TA TEDEN
GORNJA RADGONA
LENDAVA
LJUBLJANA
LJUTOMER
MARIBOR
MURSKA SOBOTA
ORMOŽ
POMURJE
SLOVENIJA
SPODNJI KAMENŠČAK
TUJINA
PO VSEBINI
RECENZIJE
ARHIV
OPIS IN POGOJI
SEZNAM
GOSTOVANJE
SPLETNE SKUPINE
MC WIKI
VSTOP
PRIJAVA/REGISTRACIJA
Soustanovitelj in član
Projekt sofinancirajo:

NOVICE
 
Za mlade
26.07.2013, Slovenija

cid:image001.png@01CE3AD1.77153EE0

cid:image002.jpg@01CE3AD1.77153EE0

A veš

Dan jezikov: 26. - 27. september

Mestna knjižnica Ljubljana se pridružuje praznovanju mednarodnega dneva jezikov z delavnicami, predstavitvami, interaktivno pravljično urico, tečajem znakovnega jezika ter bralno-debatnim krogom. Dogodek bo potekal 26. in 27. 9. v Knjižnici Otona Župančiča.

LGBT jesenski izobraževalni mladinski tabor

Med 18. 10. in 20. 10. 2013 DIC Legebitra in Društvo Appareo organizirata LGBT mladinski izobraževalni tabor, na katerega so vabljeni mladi med 18. in 29. letom ne glede na spolno usmerjenost, spolno identiteto ali spolni izraz. Tema tabora je Spolnost in partnerski odnosi. Rok prijave do 23. 9. 2013!


Agencija 101 išče osebo za vodenje FB strani za italijanski trg

Te odlikujejo odlično znanje italijanskega jezika (in si po po možnosti native speaker), hkrati pa tudi slovenskega ali angleškega jezika in poznavanje funkcionalnosti Facebook strani? Si odgovorna oseba z željo po pridobivanju novih znanj? Pošlji CV in prošnjo na: zaposlitev@agencija101.si .

SLOGA išče sodelavko/sodelavca za področje projektnega svetovanja in priprave projektov

SLOGA objavlja razpis za novo sodelavko oz. sodelavca za področje projektnega svetovanja in priprave projektov. Delovno razmerje bo sklenjeno za 8 mesecev (z možnostjo dogovora o nadaljnjem sodelovanju) in za skrajšan delovni čas (predvidoma 30 ur tedensko). Rok za prijavo je 30. 9. 2013!

Portal Graduateland

Karierni portal za študente in diplomante. Ponuja zaposlitve, pripravništva in programme za diplomante.

Delavnica Aktivne politike zaposlovanja

Na Sindikatu Mladi plus so pripravili predavanje »Zaposli se!«namenjeno mladim brezposelnim, študentom in dijakom zaključnih letnikov in tistim mladim, ki (počasi) vstopajo na trg dela. Vabljeni pa seveda tudi vsi ostali, ki vas tematika zanima. Predavanje z naslovom »Zaposli se!« bo potekalo v torek, 24. septembra 2013, ob 18. uri v prostorih Hiše rešitev za mlade Srce, na Židovski stezi 6 v Ljubljani.

Iskanje zaposlitve v Evropi - vodič za iskalce zaposlitve 2013

Namen tega vodnika je ponuditi nasvete, kako poiskati zaposlitev v tujini in iskalce zaposlitve popeljati preko potrebnih korakov.

Zdravje, šport

Grem z javnim…

Ob Evropskem tednu mobilnosti, ki poteka od 16. do 22. septembra, je Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) pripravila kampanjo Grem z javnim … Z njo želi osveščati dijake in študente o pomenu varovanja okolja s tem, ko namesto vožnje z avtomobilom za prevoz uporabljajo javni potniški promet. V ta namen na svoji Facebook strani pripravil nagradno igro, kjer lahko mladi objavljajo svoje fotografije, kako uporabljajo različna javna prevozna sredstva.

Evropska večjezična platform o zdravju

Health4Youth je pobuda, namenjena izobraževanje in podpori mladim Evropejcem pri sprejemanju zdravih odločitev in povečevanju zavedanja o zdravju. Spletne stran Health4Youth bo omogočila mladim, da se med seboj povezujejo in ocenijo informacije ter prispevke o zdravju, prehrani, športu in drugih temah.

Natečaj za najboljši blog CIPE

Organizacija CIPE (Center for International Private Enterprise) vabi blogerje iz vsega sveta k oddaji blogov na temo, kakšno vlogo igrajo demokratične in gospodarske reforme pri mednarodnem razvoju. Avtorji najboljši blogov v vsaki kategoriji bodo prejeli honorar v višini 250 $, drugouvrščeni bodo prejeli honorar v višini 100 $, tretjeuvrščeni pa 75 $. Organizacija CIPE bo vseh najboljših devet prispevkov objavila na svojem blogu. Rok prijave je 14. 10. 2013!

Spletno glasovanje za najboljšo fotografijo “Europe, I have something to tell you …”

Na natečaj skupine PES “Europe, I have something to tell you …” je prispelo več kot 1200 fotografij. Od 17. do 30. septembra dalje bo potekal javno spletno glasovanje, vabljeni k oddaji svojega glasu! Zmagovalec javnega glasovanja bo kot nagrado prejel trodnevni izlet v Bruselj in fotografsko/elektronsko opremo v višini 500 evrov.

Povabilo k sodelovanju na nagradnem natečaju “Naj fotka - prostovoljski spomin leta”

Zavod Voluntariat vabi prostovoljce, ki ste se letos udeležili katerega od mednarodnih prostovoljnih taborov v Sloveniji ali tujini, da se prijavite na fotografski natečaj in s tem tudi z ostalimi delite svojo prostovoljsko izkušnjo. Rok prijave je 29. 9. 2013!

Jagodni izbor mednarodnih delovnih taborov!

Čeprav nas poletje s sonca polnimi dnevi vztrajno zapušča, lahko tudi v prihajajoči jeseni poiščete sonce z izbiro zanimivih prostovoljnih delovnih taborov v tujini. Izpostavljamo delo z otroki v azilnem domu v Švici, pomoč pri organizaciji sejma ekoloških izdelkov v Franciji ter okoljsko naravnan glasbeni festival na Islandiji.

Potujte kot prostovoljci v Gambijo!

Društvo “Za otroke sveta” vabi prostovoljce vseh starosti (vendar ne mlajših od 18 let) na prostovoljsko delo v Gambijo. Najkrajši čas opravljanja prostovoljskih aktivnosti je dva tedna in ne več kot dva meseca.

Možnost prostovoljnega dela v Ekvilib Inštitutu - prevajanje in pomoč pri projektu Kreativna Karavana

Ekvilib ima odprta mesta za prostovoljce oz. prostovoljke na dveh področjih; prevajanje in delo na projektu s področja umetnosti in kulture. S prostovoljcem/prostovoljko bodo sklenili dogovor o opravljanju prostovoljnega dela, ure dela pa si bo lahko razporejal/a glede na lastne obveznosti oz. potrebo po delu. Prijave za prostovoljno delo čim prej.

Društvo SOS telefon vabi k sodelovanju nove prostovoljke!

Prostovoljno delo se opravlja kot svetovanje na SOS telefonu za ženske in otroke - žrtve nasilja, v Celju. Osnovno usposabljanje za prostovoljno delo bo potekalo od 24. septembra do 19. oktobra 2013 v Celju.

Skala - Mladinska ulična vzgoja vabi nove prostovoljce in prostovoljke

Skala neprofitna organizacija, ki je usmerjena v krepitev pozitivnih izkušenj mladih na vseh področjih življenja in usmerjeno kakovostno preživljanje prostega časa, vabi k sodelovanju nove prostovoljke in prostovoljce.

Delavnice gledališča zatiranih: Vse ali nič

Vabljeni na delavnice gledališča zatiranh, ki bo na urniku vsako sredo od 16.30 do 19.00 ure v Zavodu Bob. Prvo srečanje bo v sredo, 25. 9. 2013 z začetkom ob 16.30 uri. Gledališče zatiranih je namenjeno igralcem, predvsem pa NE-igralcem, tako predhodne gledališke izkušnje seveda niso pogoj za udeležbo.


Ustvarjalna delavnica Intarzije

Cilj delavnice je predstavitev postopka izdelave intarzije (izrezovanja, leplenja, brušenja,..), izdelava preproste intarzije (motiva) z več vrstami furnirja. Motiv za intarzijo boste lahko izdelali sami ali pa izbrali med pripravljenimi vzorci (slike živali, rastline, ….). Delavnica bo potekala 23. 9. 2013 ob 17. uri v Info centru ŠKUC.

Pozdrav študentom - čagaj z nasmehom!

Zveza ŠKIS je združila moči s ŠOUM-om, zato 1. oktobra v Mariboru pripravljajo zanimivo in pestro prireditev, imenovano Pozdrav študentom! Poleg raznolikih stojnic študentskih klubov celotne Slovenije, kjer bodo klubi predstavili svojo kulturo in kulinariko, so pripravili tudi športno, zabavno in animacijsko dnevno dogajanje: igro gladiator, bungee trampolin, simulator surfanja, ameriški nogomet, zorbing nogomet, paintball, igre brez meja …

Mesto žensk vabi na delavnico Kako preživeti “Preživetje”

Vabljeni k prijavi na interdisciplinarno delavnico v okviru projekta DDDK (Divna, divna, divna katastrofa), ki bo potekala 7. in 8. 10 v Plesnem teatru Ljubljana. Vabljene ustvarjalke (gledališče, performans, glasba, vizualne umetnosti, literatura) in druge zainteresirane, ki jih tematika delavnice zanima. Prijave zbirajo najkasneje do 4. 10. 2013.

Delavnica Z(a)jebimo spol II

Delavnica bo nadaljevanje junijske delavnice, na kateri se boste malo bolj osredotočili na načine izražanja (družbenega) spola in si pogledali foto in video material tovrstnih primerov. Govorili boste o situaciji v Sloveniji in kako lahko pri nas spol izkrivljamo. Delavnica bo potekala 19. 9. ob 18. uri v klubu Tiffany.

e-NAMIG > za mlade,18. 09. 2013, št. M 36/13

Članice: Društvo ŠKUC - Info ŠKUC , CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine , DIC Legebitra, KUD Anarhiv , Mladinsko informacijski center , Združenje Drogart , MKL - Knjižnica Otona Župančiča,Zavod MISSS ,Zavod MOBIN - Ej!KArtica .

L'MIT podpirata MOL-Urad za mladino in Urad RS za mladino.

V kolikor ne želite prejemati naše e-pošte nam to sporočite na info.skuc@lmit.org .

Natisni novico

 
Program usposabljanja digitalnih kompetenc 20.11.2023
Usposobljanje na digitalnem področju 02.11.2023
Digitalne kompetence 30.10.2023
Festival migranskega filma 08.06.2023
Podoživimo Nemčjio 07.06.2023
ANKETA - MLADI





Javno dostopne točke
Regionalni pomurski multimedijski center – RPMMC pri Mladinskem centru Prlekije
KID Kibla, Maribor
Mladinski center Krško
Zavod Lokalpatriot
KUD France Prešern Trnovo – Ljudmila
KID Pina Koper
Masovna - Nova Gorica
Zavod K6/4
Mat kultra
MIKK Murska Sobota
Art center
Mladinski center Slovenj Gradec
Multimedijski center Gorenjske
Društvo Hiša kulture
Mladinski center Velenje
April 2024
Ne Po To Sr Če Pe So 
 
10 11 12 13 
14 15 16 17 18 19 20 
21 22 23 24 25 26 27 
28 29 30  
rEUral
Občina Razkrižje
Občina Ljutomer
Občina Ormož
Občina Murska Sobota
Občina Gornja Radgona
Občina Lendava
Brezplačni SMS-i
Storitev sponzorira Si.mobil - Vodafone.
Veste zakaj je pomembno Evropsko leto mladih ?
DA
NE
KLOPOTEC.NET - REGIONALNI POMURSKI MULTIMEDIJSKI PORTAL
Lastnik in ustanovitelj: MLADINSKI CENTER PRLEKIJE, Spodnji Kamenščak 23, 9240 LJUTOMER, tel.: 02 58 48 033; fax: 02 58 48 034; gsm: 031 525 367; e-mail: mcp@siol.net