TA TEDEN
GORNJA RADGONA
LENDAVA
LJUBLJANA
LJUTOMER
MARIBOR
MURSKA SOBOTA
ORMOŽ
POMURJE
SLOVENIJA
SPODNJI KAMENŠČAK
TUJINA
PO VSEBINI
RECENZIJE
ARHIV
OPIS IN POGOJI
SEZNAM
GOSTOVANJE
SPLETNE SKUPINE
MC WIKI
VSTOP
PRIJAVA/REGISTRACIJA
Soustanovitelj in član
Projekt sofinancirajo:

NOVICE
 
CNVOS: OBVESTILA za NVO
17.09.2013, Slovenija


Se vam sporočilo ne prikaže pravilno? Kliknite za ogled obvestilnika na spletni strani.
header
17. september 2013
št. 37/13
title
POSREDOVALI SKUPNE NEVLADNIŠKE PRIPOMBE NA STRATEGIJO RAZVOJA SLOVENIJE IN PARTNERSKI SPORAZUM MED RS IN EK
Ljubljana, 17. 9. 2013 - 9. septembra so bile Ministrstvu za gospodarstvo posredovane skupne nevladniške pripombe na dva pomembna državna razvojna dokumenta, ki sta trenutno v finalni fazi priprave - Strategijo razvoja Slovenije in Partnerski sporazum med RS in Evropsko komisijo za črpanje sredstev iz Evropskih strukturnih in investicijskih skladov v obdobju 2014 - 2020.
Več »
PREDLOG ZAKONA O DAVKU NA NEPREMIČNINE ŠE VEDNO NEPRAVIČEN DO NEVLADNIH ORGANIZACIJ
Ljubljana, 16. 9. 2013 - Čeprav je CNVOS ministrstvu za finance že junija posredoval predlog, da naj nepremičnine, ki so v lasti tistih nevladnih organizacij, ki jim je država zaradi njihovih dejavnosti in rezultatov priznala status splošne koristnosti oz. delovanja v javnem interesu, obravnava kot posebno kategorijo, ki je ali neobdavčena ali vsaj obdavčena po nižji stopnji (podobno kakor je to urejeno v primerljivih državah EU), obeti niso najboljši.
Več »
SREDSTVA, NAMENJENA GOSPODARSTVU, SE ODPIRAJO TUDI NEVLADNIM ORGANIZACIJAM IN SOCIALNIM PODJETJEM
Ljubljana, 16. 9. 2013 - Vlada je v Državni zbor vložila predlog zakona, ki tudi socialnim podjetjem in nevladnim organizacijam, ki izvajajo pridobitno dejavnost, omogoča dostop do mehanizmov spodbujanja podjetništva (npr. do sredstev Slovenskega podjetniškega sklada, do podpore s strani podjetniških inkubatorjev itd.).
Več »
rounded
Uporabne delavnice za NVO!
Za vas smo pripravili tri sklope delavnic in izobraževanj, ki vam bodo v pomoč pri: 1. prijavah na nove razpise in pridobivanju novih finančnih virov, 2. še večji prodornosti vaših idej in poslanstva ter 3. zakonitem, vendar učinkovitem in ekonomičnem poslovanju.

Več o vsebini, terminih in predavateljih posamezne delavnice izveste s klikom na posamezen naslov delavnice:

DELAVNICA IZPOLNJEVANJA RAZPISNE DOKUMENTACIJE ZA RAZPIS PROGRAMA DAPHNE >>>
ABC LOBIRANJA >>>
ABC VODENJA PROJEKTOV >>>
PRIDOBIVANJE SREDSTEV IN USPEŠNO PISANJE PROJEKTNIH PRIJAV >>>
FINANČNA PODPORA MEDNARODNIH FUNDACIJ ZA PROJEKTE S PODROČJA SOCIALE >>>
FINANČNA PODPORA MEDNARODNIH FUNDACIJ ZA PROJEKTE S PODROČJA ČLOVEKOVIH PRAVIC >>>
PRAVNI OKVIRJI TRŽENJA IN OPTIMALNE OBDAVČITVE V NEVLADNIH ORGANIZACIJAH >>>
NVO STANDARD KAKOVOSTI: KORAK PRED KONKURENCO >>>
VARSTVO OSEBNIH IN ZAUPNIH PODATKOV TER OSNOVE ELEKTRONSKEGA KOMUNICIRANJA >>>
PALETA MOŽNOSTI ZAPOSLOVANJA IN DELA V NEVLADNIH ORGANIZACIJAH - od delovnega razmerja do prostovljskega dela >>>
ABC PRIDOBIVANJA DONACIJ IN SPONZORSTEV >>>
PRIDOBIVANJE INFORMACIJ OD JAVNEGA SEKTORJA IN NJIHOVA UPORABA >>>
Pravni napovednik za nevladne organizacije
Izšel je pravni napovednik za NVO za obdobje od 7. do 13. septembra 2013. Dostopen je v Pravnem kotičku .
Povabilo prostovoljkam in prostovoljcem k sodelovanju - Soustvarjajmo Center ponovne uporabe (CPU) Ljubljana!
Zveza ekoloških gibanj Slovenije vabi prostovoljke in prostovoljce, da se jim pridružijo pri delu in druženju v enoti socialnega podjetja Center ponovne uporabe (CPU) Ljubljana. Spoznavno srečanje bo v sredo, 18. septembra 2013, ob 14.00, na Povšetovi ulici št. 4 ( SNAGA d.o.o.), Ljubljana.
Več »
Posvet: "Nujnost racionalizacije števila slovenskih občin - toda kako?"
Mednarodni inštitut za bližnjevzhodne in balkanske študije (IFIMES) v okviru cikla »Slovenija in EU« vabi na posvet z naslovom »NUJNOST RACIONALIZACIJE ŠTEVILA SLOVENSKIH OBČIN - TODA KAKO?«, ki bo v ponedeljek, 23. septembra 2013, ob 16. uri, v hotelu »Lev« v Ljubljani. Na posvetu bodo spregovorili: dr. Stane Vlaj, univerzitetni profesor in strokovnjak za lokalno samoupravo, dr. Janez Šmidovnik, starosta med strokovnjaki za področje lokalne samouprave in javne uprave, dr. Albin Igličar, profesor na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani, dr. Franc Grad, nekdanji ustavni sodnik in profesor na Pravni fakulteti v Ljubljani in dr. Vilma Milunovič, strokovnjakinja za finančna vprašanja lokalne samouprave.
Več »
Sejem socialnih in družbeno odgovornih podjetij "Dober sejem"
Zavod Uspešen podjetnik organizira mednarodni sejem socialnih in družbeno odgovornih podjetji - Dober sejem, ki bo potekal v soboto, 21. 9. 2013, od 7.00 do 16.00 na centralni tržnici v Ljubljani.
Več »
Javni posvet: Vloga države pri internetu
Inštitut za elektronsko participacijo (INePA) obvešča, da Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport organizira javni posvet o vlogi države pri internetu, ki bo v torek, 24. septembra 2013, ob 15. uri v veliki dvorani na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, Masarykova 16, Ljubljana.
Več »
"Razvojni potencial v Zasavski regiji"
Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo organizira dogodek z naslovom Razvojni potencial v Zasavski regiji, kjer bodo predstavljeni projekti, sofinancirani iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Evropskega socialnega sklada. Ob tej priložnosti vas vabijo, da se udeležite dogodka, ki bo potekal v četrtek, 19. septembra 2013, s pričetkom ob 9.00.
Več »
Sklad organizira 1. Konferenco o razvoju kadrov
Javni sklad Republike Slovenije za razvoj kadrov in štipendije organizira 1. Konferenco o razvoju kadrov: Soodgovorno z vizijo do znanja in pravih poslovnih odločitev. Konferenca bo potekala 25. septembra 2013 v Laškem (Kongresni center Thermana).
Več »
Šola čustvene inteligence vabi na delavnice "Postavitev družine"
Šola čustvene inteligence vabi na vikend delavnice "Postavitev družine - razreševanje družinske karme". Voditelj: Boštjan Trtnik. Kotizacija.
Več »
Javna razprava Evropske komisije o uresničevanju dostopa do pravnega varstva
Plan B za Slovenijo - mreža nevladnih organizacij za trajnostni razvoj ponovno opozarja, da je v teku pomembna javna razprava, ki jo je sprožila Evropska komisija glede dostopa do pravnega varstva v okoljskih zadevah. Razprava poteka do 23. 9. 2013.
Več »
Tudi po glasovanju v Evropskem parlamentu usoda biogoriv nejasna
V sredo, 11. septembra, je Evropski parlament na plenarnem zasedanju glasoval za omejitev širjenja rabe biogoriv iz poljščin, obenem pa poročevalki, evropski poslanki Corinne Lepage, ni podelil mandata za pogajanja o sporazumu med državami članicami in Evropsko komisijo. S tem se negotovost o prihodnosti biogoriv v Evropi nadaljuje, opozarjata Focus društvo za sonaraven razvoj ter Ekvilib Inštitut.
Več »
Greenpeace: razkrito ozadje napadov zanikovalcev na podnebno znanost
23. septembra se bo v Stockholmu začela prva konferenca v okviru enoletnega procesa, ki spremlja objavo petega velikega poročila (AR5) Medvladnega panela za podnebne spremembe (IPCC). V sklopu priprav na konferenco je Greenpeace objavil novo poročilo "Dealing in Doubt: The Climate Denial Machine vs. Climate Science".
Več »
Obvestilo o praznovanju Svetovnega dne Habitata - dneva, posvečenega mestom in naseljem, 7. oktobra 2013
Svetovnemu praznovanju se bo pridružilo tudi Ministrstvo za infrastrukturo in prostor, ki bo ob tej priložnosti organiziralo posvet z ministrom na temo vloge prostora in mest za prihodnji razvoj države in lokalnih skupnosti v luči prenove strateških prostorsko razvojnih usmeritev države. Če nameravate tudi vi ob tem dnevu organizirati izobraževalno-ozaveščevalne in druge dogodke vas vabijo, da jim to sporočite.
Več »
"Dan za okolje in prostor"
Pravno-informacijski center nevladnih organizacij - PIC organizira v v sodelovanju z mrežo okoljskih organizacij Plan B za Slovenijo in mrežo nevladnih organizacij s področja urejanja prostora Mreža za prostor Dan za okolje in prostor, ki bo: - v sodelovanju z Regionalnim stičiščem Gorenjske GROZD dne 3.10.2013 v Centru za trajnostni razvoj podeželja, Strahinj 99a, Naklo; - v sodelovanju z Regionalnim stičiščem osrednje Slovenije dne 10.10.2013 na njihovem sedežu v Litiji, Ponoviška cesta 12, predavanje pa v sejni sobi Občine Litije, Jerebova ulica 14, Litija.
Več »
Prihaja novo IPCC poročilo o podnebnih spremembah
27. septembra bo objavljen prvi del Petega poročila IPCC o podnebnih spremembah. V luči tega dogodka so v društvu Focus pripravili kratek briefing o prihajajočem poročilu, ki poleg časovnice objav poročila vsebuje tudi najverjetnejše ugotovitve, ki jih bo poročilo vsebovalo ter povezave na recenzirano literaturo. Hkrati vas vabijo, da se v torek, 24. septembra, ob 15. uri udeležite predavanja 'Podnebne spremembe in IPCC: V negotovem svetu je znanost osvežujoče dejstvo', ki bo potekalo v Trubarjevi hiši literature na Stritarjevi 7 v Ljubljani.
Več »
EU Si ti: Tudi v tednu evropske mobilnosti
Predstavništvo Evropske komisije v Republiki Sloveniji, Urad Vlade RS za komuniciranje in Informacijska pisarna Evropskega parlamenta za Slovenijo vas vabijo na informativni dogodek v Ljubljani v okviru projekta EU dogodki po Sloveniji z naslovom EU Si ti: Tudi v tednu evropske mobilnosti, ki je del aktivnosti Evropskega leta državljanov 2013 v Sloveniji. V Evropskem tednu mobilnosti - sreda, 18. september 2013, bodo ob 10. uri organizirali Orientacijsko - tekmovalni urbani pohod.
Več »
Zaključni predstavitveni seminar projekta SUVOT
Leonardo da Vinci projekt SUVOT, v katerem Ozara sodeluje od leta 2010, se počasi približuje zaključku. Ob tej priložnosti organizirajo zaključni predstavitveni seminar, na katerem boste lahko podrobneje izvedeli o projektu, praktično pa bodo tudi predstavljene aktivnosti, ki so se izvajale za njihove uporabnike v času enoletnega pilotskega preizkusa kurikuluma, udeležencem, ki so uspešno opravili enoletno usposabljanje, pa bodo podelili certifikate. Dogodek bo potekal 26. septembra 2013 v Hočah.
Več »
»Celovit pristop k oskrbi in integraciji starejših v družbo«
Mreža za socialno vključevanje - Vključen.si organizira info točko za starejše z naslovom »Celovit pristop k oskrbi in integraciji starejših v družbo«. Potekala bo 24. septembra 2013 ob 18.00 uri v prostorih Centra starejših Medvode, Zbiljska cesta 15, 1215 Medvode. S tem dogodkom želijo NVO in prostovoljcem, ki omogočajo starejšim večjo kakovost življenja, ponuditi nove informacije in znanja, ki jim bodo pomagala pri delu s starejšimi.
Več »
Sprejeti resoluciji Evropskega parlamenta
Evropski parlament je na plenarnem zasedanju v Strasbourgu 11. septembra sprejel dva dokumenta o mladih: Resolucijo o reševanju brezposelnosti mladih: možnosti za izhod ter Resolucijo o izvajanju strategije EU za mlade za obdobje 2010-2012.
Več »
Skala - mladinska ulična vzgoja vabi nove prostovoljce in prostovoljke
ZAVOD SALESIANUM, neprofitna organizacija, ki je usmerjena v krepitev pozitivnih izkušenj mladih na vseh področjih življenja in usmerjeno kakovostno preživljanje prostega časa, vabi k sodelovanju nove prostovoljke in prostovoljce.
Več »
Zavod 112 v novo šolsko leto z delavnicami »Ko življenje spregovori«
Zavod 112, v sodelovanju z Alkošolo študentov medicinske fakultete v Ljubljani, akcijo Ex kadilci so zmagovalci in projektom Planetu Zemlja prijazna šola, pripravlja v šolskem letu 2013/2014 delavnice »Ko življenje spregovori«. Pobuda za pripravo delavnic na temo izobraževanja o škodljivih vplivih prekomernega pitja alkohola in uživanja tobaka ter njunih posledicah, izhaja iz vse bolj kritičnih razmer, v katerih se v zadnjem času znajde vse več mladostnikov. Delavnice so brezplačne!
Več »
Vrstniško izobraževanje “Misli pozitivno - ustvarjaj spremembo”
V projektu P2PLGT (Empowering young LGT people) sodeluje pet evropskih univerz in Ozara Slovenija Nacionalno združenje za kakovost življenja. V okviru projekta med drugim pripravljajo program opolnomočenja mladih, ki so bili žrtev katerekoli oblike nasilja, tj. tudi besedne, diskriminacije v različnih kontekstnih (šolanje, delovno mesto), itd. Trenutno je aktualen vrstniški program, katerega namen je okrepiti in opolnomočiti udeležence v spretnostih zaščite pred nasiljem, pri soočanju z le-tem, nadalje izgradnja pozitivne samopodobe s poudarkom na vrednosti skupnosti oz. skupine kot zaščitnega dejavnika.
Več »
Prvič v Sloveniji - mednarod na Živa knjižnica
Že drugič letos bo v organizaciji Mladinskega kulturnega centra Maribor (MKC Maribor) v centru Maribora potekala Živa knjižnica, tokratna izvedba pa bo mednarodna. Mednarodna Živa knjižnica bo organizirana v okviru mednarodne mladinske izmenjave, na kateri se bodo družili mladi iz Romunije in Slovenije. Metoda Žive knjižnice je zaradi svojega preprostega in inovativnega pristopa v preteklosti požela zelo pozitiven odziv javnosti, saj aktivno ozavešča in izobražuje o vrednotah, človekovih pravicah ter spodbuja razpravo o predsodkih in stereotipih v slovenski družbi.
Več »
Usposabljanje za globalne prostovoljce
Voluntariat bo še zadnjič v letošnjem letu organiziral pripravljalni trening za prostovoljce, ki se odpravljajo v države globalnega juga. Imajo še nekaj prostih mest za vse, ki se nameravate v bodoče prijaviti na kakšnega od prostovoljskih projektov na globalnem jugu ali pa morebiti odhajate na prostovoljno delo v tujini preko druge prostovoljske organizacije in vas zanimajo teme, kot so medkulturni dialog, prostovoljstvo na globalnem jugu, stereotipi o drugih kulturah itd…
Več »
Javna predstavitev mnenj o Nacionalnem programu za mladino
Mladinski svet Slovenije obvešča, da Odbor za izobraževanje, znanost, šport in mladino organizira Javno predstavitev mnenj o Predlogu resolucije o nacionalnem programu za mladino 2013 - 2022, ki bo 18. septembra 2013, ob 10.00 uri v veliki dvorani Državnega zbora (Šubičeva 4, Ljubljana).
Več »
Stopinje mesta vabijo na Urbani sprehod
V okviru 12. Evropskega tedna mobilnosti 2013 v Mariboru MISC Infopeka vabi v četrtek, 19. 9. 2013, ob 15:30 na Urbani sprehod v angleškem jeziku. Dobijo se na Trgu svobode… V petek, 20. 9. 2013, pa si bodo privoščili tematsko raziskovanje mesta. Tokrat v slovenskem jeziku. Dobijo se prav tako ob 15:30 na Trgu svobode.
Več »
VABILO IN PISMO aktivnih soustvarjalcev mariborske subkulture
V torek, 17. 09. 2013, ob 14. uri bo iniciativa aktivnih soustvarjalcev mariborske subkulture na Trgu Leona Štuklja skupaj z Evropsko prestolnico mladih Maribor 2013 in civilno iniciativo RE:FRESH županu mesta Maribor dr. Andreju Fištravcu in njegovim zaposlenim ter širšemu občinstvu predstavili problematiko, s katero se sooča mariborska urbana subkultura.
Več »
AKTIV - Vabilo na usposabljanja
Vabljeni k sodelovanju na usposabljanjih, ki bodo potekala v okviru projekta AKTIV. Namen AKTIV-a je krepitev efektivnega vključevanja ranljivih družbenih skupin v kulturno življenje in družbo nasploh. Motivacijsko izhaja iz projekta SOdelujem Skupaj Integrativno na področju kulture, ki se je odvijal leta 2011/2012. S prvimi usposabljanji projekta AKTIV pričenjajo v jeseni.
Več »
Škljoc in boc - usposabljanje na področju fotografije in modnega oblikovanja iz recikliranih materialov
V Društvu bosansko-hercegovskega in slovenskega prijateljstva Ljiljan so v sklopu javnega razpisa Ministrstva za kulturo uspešno kandidirali pri izboru razvojnih projektov za dvig zaposljivosti ranljivih družbenih skupin na področju kulture in podpore njihovi socialni vključenosti. Prijavljen projekt so poimenovali »Škljoc in boc - usposabljanje na področju fotografije in modnega oblikovanja iz recikliranih materialov«, kjer beseda »škljoc« predstavlja pritisk na sprožilec fotoaparata in »boc« vbod šivanke v platno.
Več »
Vodič po možnostih financiranja za kulturne novinarje v EU
Artservis obvešča, da je je po vzoru Vodiča po možnostih financiranja mednarodne mobilnosti za umetnike in kulturne profesionalce v Evropi zdaj izšel Vodič po možnostih financiranja za kulturne novinarje v EU.
Več »
Kultura ... uspešno črpa iz programov EU za kulturo, film in AV področje!
3. oktober 2013, CUK Kino Šiška, Ljubljana. Predstavitev uspešnega črpanja slovenskih kulturnih organizacij iz programov EU za kulturo, film in AV področje v obdobju 2002-2013 in najava novega programa EU Ustvarjalna Evropa.
Več »
Društvo SOS telefon vabi k sodelovanju nove prostovoljke!
Prostovoljno delo se opravlja kot svetovanje na SOS telefonu za ženske in otroke - žrtve nasilja, v Celju. Osnovno usposabljanje za prostovoljno delo bo potekalo od 24. septembra do 19. oktobra 2013 v Celju. Za podrobnejše informacije pokličite v pisarno Društva SOS telefon, na tel. št. 01 544 35 13 ali 0
Natisni novico

 
Program usposabljanja digitalnih kompetenc 20.11.2023
Usposobljanje na digitalnem področju 02.11.2023
Digitalne kompetence 30.10.2023
Festival migranskega filma 08.06.2023
Podoživimo Nemčjio 07.06.2023
ANKETA - MLADI





Javno dostopne točke
Regionalni pomurski multimedijski center – RPMMC pri Mladinskem centru Prlekije
KID Kibla, Maribor
Mladinski center Krško
Zavod Lokalpatriot
KUD France Prešern Trnovo – Ljudmila
KID Pina Koper
Masovna - Nova Gorica
Zavod K6/4
Mat kultra
MIKK Murska Sobota
Art center
Mladinski center Slovenj Gradec
Multimedijski center Gorenjske
Društvo Hiša kulture
Mladinski center Velenje
Marec 2024
Ne Po To Sr Če Pe So 
 
10 11 12 13 14 15 16 
17 18 19 20 21 22 23 
24 25 26 27 28 29 30 
31  
rEUral
Občina Razkrižje
Občina Ljutomer
Občina Ormož
Občina Murska Sobota
Občina Gornja Radgona
Občina Lendava
Brezplačni SMS-i
Storitev sponzorira Si.mobil - Vodafone.
Veste zakaj je pomembno Evropsko leto mladih ?
DA
NE
KLOPOTEC.NET - REGIONALNI POMURSKI MULTIMEDIJSKI PORTAL
Lastnik in ustanovitelj: MLADINSKI CENTER PRLEKIJE, Spodnji Kamenščak 23, 9240 LJUTOMER, tel.: 02 58 48 033; fax: 02 58 48 034; gsm: 031 525 367; e-mail: mcp@siol.net