TA TEDEN
GORNJA RADGONA
LENDAVA
LJUBLJANA
LJUTOMER
MARIBOR
MURSKA SOBOTA
ORMOŽ
POMURJE
SLOVENIJA
SPODNJI KAMENŠČAK
TUJINA
PO VSEBINI
RECENZIJE
ARHIV
OPIS IN POGOJI
SEZNAM
GOSTOVANJE
SPLETNE SKUPINE
MC WIKI
VSTOP
PRIJAVA/REGISTRACIJA
Soustanovitelj in član
Projekt sofinancirajo:

NOVICE
 
CNVOS: OBVESTILA za NVO
03.12.2013, Slovenija


Se vam sporočilo ne prikaže pravilno? Kliknite za ogled obvestilnika na spletni strani.
header
2. december 2013
št. 48/13
title
Ne pozabite! 0,5 % dohodnine je najbolj aktualnih decembra.
Če želite še od svoje letošnje dohodnine 0,5 % darovati nevladni organizaciji, ki deluje v javnem interesu, imate na voljo samo še mesec dni. Prav toliko imate na voljo časa, če ste organizacija, ki deluje v javnem interesu, in želite prepričati čim več zavezancev, da izberejo vas.

Vse informacije o tem, kako podariti 0,5 % dohodnine, najdete na spletni strani www.dobrodelen.si . Zato tukaj samo poziv k čim bolj zagnanemu obveščanju na vse strani neba in spleta.
rounded
Finančna podpora mednarodnih fundacij za projekte s področja kulture
Vabimo vas na delavnico, na kateri vam bomo predstavili nekatere od številnih mednarodnih fundacij, ki podpirajo aktivnosti organizacij in posameznikov na področjih upodabljajočih umetnosti, književnosti, gledališča, plesa, glasbe, filma idr.

Prvi del delavnice bo namenjen predstavitvi izbranih fundacij, vsebine razpisne dokumentacije ter postopka prijave na predstavljene pozive. V drugem, praktično naravnanem delu, bodo udeleženci na podlagi svojih preteklih in načrtovanih aktivnosti izoblikovali konkretno projektno idejo, primerno za prijavo na poziv izbrane fundacije.

Kdaj: 12. 12. 2013, od 10:00 do 15:00
Kje: CNVOS, Povšetova 37, Ljubljana.
Kotizacija: 70 EUR + DDV
Brezplačna udeležba: Ponujamo dve brezplačni mesti na delavnici za vse člane CNVOS, ki letno razpolagajo z manj kot 10 000 EUR sredstev.

Več informacij in prijava: http://www.cnvos.si/education/id/441
Delavnica izpolnjevanja razpisne dokumentacije za razpis programa »Temeljne pravice in državljanstvo«
Objavljen je razpis Evropske Komisije za sofinanciranje mednarodnih projektov, ki prispevajo k doseganju ciljev programa "Temeljne pravice in državljanstvo". Na voljo je malo manj kot 11 milijonov EUR, prijavite lahko projekte v vrednosti nad 75.000 EUR. CNVOS za prijavitelje na javni razpis organizira delavnico izpolnjevanja razpisne dokumentacije.

Več informacij in prijava »
2. osnutek partnerskega sporazuma in vabilo na javni dogodek
Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je objavilo "Drugi neformalni osnutek Partnerskega sporazuma", ki so ga 28. novembra 2013 poslali Evropski komisiji kot osnovo za naslednji krog neformalnih pogajanj. Odprta je javna razprava, ki bo potekala do 13. decembra 2013! Ministrstvo tudi obvešča, da bo 11. decembra 2013 potekala javna razprava na temo priprave in vsebine Partnerskega sporazuma, na kateri bodo prisotni tudi predstavniki Evropske komisije.
Več »
Društvo Integriteta opozarja na vedno bolj pogosto zlorabo javnega zdravstva za zasebno korist
Transparency International Slovenia- Društva Integriteta se je odzvala na dogodke, povezane z odstopom ministra za zdravje. Sporočilo za javnost objavljamo v nadaljevanju.
Več »
Ekvilib Inštitut vabi k ogledu vsebin o begu kapitala in krajšega dokumentarnega filma »Beg kapitala - Kam izginja vaš denar?«
V tednu med 25. novembrom in 1. decembrom poteka teden davčne solidarnosti in v različnih državah potekajo aktivnosti o ozaveščanju širše publike o problematiki izmikanja davkov, pranja denarja in davčnih oaz, ki imajo močne vplive na države v razvoju. V tem tednu organizacije civilne družbe po celi Evropi zahtevajo, da vlade prevzamejo več aktivnosti na področju preprečevanja izogibanja plačila davkov multinacionalnih organizacij.
Več »
Posvet "Obvladovanje gospodarske kriminalitete in korupcije v poslovnem okolju"
Komisija za preprečevanje korupcije, Ekonomska Fakulteta UL, Vrhovno državno tožilstvo RS in Fakulteta za varnostne vede UM vabijo na posvet »Obvladovanje gospodarske kriminalitete in korupcije v poslovnem okolju«, ki bo potekal v torek, 10. decembra 2013, ob 12.30, v prostorih Ekonomske fakultete v Ljubljani.
Več »
Okrogla miza "Z aktivnim državljanstvom gradimo vključujoče družbe"
Znanstveno raziskovalni center Slovenske akademije znanosti in umetnosti vabi na okroglo mizo projekta STEPIN! z naslovom "Z aktivnim državljanstvom gradimo vključujoče družbe". Potekala bo v ponedeljek, 9. decembra 2013, ob 13.00, v Prešernovi dvorani ZRC SAZU, Novi trg 4, Ljubljana.
Več »
Legalizacija črnih gradenj bi bila v trenutnih razmerah škodljiva
Skupina Odgovorno do prostora! je poslala odgovornim in širši zainteresirani javnosti sporočilo, v katerem nasprotuje legalizaciji nelegalnih gradenj, podobno stališče pa je že v ponedeljek posredovala pristojnemu ministrstvu tudi Mreža za prostor. Sporočili Mreže za prostor ter skupine Odgovorno do prostora! objavljamo v nadaljevanju.
Več »
Podnebna pogajanja končana, podnebna norost se nadaljuje
Društvo Focus obvešča, da se je v soboto, 23. novembra 2013, končala letošnja podnebna konferenca ZN, ki je tokrat potekala v Varšavi. Zaradi skrbi, da so vlade izgubile stik z realnostjo, nevarnih podnebnih sprememb in naraščajočih zahtev javnosti po drznih ukrepih za naslavljanje problema, so nevladne organizacije tokratno konferenco označile kot 'zamujeno priložnost' ter pozvale k 'ustaviti podnebne norosti'.
Več »
Novi bencinski motorji bolj onesnažujejo kot dizelski
Bencinski motorji z direktnim vbrizgom goriva (GDI) za avtomobile izpuščajo v zrak več rakotvornih delcev kot sodobni dizelski motorji, pravi nova študija neodvisnih raziskovalcev organizacije TÜV Nord, sporočajo iz Focusa, društva za sonaraven razvoj.
Več »
Povečanje samooskrbnosti s hrano s programom Šolski ekovrtovi
Letošnji jesenski seminar programa Šolski ekovrtovi je potekal v posebnem vzdušju, saj je program, ki ga že tretje leto izvaja Inštitut za trajnosti razvoj, prejšnji teden zmagal na natečaju zavoda Viva za inovativne projekte, in sicer na področju »dvig samooskrbnosti s hrano«. Sporočilo za javnost Inštituta za trajnostni razvoj objavljamo v nadaljevanju.
Več »
Nove ideje za stare hiše: kreativne dejavnosti kot nova vsebina neizkoriščenih prostorov
Inštitut za politike prostora vabi na dogodek "Nove ideje za stare hiše: kreativne dejavnosti kot nova vsebina neizkoriščenih prostorov". Potekal bo v četrtek, 5. decembra 2013, ob 14h, v Pop-up domu, Tobačna 5, Ljubljana. Sodelujoči: Aidan Cerar (RRA LUR/RCKE), Maša Cvetko (Prostorož),Tadeja Bučar (Punkt), Marko Orel (Pop-up Dom).
Več »
Imenovanje kandidatov v koordinacijsko skupino za pripravo izvedbenega načrta na področju socialnega varstva v Goriški razvojni regiji
Fundacija BiT Planota je objavila poziv nevladnim organizacijam s področja socialnega varstva k imenovanju kandidatov v koordinacijsko skupino za pripravo izvedbenega načrta na področju socialnega varstva v Goriški razvojni regiji. Rok za oddajo predlogov je 5. december 2013!
Več »
Pet konkretnih ukrepov v podporo državam članicam za krepitev pravice do prostega gibanja
Evropska komisija je predlagala pet konkretnih ukrepov v podporo državam članicam EU za krepitev pravice do prostega gibanja. Med ukrepe spadajo preprečevanje navidezne sklenitve zakonskih zvez, uveljavljanje pravila EU o koordinaciji sistemov socialne varnosti, odpravljanje težav glede socialne vključenosti, spodbujanje izmenjave najboljših praks med lokalnimi organi ter zagotavljanje uporabe pravil EU o prostem gibanju na terenu.
Več »
Ekonomski in socialni vidiki zasvojenosti z alkoholom
Zavod 112 vabi na okroglo mizo "Ekonomski in socialni vidiki zasvojenosti z alkoholom", ki bo potekala v petek, 6. decembra 2013, ob 10.00, v Gledališču Glej, Gregorčičeva ul. 3, Ljubljana.
Več »
Brezplačna delavnica »Prijava na razpise na področju sociale in vključevanje uporabnikov«
Mreža za socialno vključenost - Vključen.si organizira 19. decembra 2013 v prostorih Galerije Družina (Krekov trg 1) brezplačno delavnico »Prijava na razpise na področju sociale in vključevanje uporabnikov«. Predavala bo Darja Sekula Krstič.
Več »
Podaljšan rok za prijavo na usposabljanje trenerjev z naslovom »Mavrične družine v Evropi«
Mirovni inštitut obvešča, da je bil datum usposabljanje trenerjev z naslovom »Mavrične družine v Evropi« (»Rainbow Families in Europe«) prestavljen na 7. - 8. marec 2014 (Iz 27. - 28. 1. 2014). Zaradi organizacijskih razlogov je tako tudi rok prijave podaljšan do ponedeljka, 23. decembra 2013.
Več »
Filmska sreda v Hiši svetov
V sredo, 4. decembra 2013, si bodo v okviru "Filmske srede v Hiši svetov" ogledali film Oče naš (2007), režiserja Christopherja Zalla. Pričetek bo ob 17. uri v Hiši svetov, ki se nahaja v knjižnici Otona Župančiča na Kersnikovi ulici 2 v Ljubljani.
Več »
Odziv predstavnikov mladih na Program Jamstvo za mlade
Predstavniki mladih ocenjujejo, da so v fazi usklajevanja z ministrstvi dosegli maksimum in da je čas, da gre dokument v javno razpravo. Vse mlade, mladinske organizacije, organizacije za mlade in druge zainteresirane zato pozivajo, da sodelujejo v javni razpravi o Programu Jamstvo za mlade in ga pomagajo izboljšati.
Več »
Ugotovitve raziskave o prekarnem delu med evropskimi študenti
Na spletni strani CEPS-a je bila dne 28. 11. 2013 objavljena povezava na spletno stran raziskovalnega inštituta Working Lives v okviru Metropolitanske univerze v Londonu, na kateri so objavljena poročila raziskave o prekarnem delu med evropskimi študenti (v angleščini), ki so jo opravili v sedmih državah članicah, tj. na Češkem, v Franciji, Italiji in Španiji, na Poljskem ter v Združenem kraljestvu.
Več »
Rezultati analize o potencialnem znižanju starostne meje za pridobitev volilne pravice na 16 let
Mladinski svet Slovenije je v okviru projekta "Že pri 16-tih?" izvedel analizo mnenja mladih o znižanju starostne meje za udeležbo na volitvah na 16 let. Rezultate analize in njene zaključke si lahko preberete tukaj .
Delavnica kreativne preobrazbe čevljev
Delavnica kreativne preobrazbe čevljev, ki jo organizira MISC INFOPEKA v sodelovanju s Salonom uporabnih umetnosti, bo potekala: v četrtek, 05. 12. 2013, od 17:30 do 19:30, v četrtek, 12. 12. 2013, od 17:30 do 19:30 in v četrtek, 19. 12. 2013, od 17:30 do 19:30 v Salonu uporabnih umetnosti, Glavni trg 1 v Mariboru.
Več »
Predavanje "Delo danes - za zaposlitev jutri"
Sindikat Mladi plus v sodelovanju z Info ŠKUC in hišo Srce izvaja cikel predavanj, namenjenih mladim. Zadnje predavanje nosi naslov "Delo danes - za zaposlitev jutri". Potekalo bo v ponedeljek, 9. decembra 2013, ob 17.00, v prostorih Galerije ŠKUC, Stari trg 21, Ljubljana. Predavala bo Vesna Miloševič, mag. manag., strokovnjakinja za zaposlovanje mladih.
Več »
Prostorska umestitev urbane opreme, izdelane v okviru projekta »Urbaniziraj zase!
INFOPEKA vabi v četrtek, 5. decembra 2013, ob 16:00 uri, v Kulturni center Pekarna na prostorsko umestitev urbane opreme, izdelane v okviru projekta »Urbaniziraj zase!«.
Več »
Enodnevna delavnica: Novoletne bilance in zaobljube
Hiša srce vabi na enodnevno delavnico: Novoletne bilance in zaobljube. Potekala bo v torek, 10. decembra 2013, ob 17.00, v Hiši Srce, Židovska steza 6, Ljubljana. Delavnico bo izvajala Alja Fabjan, integrativna psihoterapevtka in doktorandka zakonske in družinske terapije. Kotizacija!
Več »
Fotografija leta 2014
Emzin zavod za kreativno produkcijo vabi k prijavi na natečaj "Fotografija leta 2014". Rok za prijavo je 14. januar 2014!
Več »
Veččutna vodstva po razstavi Kolo 5200
Ekipa Iniciative SOdelujem v sodelovanju z Mestnim muzejem Ljubljana vabi 3. decembra na veseli dan kulture, na veččutna participativna vodstva po razstavi Kolo 5200, v Mestni muzej Ljubljana. Vodita: Ana Krepel Velimirović in Katrin Modic.
Več »
Razstava fotografij »Osebna asistenca je naša eksistenca«
YHD - Društvo za teorijo in kulturo hendikepa vabi na otvoritev razstave Klaudije Poropat "Osebna asistenca je naša eksistenca". Potekala bo v v torek, 3.decembra 2013, ob 19.00, v klubu SOT 24,5, Masarykova 24, Metelkova mesto.
Več »
Podpišite Konvencijo Sveta Evrope o preprečevanju nasilja nad ženskami
Konvencija Sveta Evrope o preprečevanju nasilja nad ženskami in nasilja v družini ter o boju proti njima je dokument, ki celostno obravnava problematiko nasilja nad ženskami in vzpostavlja pravni okvir za zaščito žensk, pred vsemi vrstami in oblikami nasilja.
Več »
EK napovedala nov zagon v boju proti pohabljanju spolnih organov žensk
Evropska komisija je ob mednarodnem dnevu boja proti nasilju nad ženskami v strateškem dokumentu napovedala nov zagon v boju proti pohabljanju spolnih organov žensk v Evropski uniji in zunaj njenih meja. Ta praksa, ki je mednarodno priznana kot kršitev človekovih pravic žensk in kot oblika zlorabe otrok, naj bi po ocenah samo v Uniji prizadela 500.000 žrtev, medtem ko naj bi bilo po vsem svetu žrtev tovrstne zlorabe več kot 125 milijonov.
Več »
Kako vam pri omotici lahko pomaga vaš družinski zdravnik
Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije prireja v sredo, 4. decembra 2013, ob 17. uri, v dvorani Krke v Ljubljani (Dunajska 65 ) predavanje z naslovom: Kako vam pri omotici lahko pomaga vaš družinski zdravnik. Predaval bo Žiga Hladnik, dr. med.
Več »
footer-top
December 2013
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19
Natisni novico

 
Program usposabljanja digitalnih kompetenc 20.11.2023
Usposobljanje na digitalnem področju 02.11.2023
Digitalne kompetence 30.10.2023
Festival migranskega filma 08.06.2023
Podoživimo Nemčjio 07.06.2023
ANKETA - MLADI





Javno dostopne točke
Regionalni pomurski multimedijski center – RPMMC pri Mladinskem centru Prlekije
KID Kibla, Maribor
Mladinski center Krško
Zavod Lokalpatriot
KUD France Prešern Trnovo – Ljudmila
KID Pina Koper
Masovna - Nova Gorica
Zavod K6/4
Mat kultra
MIKK Murska Sobota
Art center
Mladinski center Slovenj Gradec
Multimedijski center Gorenjske
Društvo Hiša kulture
Mladinski center Velenje
April 2024
Ne Po To Sr Če Pe So 
 
10 11 12 13 
14 15 16 17 18 19 20 
21 22 23 24 25 26 27 
28 29 30  
rEUral
Občina Razkrižje
Občina Ljutomer
Občina Ormož
Občina Murska Sobota
Občina Gornja Radgona
Občina Lendava
Brezplačni SMS-i
Storitev sponzorira Si.mobil - Vodafone.
Veste zakaj je pomembno Evropsko leto mladih ?
DA
NE
KLOPOTEC.NET - REGIONALNI POMURSKI MULTIMEDIJSKI PORTAL
Lastnik in ustanovitelj: MLADINSKI CENTER PRLEKIJE, Spodnji Kamenščak 23, 9240 LJUTOMER, tel.: 02 58 48 033; fax: 02 58 48 034; gsm: 031 525 367; e-mail: mcp@siol.net