemčjio 07.06.2023
ANKETA - MLADI





Javno dostopne točke
Regionalni pomurski multimedijski center – RPMMC pri Mladinskem centru Prlekije
KID Kibla, Maribor
Mladinski center Krško
Zavod Lokalpatriot
KUD France Prešern Trnovo – Ljudmila
KID Pina Koper
Masovna - Nova Gorica
Zavod K6/4
Mat kultra
MIKK Murska Sobota
Art center
Mladinski center Slovenj Gradec
Multimedijski center Gorenjske
Društvo Hiša kulture
Mladinski center Velenje
April 2024
Ne Po To Sr Če Pe So 
 
10 11 12 13 
14 15 16 17 18 19 20 
21 22 23 24 25 26 27 
28 29 30  
rEUral
Občina Razkrižje
Občina Ljutomer
Občina Ormož
Občina Murska Sobota
Občina Gornja Radgona
Občina Lendava
Brezplačni SMS-i
Storitev sponzorira Si.mobil - Vodafone.
Veste zakaj je pomembno Evropsko leto mladih ?
DA
NE
KLOPOTEC.NET - REGIONALNI POMURSKI MULTIMEDIJSKI PORTAL
Lastnik in ustanovitelj: MLADINSKI CENTER PRLEKIJE, Spodnji Kamenščak 23, 9240 LJUTOMER, tel.: 02 58 48 033; fax: 02 58 48 034; gsm: 031 525 367; e-mail: mcp@siol.net