TA TEDEN
GORNJA RADGONA
LENDAVA
LJUBLJANA
LJUTOMER
MARIBOR
MURSKA SOBOTA
ORMOŽ
POMURJE
SLOVENIJA
SPODNJI KAMENŠČAK
TUJINA
PO VSEBINI
RECENZIJE
ARHIV
OPIS IN POGOJI
SEZNAM
GOSTOVANJE
SPLETNE SKUPINE
MC WIKI
VSTOP
PRIJAVA/REGISTRACIJA
Soustanovitelj in član
Projekt sofinancirajo:

NOVICE
 
KOPANJE BREZPLAČNO
20.08.2007, Ljutomerski bazen

V soboto je bil v sklopu praznovanja 51. občinskega praznika predan namenu novi ljutomerski bazen. Po sklepu občinskega sveta bo letošnje kopanje brezplačno. Župan prleške prestolnice Franc Jurša je ob otvoritvi dejal :" Spoštovane gospe in gospodje, cenjeni gostje, predstavniki sofinancerjev in izvajalcev, drage občanke in občani!

Prisrčno pozdravljeni na slavnostni otvoritvi prenovljenega letnega kopališča v Ljutomeru.

Z velikim veseljem in zadovoljstvom bomo danes priča temu slavnostnemu dogodku, ko bomo svojemu namenu predali prenovljeno letno kopališče. Ob tej priložnosti želim navesti nekaj osnovnih podatkov v zvezi s to investicijo.

V začetku lanskega leta je Občinski svet Občine Ljutomer odločil,

- da se v letu 2006 pristopa k I. fazi rekonstrukcije letnega kopališča v Ljutomeru,

- da se rekonstrukcija letnega kopališča izvede v več fazah in sicer v letih 2006 in 2007, ter,

- da se v letu 2006 zagotovijo sredstva v proračunu občine Ljutomer v višini 206 tisoč EUR. Od tega so znašala pridobljena sredstva Fundacije za šport v višini 103 tisoč EUR.

Rekonstrukcija letnega kopališča v Ljutomeru je bila prav tako vključena v NRP Občine Ljutomer za obdobje 2006-2009, s skupno vrednostjo 1 MIO 332 tisoč EUR, planirano za leti 2006 in 2007.

V nadaljevanju leta 2006, natančneje 30.06.2006 je bil sprejet sklep Občinskega sveta Občine Ljutomer, s katerim je bilo določeno, da se v letu 2006 pristopi k obnovi obstoječe bazenske školjke olimpijskega bazena ter ureditvi ogrevanja bazenske vode.

I. faza

Javni razpis je bil izpeljan za izbiro najugodnejšega ponudnika za izvedbo del I. faze, katera zajema izvedbo pripravljalnih del, odstranitev dotrajane bazenske školjke, razvode bazenske tehnike v področju talne plošče, izvedbo talne plošče ter manjše posege v strojnici. Za navedena dela je bila dne 19.10.2006 sklenjena pogodba z najugodnejšim ponudnikom, v višini 334 tisoč EUR. Izvedbo I. faze sofinancira Fundacija za šport v višini 103 tisoč EUR.

II. faza

V začetku leta 2007 je bil objavljen javni razpis za izbiro najugodnejšega ponudnika za izvedbo del II. faze. Razpisana dela so obsegala dobavo in montažo bazenske školjke, izgradnjo garderobnih prostorov, izgradnjo kotlovnice in zunanjo ureditev bazena. Za razpisana dela je bila pridobljena najugodnejša ponudba v višini 1 MIO 93 tisoč EUR. Glede na pridobljeno vrednost ponudbe in razpoložljiva finančna sredstva je v proračun Občine Ljutomer vključen znesek za izvedbo najnujnejših del, ki omogočajo normalno delovanje bazena in sicer dobavo in montažo nove bazenske školjke, del bazenske tehnike ter ureditev okolice. Za tako zmanjšan obseg del je bila dne 12.04.2007 sklenjena izvajalska pogodba v skupni višini 774 tisoč EUR.

Za obnovo II. faze letnega kopališča v Ljutomeru je odobreno sofinanciranje Ministrstva za šolstvo in šport v višini 90 tisoč EUR ter Fundacije za šport v višini 47 tisoč EUR.

Celotna vrednost pogodbenih del obnove letnega kopališča v Ljutomeru (I. in II. faze) tako znaša 1 MIO 109 tisoč EUR, od tega proračunska sredstva Občine Ljutomer v višini 869 tisoč EUR ter sofinanciranje Ministrstva za šolstvo in šport ter Fundacije za šport v skupni višini 240 tisoč EUR ali 22 %).

Projekt je izdelal PIA Studio d.o.o. iz Portoroža, za izvajalca del je bil izbran PGP Ljutomer d.o.o., nadzor je opravljal ZEU d.o.o. iz Murske Sobote.

Občinski svet Občine Ljutomer je na 7. seji odločil, da je za letošnjo sezono kopanje na bazenu v Ljutomeru brezplačno.

Današnja otvoritev naj bo tudi vabilo in razmislek, da naše življenje ne more biti proces samega dela in nič počitka. Pomembno je dati na stran zadostno količino časa za obnovitev moči.

Letno kopališče z obnovljenim bazenom in mirna okolica sta kraj, ki ponuja relaksacijo, počitek in sprostitev vsem občankam in občanom. Za pričakovati je, da bo to znova tista lokacija, kjer se bomo srečevali in v sproščenih druženjih prijetno kramljali.

Ob tej priložnosti bi želel spregovoriti še nekaj besed o otroškem igrišču in igralih, ki so locirana nedaleč od tod.

Iz donatorskih sredstev firme HOFER so bila kupljena naslednja igrala:

- mrežna piramida,

- dvojna gugalnica,

- vzmeteni tunel in

- dve gugali na vzmeti.

Nabava igral s prevozom in vgradnjo je bila izvedena v vrednosti 7.000 €. Igrala je dobavilo podjetje ECO IGRALA, d.o.o. iz Šempetra pri Gorici. Gre za kakovostna igrala s certifikatom, z 10 letno garancijo in 20 letno življenjsko dobo.

Igrala so postavljena ob tenis igriščih, kjer je bilo že prej postavljeno eno sestavljeno igralo.

Občinske svetnice in svetniki so namenili sredstva sejnine zadnje izredne seje v skupni višini 1.387,80 € za nakup dvojne gugalnice in igrala na vzmeti, ki je postavljeno v območju bazena. Igrala je dostavilo in montiralo prav tako podjetje iz Šempetra pri Gorici.

Vsem malčkom želim na tem prostoru, da se bodo tudi v prihodnje sproščeno in varno igrali, njihovim staršem in ostalim spremljevalcem, pa prijetnega počutja ob njihovi razigranosti in odraščanju. "

Ob tej priložnosti se želim zahvaliti vsem, ki so na kakršenkoli način sodelovali pri tej investiciji.

Vsem prisotnim, občankam in občanom izrekam iskrene čestitke ob praznovanju 51. Občinskega praznika Občine Ljutomer.

Na fotografiji prvi skoki v vodo na pravkar odprtem ljutomerskem letnem kopališču ter v galeriji utrinki ob odprtju.

Izberi priponko iz menija Natisni novico

 
Program usposabljanja digitalnih kompetenc 20.11.2023
Usposobljanje na digitalnem področju 02.11.2023
Digitalne kompetence 30.10.2023
Festival migranskega filma 08.06.2023
Podoživimo Nemčjio 07.06.2023
ANKETA - MLADI





Javno dostopne točke
Regionalni pomurski multimedijski center – RPMMC pri Mladinskem centru Prlekije
KID Kibla, Maribor
Mladinski center Krško
Zavod Lokalpatriot
KUD France Prešern Trnovo – Ljudmila
KID Pina Koper
Masovna - Nova Gorica
Zavod K6/4
Mat kultra
MIKK Murska Sobota
Art center
Mladinski center Slovenj Gradec
Multimedijski center Gorenjske
Društvo Hiša kulture
Mladinski center Velenje
Marec 2024
Ne Po To Sr Če Pe So 
 
10 11 12 13 14 15 16 
17 18 19 20 21 22 23 
24 25 26 27 28 29 30 
31  
rEUral
Občina Razkrižje
Občina Ljutomer
Občina Ormož
Občina Murska Sobota
Občina Gornja Radgona
Občina Lendava
Brezplačni SMS-i
Storitev sponzorira Si.mobil - Vodafone.
Veste zakaj je pomembno Evropsko leto mladih ?
DA
NE
KLOPOTEC.NET - REGIONALNI POMURSKI MULTIMEDIJSKI PORTAL
Lastnik in ustanovitelj: MLADINSKI CENTER PRLEKIJE, Spodnji Kamenščak 23, 9240 LJUTOMER, tel.: 02 58 48 033; fax: 02 58 48 034; gsm: 031 525 367; e-mail: mcp@siol.net