TA TEDEN
GORNJA RADGONA
LENDAVA
LJUBLJANA
LJUTOMER
MARIBOR
MURSKA SOBOTA
ORMOŽ
POMURJE
SLOVENIJA
SPODNJI KAMENŠČAK
TUJINA
PO VSEBINI
RECENZIJE
ARHIV
OPIS IN POGOJI
SEZNAM
GOSTOVANJE
SPLETNE SKUPINE
MC WIKI
VSTOP
PRIJAVA/REGISTRACIJA
Soustanovitelj in član
Projekt sofinancirajo:

NOVICE
 
Najboljši poletni utrinki
09.09.2013, Slovenija


Ne vidite celotnega sporočila?Kliknite tukaj.
prostovoljskeenovice.jpg
Izbrani so najboljši poletni utrinki

Do konca avgusta smo na Slovenski filantropiji zbirali prostovoljske utrinke poletja. Veseli nas, da se je v naših nabiralnikih nabralo kar nekaj zanimivih zgodb in fotografij z vaših akcij, taborov in delavnic. Vsem prostovoljcem in organizacijam se najlepše zahvaljuejmo!

Odločitev je bila težka, kajti vsak poslan utrinek je ganljiv in po svoje edinstven.

Za Naj utrinke letošnjega poletja smo izbrali: Društvo Altra, Društvo za zaščito živali ter utrinek prostovoljke Marte Satler, ki so nas s svojimi vsebinami in fotografskimi utrinki najbolj prepričali. Čestitamo!

Sicer bi lahko med zmagovalce uvrstili vse, ki organizirate prostovoljske delavnice, tabore, srečanja in s tem opravljate dobra dela in se zavedate družbene odgovornosti.

Želimo vam obilo užitkov ob branju zgodb in gledanju fotografij.


Poletni prostovoljski tabor Marindol ob Kolpi Društva Altra

Poletni tabor v Marindolu ob Kolpi v okviru društva Altra izvajajo že 13 let. Namenjen je osebam s težavami v duševnem zdravju in njihovim bližnjim in traja 8 dni.

"Udeleženci so bili nameščeni v že postavljenih šotorih ali v skupnih spalnicah v Domu kranjskih tabornikov v vasi Marindol ob Kolpi. Prostora je bilo dovolj. Po želji so se lahko udeleževali različnih aktivnosti, vožnje z dobro opremljenimi kolesi po Beli Krajini, vožnje s kanuji po Kolpi, vsak večer so se lahko družili ob tabornem ognju, nabirali suhega vejevja za večerni ogenj, se udeleževali skupin za samopomoč, iger z žogo, badmintona, namiznega tenisa, slikarske delavnice, družabnih iger, iger s kartami, šaha ...
Taborjenje v šotorih, samoorganizacija, aktivnost uporabnikov in prostovoljcev, pristna povezava z naravo, aktivnosti v naravi, prijetno, domače in sproščeno vzdušje so tiste značilnosti, zaradi katerih naši uporabniki radi hodijo prav na ta tabor. Letos se jih je udeležilo 33. Tabora s takšnim naborom aktivnosti pa ne bi bilo mogoče izpeljati brez prostovoljcev, med njimi so tudi takšni, ki po dolgotrajnem okrevanju želijo svojo izkušnjo podeliti z drugimi in jim pomagati na njihovi poti in spodbujati k samopomoči."

img_0059.jpgimg_0020.jpg

Poletni utrinki Društva za zaščito živali Ljubljana

V soboto, 22. junija, smo prostovoljci Društva za zaščito živali Ljubljana združili moči z ekipo borilnih veščin DBMA Slovenia in v parku Tivoli priredili dobrodelen dogodek Howl @ the Moon. Poletje smo pozdravili s tuljenjem v luno .

Pozornost smo posvetili konceptu moči in odgovarjali na vprašanja, kdaj smo zares močni kot posamezniki in kot ekipa. Pri tem sta nam pomagala dva strokovnjaka: mag. Blaž Suhač, trener socialnih kompetenc po metodi Adler Social Coaching, ki je predstavil čustva oz. emocije kot sprožilce naših dejanj in razložil razliko med jezo in sovraštvom, in dr. Miha Krofel, strokovnjak za volkove, ki je pojasnil, kako je strukturiran trop volkov in zakaj volk človeku ne predstavlja grožnje.

Med dvoboji članov ekipe DBMA Slovenia je potekal tudi dobrodelni srečelov, na informativno-prodajni stojnici društva pa so bili na voljo tudi izdelki iz spletne trgovine Nakupi iz srca in posebne tematske majice z motivom in sloganom Volk človeku človek.

Na dogodku smo prišli do zaključka, da je za močnejšega posameznika in družbo dobro, da vsaka oseba ozavesti svoja čustva in jih izrazi na primeren način. V nasprotnem primeru pogosto pride do zlorabe moči oziroma nasilja nad šibkejšimi. Da se to ne bi dogajalo, je dobro pogledati vase in prepoznati svoja čustva in reakcije, ki jih sprožajo. Le tako jih lahko preobrazimo na način, ki je v naše in širše dobro. Šele s tem smo sposobni dejanj, ki gradijo boljši jutri za človeka in živali.

Video utrinki z dogodka:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=FefWWjtLd8E miske_brez_glasu.jpghowl_tuljenje.jpg


Prostovoljski utrinek: AKCIJA MRAV 2013

Gospa Marta Satler nam je poslala zanimivo zgodbo prostovoljenja v Bosanskih piramidah:

"Vas zanimajo davna zgodovina, arheologija, geologija, astronomija, fizika in zaenkrat znanstveno še nerazložljive energije? Si želite biti v središču novih odkritij? Ste že slišali, da so v Bosni odkrili piramide? Veste, da so za zdaj največje in najstarejše na svetu?

V Dolini piramid v kraju Visoko pri Sarajevu že četrto leto potekajo 14-dnevne prostovoljske akcije Mrav. Mene je presenetilo, da se o piramidah v medijih skoraj ne govori, zato sem že lani septembra šla tja naogled in 3. mednarodno konferenco o piramidah. Bilo je zelo zanimivo, po predavanjih se je na odru poslovila tudi predzadnja prostovoljska skupina akcije Mrav 2012. V treh letih je tam delalo nekaj sto prostovoljcev iz 52 držav z vseh kontinentov ..."

Več

3
nekaj ton težak megalit v tunelu ravne.jpg2 delo v rovu
je zabavno.jpg

Novice št. 173
6. september 2013


Ali ste vedeli?

Kar 21 različnih držav na EuroBasketu 2013 predstavljajo prostovoljci. Največ prostovoljcev iz tujine prihaja iz Litve, geografska razdalja pa ni bila ovira tudi za za številne druge kandidate, saj je denimo eden od izbranih prostovoljcev v Slovenijo prišel kar iz Kolumbije.

eurobasket.jpg

Še nekaj prostih mest za mentorsko usposabljanje

Potekalo bo 8. oktobra v prostorih Slovenske filantropije v Ljubljani, med 9. in 16. uro.

Več informacij

Slovenska filantropija pripravlja nogometni turnir

Če znate komentirati nogometne tekme ali pa se spoznate na nogometna sodniška pravila in ste pripravljeni nedeljo, 6. oktobra preživeti v zanimivi družbi prostovoljcev, migrantov, novinarjev in sodelavcev Slovenske filantropije, nam pišite na: info@filantorpija.org .

112 prostovoljskih del išče zainteresirane kandidate

Poiščite tistega, ki vam najbolj ustreza. Lahko se prijavite na katerega od oglasov za učenje jezikov, druženja s starejšimi osebami, za spremstvo deklice v mladinski dom. Lahko poučujete plese ali vodite telesno vadbo ali pa med oglasi izberete kako drugo zanimivo delo.

Vsa dela

V Slovenski mreži prostovoljskih organizacij je že 989 članic

Zadnje pridružene so: Planinsko društvo Preddvor,
Združenje šoferjev in avtomehanikov Velenje,
Šentjakobsko gledališče Ljubljana, Društvo Karierni preboj ter Športno društvo Riba.

Iskalnik organizacij

facebook-like-icon.png

Pridružite se 3077 oboževalcem in nas spremljajte tudi na Facebooku profilu Prostovoljstvo.Org , kjer objavljamo različne prostovoljske utrinke, zanimivosti tako iz Slovenije kot iz tujine.

Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva, Poljanska cesta 12, 1000 Ljubljana
T: 01/433 40 24, 01/430 12 88, info@filantropija.org , www.filantropija.org
Ne želite več prejemati e-novic? Odjavite se TUKAJ !

Poslano s prijaznim orodjem za e-poštni marketing,
Dostavljalec.si.

Natisni novico

 
Program usposabljanja digitalnih kompetenc 20.11.2023
Usposobljanje na digitalnem področju 02.11.2023
Digitalne kompetence 30.10.2023
Festival migranskega filma 08.06.2023
Podoživimo Nemčjio 07.06.2023
ANKETA - MLADI





Javno dostopne točke
Regionalni pomurski multimedijski center – RPMMC pri Mladinskem centru Prlekije
KID Kibla, Maribor
Mladinski center Krško
Zavod Lokalpatriot
KUD France Prešern Trnovo – Ljudmila
KID Pina Koper
Masovna - Nova Gorica
Zavod K6/4
Mat kultra
MIKK Murska Sobota
Art center
Mladinski center Slovenj Gradec
Multimedijski center Gorenjske
Društvo Hiša kulture
Mladinski center Velenje
April 2024
Ne Po To Sr Če Pe So 
 
10 11 12 13 
14 15 16 17 18 19 20 
21 22 23 24 25 26 27 
28 29 30  
rEUral
Občina Razkrižje
Občina Ljutomer
Občina Ormož
Občina Murska Sobota
Občina Gornja Radgona
Občina Lendava
Brezplačni SMS-i
Storitev sponzorira Si.mobil - Vodafone.
Veste zakaj je pomembno Evropsko leto mladih ?
DA
NE
KLOPOTEC.NET - REGIONALNI POMURSKI MULTIMEDIJSKI PORTAL
Lastnik in ustanovitelj: MLADINSKI CENTER PRLEKIJE, Spodnji Kamenščak 23, 9240 LJUTOMER, tel.: 02 58 48 033; fax: 02 58 48 034; gsm: 031 525 367; e-mail: mcp@siol.net