TA TEDEN
GORNJA RADGONA
LENDAVA
LJUBLJANA
LJUTOMER
MARIBOR
MURSKA SOBOTA
ORMOŽ
POMURJE
SLOVENIJA
SPODNJI KAMENŠČAK
TUJINA
PO VSEBINI
RECENZIJE
ARHIV
OPIS IN POGOJI
SEZNAM
GOSTOVANJE
SPLETNE SKUPINE
MC WIKI
VSTOP
PRIJAVA/REGISTRACIJA
Soustanovitelj in član
Projekt sofinancirajo:

NOVICE
 
MSS novice št. 45
15.11.2013, Slovenija

Vrh mladih in medvladna konferenca v Parizu, usposabljanje za menedžerje, Dialog mladih 2.0 in druge novice
Se sporočilo ne pokaže pravilno?
Odprite v svojem brskalniku .

Usposabljanje za menedžerje v mladinskih organizacijah


Mladinski svet Slovenije vas vabi na usposabljanje za menedžerje v mladinskih organizacijah, ki bo potekalo med 28. novembrom in 1. decembrom 2013.

Usposabljanje za menedžerje je namenjeno tistim, ki opravljajo vodstvene vloge v mladinskih organizacijah ali pa se na to pripravljajo
. Vodstvena vloga ne pomeni nujno ožjega vodstva v organizaciji, lahko gre tudi za vodenje lokalne enote ali druge delovne skupine. Mladinski svet Slovenije, ki usposabljanje za menedžerje v mladinskih organizacijah organizira že od leta 2005, z izvedbo usposabljanja krepi kadrovski potencial mladinskih organizacij.

Prijave sprejemamo do 10. novembra 2013.

Podrobnejši opis usposabljanja, urnik in prijavnica so na voljo na naši spletni strani .

Analiza stanja na področju mladinskih svetov lokalnih skupnosti


MSS že vrsto let sodeluje, podpira in vzpodbuja delovanje mladinskih svetov lokalnih skupnosti. V preteklih letih se je to odražalo predvsem z organizacijo Koordinacije lokalnih mladinskih svetov, v letošnjem letu pa smo delo na tem področju sistematizirali in dolgoročneje zastavili.

Za pravilno načrtovanje dela in oblikovanje ciljev na področju dela z mladinskimi sveti lokalnih skupnosti je Mladinski svet Slovenije v letošnjem letu poskrbel za izvedbo in pripravo Analize dela in potencialov zarast in razvojmladinskih svetov lokalnih skupnosti . Analiza je dostopna na naši spletni strani .


Predlog Zakona o visokem šolstvu v javni razpravi


Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) je konec oktobra objavilo predlog Zakona o visokem šolstvu (ZviS-1), ki vnaša kar nekaj sprememb v naš visokošolski sistem.
Med drugim vnaša spremembe v način financiranja, spremembe na področju prehoda iz programske v institucionalno akreditacijo in spremembe na področju akreditacije študijskih programov.

Ostale spremembe, povezavo do predloga zakona, kako sodelovati v javni razpravi, ki bo trajala do 29. novembra in kakšni so bili prvi odzivi na zakon iz študentskih vrst si lahko preberete tukaj .

Vrh mladih in medvladna konferenca voditeljev držav EU v Parizu


Za nami je živahna prva polovica tedna. Med 11. in 13. julijem sta v Parizu potekala Vrh mladih na katerem so govorili predvsem o tem kako zagotoviti kvalitetna delovna mesta za mlade in medvladna konferenca o zaposlovanju mladih, na kateri se je zbralo večino evropskih voditeljev.

V Parizu sta, na povabilo organizatorjev, Mladinski svet Slovenije zastopali predsednica Tea Jarc in strokovna sodelavka za področje zaposlovanja Vesna Miloševič.

Pred pričetkom medvladne konference se je njen gostitelj, francoski predsednik Hollande srečal s z delegacijo mladih v katerih je bila tudi Tea Jarc. Kako je potekal sestanek in kaj so Hollandu ter ostalim evropskim voditeljem sporočili si lahko preberete tukaj .

Na Vrhu mladih je Vesna Miloševič predstavljala kampanjo Jamstvo za mlade , ki jo že skoraj eno leto uspešno izvajamo skupaj z Mrežo MaMa, sindikatom Mladi plus in Študentsko organizacijo Slovenije. Kampanja je na evropski ravni prepoznana kot primer dobre prakse. Kakšni so bili zaključki Vrha in kako smo na MSS videli dogajanje v Parizu si lahko preberete tukaj .

Fotogalerija je na voljo na naši FB strani .

Blog: Mladi smo potencial in ne strošek. Povej naprej!


Vodja projektov na MSS Ana Štromajer je v blogu zapisala tudi naslednje: "Mlade se v trenutni situaciji (pre)pogosto omenja kot da smo strošek, da živimo na račun drugih, izkoriščamo študentske privilegije, vendar ob tem pozabljajo, da smo mladi potencial in moč in tisti, ki bomo gradili boljšo prihodnost za vse generacije!"

Ana vodi projekt strukturiranega dialoga Dialog 2.0: Vključujemo! in je v blogu predstavila svoja razmišljanja in odgovorila na vprašanje zakaj moramo biti mladi aktiven del družbe in tudi sami narediti čim več za lastno zaposljivost.

Blog je na voljo tukaj .

Usposabljanje - Sistema za zagotavljanje kakovosti NFI


Mladinski svet Slovenije prvič v sodelovanju z Evropskim mladinskim forumom organizira usposabljanje na temo vzpostavitve in delovanja sistema zagotavljanja kakovosti pri izvajanju neformalnega izobraževanja v mladinskih in nevladnih organizacijah. Usposabljanje bo potekalo 14. in 15. decembra 2013 v Ljubljani.

Stroške usposabljanja udeležencem v celoti krije organizator, število mest omejeno.

Rok za prijave je 1. december 2013, več informacij o usposabljanju in možnosti prijave pa najdete tukaj .

Evropska mladinska nagrada Karla Velikega


Namen evropske mladinske nagrade Karla Velikega je spodbuditi razvoj evropske zavesti med mladimi ter njihovo vključevanje v projekte evropskega povezovanja.
Nagrado prejmejo projekti mladih, ki krepijo razumevanje, spodbujajo razvoj skupnega občutka evropske identitete ter prikazujejo praktične primere Evropejcev, ki živijo kot ena skupnost.

Nagrada za najboljši projekt je 5000 EUR, druga nagrada znaša 3000 EUR, tretja pa 2000 EUR.


Več o projektu evropske mladinske nagrade in predvsem kje se lahko prijavite nanaši spletni strani .

Obvestila Evropskega mladinskega foruma

Obvestila Evropskega mladinskega foruma vam prinašajo novice s področja mladih na evropski ravni, pozive za prijave na različne mednarodne dogodke in novice organizacij članic Foruma in vam je na voljo na tej povezavi .

Global Education First! iniciativa išče nove člane


Global Education First! je iniciativa Združenih narodov katere cilj je dvigniti politični profil izobrazbe, okrepiti globalno gibanje za doseganje kakovostnega izobraževanje. Za podporo iniciativi obstaja skupina, ki išče nove člane. Več..

Evropske priložnosti za mlade


Evropski mladinski portal je objavil seznam evropskih priložnosti za mlade. katerih roki za prijavo se zaključijo do konca leta.Več...

Aktualni razpisi programa Mladi v akciji


Program Mladi v akciji nudi podporo za evropske in mednarodne mladinske projekte, ki spodbujajo mladinsko delo in neformalno učenje. Več...
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Spletna stran
Spletna stran
Copyright © 2013 Mladinski svet Slovenije, Vse pravice pridržane.
To sporočilo ste prejeli, ker ste se ali vas je vaša organizacija uvrstila na seznam prejemnikov Obvestil Mladinskega sveta Slovenije.

Our mailing address is:
Mladinski svet Slovenije
Dunajska 5
Ljubljana1000
Slovenia

Add us to your address book

Natisni novico

 
Program usposabljanja digitalnih kompetenc 20.11.2023
Usposobljanje na digitalnem področju 02.11.2023
Digitalne kompetence 30.10.2023
Festival migranskega filma 08.06.2023
Podoživimo Nemčjio 07.06.2023
ANKETA - MLADI





Javno dostopne točke
Regionalni pomurski multimedijski center – RPMMC pri Mladinskem centru Prlekije
KID Kibla, Maribor
Mladinski center Krško
Zavod Lokalpatriot
KUD France Prešern Trnovo – Ljudmila
KID Pina Koper
Masovna - Nova Gorica
Zavod K6/4
Mat kultra
MIKK Murska Sobota
Art center
Mladinski center Slovenj Gradec
Multimedijski center Gorenjske
Društvo Hiša kulture
Mladinski center Velenje
Marec 2024
Ne Po To Sr Če Pe So 
 
10 11 12 13 14 15 16 
17 18 19 20 21 22 23 
24 25 26 27 28 29 30 
31  
rEUral
Občina Razkrižje
Občina Ljutomer
Občina Ormož
Občina Murska Sobota
Občina Gornja Radgona
Občina Lendava
Brezplačni SMS-i
Storitev sponzorira Si.mobil - Vodafone.
Veste zakaj je pomembno Evropsko leto mladih ?
DA
NE
KLOPOTEC.NET - REGIONALNI POMURSKI MULTIMEDIJSKI PORTAL
Lastnik in ustanovitelj: MLADINSKI CENTER PRLEKIJE, Spodnji Kamenščak 23, 9240 LJUTOMER, tel.: 02 58 48 033; fax: 02 58 48 034; gsm: 031 525 367; e-mail: mcp@siol.net