TA TEDEN
GORNJA RADGONA
LENDAVA
LJUBLJANA
LJUTOMER
MARIBOR
MURSKA SOBOTA
ORMOŽ
POMURJE
SLOVENIJA
SPODNJI KAMENŠČAK
TUJINA
PO VSEBINI
RECENZIJE
ARHIV
OPIS IN POGOJI
SEZNAM
GOSTOVANJE
SPLETNE SKUPINE
MC WIKI
VSTOP
PRIJAVA/REGISTRACIJA
Soustanovitelj in član
Projekt sofinancirajo:

NOVICE
 
Menza pri koritu
25.11.2013, Mlade rime #82 + Coco Ospitaletche (Urugvaj)




PON, 25. 11.: Mlade rime #82 + Coco Ospitaletche (Urugvaj). Pesniški večer in koncert.
TOR, 26. 11.:Marko Petrušič: The Music of Bud Powell (Bud Powell in njegova glasba). Koncert.
SRE, 27. 11.: Crveni-TV-e: Video dokumenti Danija Kavaša. Projekcija.
ČET, 28. 11.: Crveni-TV-e: Škaf Dani Kavaš in Tovariš Strmoglavljen, Barka tone in bele plombe. Koncert.
PET, 29. 11.: Urh AmbroŽ: Svastikaland. Predstavitev knjige.
SOB, 30. 11.: G - Spot: Cabaret Lounge Rouge. Kabare.
PON, 2. 12.: Beat Diary Tour: Julian Sartorius/Strotter Inst./Meienberg (Švica) in Jaka Berger, Andraž Magajna, Matej Stupica: Partíja (Slovenija). Koncert.


Podrobnosti:


Ponedeljek, 25. 11. 2013, ob 21:15
Mlade rime #82 + Coco Ospitaletche (Urugvaj)


Berejo: Maša Danijel, Nina Bizjak, Uršula Vratuša Globočnik in DVA (Iztok Vrenčur in Neža Prah).
Gosta večera sta: Ifigenija Simonović (predstavlja novo pesniško zbirko Kasneje) in Ciaran O’Driscoll (Irska).
Glasba: Tovariš Strmoglavljen in Coco Ospitaletche.

Urugvajski garažno-rockerski one-man band Coco Ospitaletche nastopa od leta 2007. Od tedaj je na svojih turnejah prepotoval vso Južno Ameriko, Škotsko, Irsko, Anglijo, Francijo, Italijo, Nemčijo, Švico, Belgijo, Nizozemsko, Španijo, Portugalsko in Turčijo. Trenutno je že na novem pohodu po Evropi. Na svojih popotovanjih včasih koncertira z bendom Dead Elvis & His One Man Grave, ki ga je formiral s somišljeniki na prejšnjih pohajanjih, pri nas pa bo nastopil kot one man band. Člane svojega one man benda predstavlja takole: The Amazing Omb - kriki, Right Foot - basovski boben, Left Foot - hihat, Right Hand - nori ritem, Left Hand - osladne melodije. Več: tukaj .

Mlade rime na Facebooku .

Prost vstop.
Organizacija: Kud Kentaver in Menza pri koritu.
_______________

Torek, 26. 11. 2013, ob 22:00
Marko Petrušič: The Music of Bud Powell (Bud Powell in njegova glasba)

Predstavitev albuma.
Pred kratkim je pri ljubljanski založbi Jazz & Blues records izšla nova plošča Marka Petrušiča The Music of Bud Powell oz. Bud Powell in njegova glasba. Na plošči je dvanajst skladb Buda Powella in tri avtorske Marka Petrušiča. Gre za največjega pianista bebopa in enega največjih jazzovskih pianistov vseh časov. Za Milesa Davisa je bil Bud Powell največji pianist na svetu v jazzu in klasiki. Imel je težave z drogami in se zdravil za shizofrenijo z elektrošoki. Ko je psihiatru povedal, da je napisal več kot 600 jazzovskih skladb, je ta to označil za iluzije veličine.

Zasedba: Marko Petrušič - klavir; Nikola Matošić - kontrabas; Iztok Repovž - bobni.

Vstopnina: 3 €.
Organizira: Menza pri koritu.
_______________

Sreda, 27. 11. 2013, ob 21:00
Crveni-TV-e

Dvodnevni dogodek v Menzi pri koritu in klubu SOT 24, 5.
21:00 - vrata. 22:00 - predvajanje video dokumentov Danija Kavaša: DVD "Niti pod razno-razno" in DVD "Opus dei= di govna".
Povezava: kavasdani.org
Vstop prost.
Organizacija: Menza pri koritu, YHD, HUD Črno polje in Beli kvadrat, Ustanova Pohorski bataljon.
_______________

Četrtek, 28. 11. 2013, ob 21:00
Crveni-TV-e

Dvodnevni dogodek v Menzi pri koritu in klubu SOT 24, 5.
21:00 - vrata. 22:00 - koncert: Škaf Dani Kavaš in Tovariš Strmoglavljen, Barka tone in bele plombe.
Povezave: kavasdani.org , tovaristrmoglavljen.bandcamp.com , barkatoneinbeleplombe.bandcamp.com
Vstopnina: 5 €.
Organizacija: Menza pri koritu, YHD, HUD Črno polje in Beli kvadrat, Ustanova Pohorski bataljon.
_______________

Petek, 29. 11. 2013, ob 20:00
Urh Ambrož: Svastikaland

Predstavitev elektronske knjige.
Zavod za kulturne dejavnosti Kultipraktik in Menza pri koritu vabita na predstavitev elektronske knjige novinarja Radia Študent Urha Ambroža Svastikaland, ki bo v petek, 29. 11. 2013, ob 20:00 v Menzi pri koritu (AKC Metelkova Mesto, Ljubljana) . Dogodek bo povezoval Boštjan Vrhovšek - Botz.

Odlomek iz knjige:
Vozili smo se z najetim avtomobilom (rent-a-car) po Nemčiji. Bili smo malo naprej od Stuttgarta. Če se prav spomnim, smo se, kot sem že omenil v preliminarnem uvodu, vračali v Ljubljano iz plenarnega zasedanja Evropskega parlamenta v Strasbourgu. Na radiu smo imeli postajo, na kateri se je predvajala ‘hohštaplerska glasba’ (retrogradna kontrarevolucionarna klika). V avtu smo bili štirje potniki. Ko sem potisnil roko v nahrbtnik, da bi poiskal papir z imeni, ki sem jih bil zapisal v Strasbourgu, me je čakalo presenečenje: ven sem potegnil nekaj, česar še nisem storil, a bi lahko kadar koli, vendar vsaj zaenkrat še nisem. Staro in že malo načeto napotnico za oddelek center za mentalno zdravje bolnišnice Polje - enota za zdravljenje odvisnosti od alkohola. Sem pa imel občutek, da bom slej kot prej odšel ‘noter’ za nekaj časa (samo razlog bo dvojen, česar pa takrat še nisem vedel). Moj S-gama-GT je bil okoli 7.300μkat/L. Cikel (seveda ne menstrualni) - imenovali ga bomo glede na naslov novele alkoholni cikel Zyklon B -, v kateremu sem takrat bil, se je namreč iztekal. Iztek pa je pomenil ‘zmedo’ in razjedanje po prebavnem traktu in malo delirija (o tem več v poglavju, ki se bo odvijalo v instituciji). In nisem vedel več, koliko ciklov bom še zdržal, kot tudi ne, koliko dni še imam v aktualnem ciklu. Verjetno je bil to eden zadnjih dni v ciklu. Bolečino je blažil pinot noir. Pustimo sedaj to. Že med vožnjo iz Ljubljane v Strasbourg pred dnevi smo imeli tekom vožnje skozi Avstrijo in Nemčijo dosti bizarnih opazk o nacizmu skozi prizmo objektov, ki smo jih videvali ob avtocesti in tudi nasploh. Ko smo prispeli čez mejo iz Slovenije v Avstrijo na poti v Strasbourg, smo tudi uradno prišli v Tretji Rajh. To se je nadaljevalo prav tako na vožnji nazaj grede. Torej na ‘aktualni’. Opazovali smo veliko jedrsko elektrarno, iz katere se je močno kadilo, nakar je nekdo iz avtomobila pribil: »Na kakšen pogon pa so te velike elektrarne in zakaj izpuščajo tako veliko dima? Iz zakaj so Nemci v zadnjem času tako nastrojeni proti njim?« Potem smo prehiteli motor, na katerem sta bila dva starca z izgledom Dennisa Hoperja in Henrya Fonde v Easy Riderju. Sodeč po kakovosti filma in lokaciji, kjer smo bili, bi lahko to bila tudi Adolf Hitler in Joseph Goebbels, ki se vozita po Vestfaliji in raziskujeta pokrajino. Podobna scena, pač. Policija nas ustavila je zaradi prehitre vožnje in voznika smo ob njegovem prihodu v avto vprašali, kako je bilo. Dejal je, da je moral podpisati listino, da so z njim kot Slovanom ravnali korektno. Na koncu so ga policisti vprašali, če ima kaj za dodati? Odvrnil jim je: »I most warmly recommend the Gestapo to everyone.« (šala od Freuda, ko je zapuščal anektirano Avstrijo leta 1938)

Povezava: kultipraktik.si/urh-ambroz-svastikaland
Prost vstop.
Organizacija: Kultipraktik - Zavod za kulturne dejavnosti, in Menza pri koritu.
_______________

Sobota, 30. 11. 2013, ob 22:00
G - SPOT: Cabaret Lounge Rouge

Kabare.
Burlesque, Music & Theathre predstavlja:

Gretschen
Darling Teesse
Jernej Škof
Mme. Monoquelle
Camille and Roxanne
Lady B
Annie
in še veliko skritih gostov!

Preživite noč v Kabare Klubu! V cigaretni meglici in soju rdečih svetilk boste lahko do jutra uživali v vintage mešanici plesa in glasbe, kabareta, burleske v pikantno začinjenih odmerkih.Performerji v kabarejskem retro ambientu vas bodo popeljali v hedonistični svet prefinjenih užitkov, kjer bo prostor tudi za vašo performesko dušo! Kabare Noč je namenjena Vam, Nam, spoznavanju ter hedonizmu!!

G-Spot je projekt mreženja umetnikov performerjev v Cabaret, Burlesque and Theathre, ki je bil zasnovan leta 2013 na rezidenci MZK v Londonu. G-Spot Network podpirajo Carnesky Productions, Club Tiffany, Kud Mreža ter vsi njihovi dragi prijatelji in performerji.

Vstopnina: 7 € (ves večer), 3 € (after). Na voljo je 100 vstopnic v prosti prodaji in 30 vstopnic za guest listo. Guest lista na: j.klanchar@gmail.com .

Produkcija: G-SPOT, Društvo za ustvarjalno vzpodbujanje trajnostnega razvoja.
Oblikovanje: Atelier Indevin, G-Spot.

_______________

Ponedeljek, 2. 12. 2013
Poslastica za jazzerje in elektrončkarje, kakor tudi za ljubitelje eksperimentale ali plesnih ritmov.

Na prvi ponedeljek v decembru se vam obeta poslastica, ki bo razveseljevala tako jazzerje in elektrončkarje, kakor tudi ljubitelje eksperimentale ali plesnih ritmov. Onstran pri koritu vam predstavlja:

Beat Diary tour: solo bobnarski koncert Juliana Sartoriusa s Strotter Inst. in Meienbergom,

pred tem pa še

Jaka Berger, Andraž Magajna, Matej Stupica: Partíja - kompozicija za strunsko mizo, paket kart, kocke in orodja

Beat diary tour: Julian Sartorius, Strotter Inst., Meienberg
En beat na dan skozi celo leto je misija, za katero se je odločil Julian Sartorius, v Bernu živeči bobnar in zvočni raziskovalec. Posnetki so bili dosegljivi na njegovem blogu vsak dan sproti, rezultat misije pa je izid dvanajstih LP-jev z dodanimi 356-imi fotkami. Posneti material ni elektronsko obdelan - vse je le v živo odigrano in posneto.

Material pripoveduje zgodbo Julianovega leta popotovanj med Berlinom, hribi, hotelskimi sobami, backstagi po celem svetu. Terenski posnetki, prepleteni z zvoki sesalca, stikala za luč, plastičnega prašička itd..

Na Beat diary turneji Sartoriusov posnet material predstavljajo eksperimentalni DJ-i, ki umetelno prenovijo posneto in povijejo ‘novo dete’, Julian pa odigra solo set na bobnih, kjer prepleta godbe jazza, drum’n'bassa, afrike in proste improvizacije.

Spremljajoča DJ-a sta:
- Strotter Inst. aka Christoph Hess iz Švice, ki že od leta 1999 ustvarja glasbo z uporabo starih, modificiranih gramofonov Lenco in uporabo dodatnih efektov, ter spreminjajočega se dodanega toka, ter Meienberg.

Beat Diary na Facebooku: facebook.com/beatdiary

Pred njimi se igrajo še Partíja, v zaprti družbi odigrana zvočna igra.

Jaka Berger / Andraž Magajna / Matej Stupica
Kompozicija za strunsko mizo, paket kart, kocke in orodja.


Opis projekta:

Partíja je zvočni projekt, igra in objekt v obliki preobraženega pianina.

Na prvotno zadnjo stranico pianina (z ogrodjem in strunami) so pritrjene noge. Strune tako igrajo vlogo površine mize. S tem inštrument oziroma zvočni objekt pridobi značaj mize, pohištva, funkcionalnega objekta našega vsakdana.

Ime Partíja izhaja iz slovenskega pogovornega izraza za besedo igra. Slovenski jezik ne pozna distinkcije med play, ki pomeni vstopanje v kožo nekoga ali nečesa, ter game, ki praviloma označuje strukturno in časovno kompleksnejše dejavnosti. Partíja se kot igra navezuje na slednjo (game). Partija je igranje z veščinami, znanji in naključji znotraj časovnih in prostorskih meja. Je okrepljen prostor izražanja.

Prvi performans na preobraženem pianinu bo igranje namizne igre. Elementi tokratne igre so karte, ki določajo orodje (zvočilo) in prostorsko koordinato opravila, ter kocke, ki bodo narekovale število dogodkov med posameznimi menjavami. V prvi Partíji bodo sodelovali trije igralci, ki bodo zvočno sliko ustvarjali z različnimi zvočili vsakdana. Z njimi bodo posegali na namizje - strune, ozvočene s kontaktnimi mikrofoni.

Skupna vstopnina za koncerta v Menzi pri koritu in klubu Gromka, kjer v okviru Defonije nastopijo Samo Gromofon (Slo) + Yedo Gibson / Vasco Trilla (Bra / Esp): 5 €.
Organizacija: Menza pri koritu.


_______________________________________________
Menza mailing list
Menza@mail.ljudmila.org
https://mail.ljudmila.org/cgi-bin/mailman/listinfo/menza
Natisni novico

 
Program usposabljanja digitalnih kompetenc 20.11.2023
Usposobljanje na digitalnem področju 02.11.2023
Digitalne kompetence 30.10.2023
Festival migranskega filma 08.06.2023
Podoživimo Nemčjio 07.06.2023
ANKETA - MLADI





Javno dostopne točke
Regionalni pomurski multimedijski center – RPMMC pri Mladinskem centru Prlekije
KID Kibla, Maribor
Mladinski center Krško
Zavod Lokalpatriot
KUD France Prešern Trnovo – Ljudmila
KID Pina Koper
Masovna - Nova Gorica
Zavod K6/4
Mat kultra
MIKK Murska Sobota
Art center
Mladinski center Slovenj Gradec
Multimedijski center Gorenjske
Društvo Hiša kulture
Mladinski center Velenje
Marec 2024
Ne Po To Sr Če Pe So 
 
10 11 12 13 14 15 16 
17 18 19 20 21 22 23 
24 25 26 27 28 29 30 
31  
rEUral
Občina Razkrižje
Občina Ljutomer
Občina Ormož
Občina Murska Sobota
Občina Gornja Radgona
Občina Lendava
Brezplačni SMS-i
Storitev sponzorira Si.mobil - Vodafone.
Veste zakaj je pomembno Evropsko leto mladih ?
DA
NE
KLOPOTEC.NET - REGIONALNI POMURSKI MULTIMEDIJSKI PORTAL
Lastnik in ustanovitelj: MLADINSKI CENTER PRLEKIJE, Spodnji Kamenščak 23, 9240 LJUTOMER, tel.: 02 58 48 033; fax: 02 58 48 034; gsm: 031 525 367; e-mail: mcp@siol.net