TA TEDEN
GORNJA RADGONA
LENDAVA
LJUBLJANA
LJUTOMER
MARIBOR
MURSKA SOBOTA
ORMOŽ
POMURJE
SLOVENIJA
SPODNJI KAMENŠČAK
TUJINA
PO VSEBINI
RECENZIJE
ARHIV
OPIS IN POGOJI
SEZNAM
GOSTOVANJE
SPLETNE SKUPINE
MC WIKI
VSTOP
PRIJAVA/REGISTRACIJA
Soustanovitelj in član
Projekt sofinancirajo:

NOVICE
 
ROGOVCI NA LJUBLJANSKIH ULICAH
27.09.2007, Ljubljana

V četrtek Rogovci na ljubljanskih ulicah

Zaradi vse manj prijaznega in stereotipnega odnosa večine uradnih institucij do uporabnikov in uporabnic Roga smo se odločili, da v četrtek, 27.9.2007, Ljubljančanom pokažemo, kdo pravzaprav smo. Hkrati pa je to tudi naš način, da zaradi izredno nekorektnega odnosa pošljemo jasno sporočilo tako tržni inšpekciji kot tudi MOL.

Tržna inšpekcija je namreč 20.7.2007 obiskala Rog in v poročilu zapisala, da v Rogu ni urejene vode, toaletnih prostorov in ograje, čeprav v resnici vse to je, hkrati pa je izjavila tudi, da bi morala Mesta občina Ljubljana za tako imenovano »alternativno sceno« najti ustrezne prostore na obrobju Ljubljane. In verjetno je tudi to eden izmed razlogov, da se je Mestna občina Ljubljana odločila, da ne bo podpisala dogovorjene in iz obeh strani usklajene pogodbe, na podlagi katere bi se v Rogu poskrbelo za varnost, Rogovci bi dobili elektriko, ki jo nujno potrebujemo, hkrati pa bi se še enkrat zavezali k mirni zapustitvi tovarne ob začetku prenove kompleksa bivše tovarne Rog.

Organizirali bomo ulično zabavo in kulturni ter umetniški sprevod skozi mesto. Le-ta se bo začel točno opoldne pred jedrom našega ustvarjanja, torej pred bivšo tovarno Rog. Na nekaterih mestih se bomo tudi ustavili ter poskušali ujeti nekaj rogovskega utripa preko različne glasbe in še bolj raznolikih umetnosti vseh, ki ustvarjajo v Rogu. V te točke pa bomo povabili tudi mimoidoče, kajti takšen je tudi naš prostor. Svoboden in odprt za vse.

V Rogu namreč delujejo likovniki, glasbeniki, plesalci, akrobati, modni oblikovalci, fotografi, športniki, literati, socialni center, fanzin, galerije, audiovizualisti, filmarji, center za jogo … in vse to bomo pokazali na ljubljanskih ulicah.

Hočemo vam namreč prikazati, kaj vse počnemo ter kako dobri smo v tem. Rog bi namreč na kratko lahko opisali kot predanost kulturnemu, umetniškemu in socialnemu ustvarjanju ter kot predanost ljudem. Kot prostor svobodnega ustvarjanja in druženja. Kot prostor poln različnih ljudi, ki imajo ogromno idej in talenta, a hkrati tega drugje zaradi pomanjkanja prostora niso mogli izražati in razvijati. Prav tako je v Rogu našlo prostor veliko število svetovnih popotnikov, saj je to kraj, kjer se lahko srečujejo ter hkrati spoznavajo nove prijatelje iz Slovenije.

Zaradi nujnosti obstoja takšnega prostora se je pred dobrim letom preko civilne iniciative izvedla začasna zasedba bivših poslopij tovarne ROG, ki so bili več kot deset let zapuščeni. Pri tem pa se vsi zavedamo in tudi sprejemamo dejstvo, da ko bo mestna občina Ljubljana imela konkreten načrt za ureditev ROG-a in bo začela s prenovo, bomo ta prostor povsem mirno in prostovoljno zapustili.

Z ROG-om upravlja skupščina začasnih uporabnikov prostora v ROG-u, ki sprejema odločitve s soglasjem vseh. Prostori so odprti za neodvisno konstruktivno ustvarjanje kakršnekoli vrste, v njih pa so dobrodošli vsi.

Z zasedbo ROG-a opozarjamo na potrebo po ureditvi možnosti začasne rabe zapuščenih objektov, ki niso v uporabi. To je namreč odličen način, da se prazni prostori začasno uredijo, da ne propadajo ter da se poskrbi za varnost, kjer se lahko ljudje spoznavajo, družijo, ustvarjajo, razvijajo svoje potenciale in hkrati tudi konstruktivno delujejo v smeri razvoja različnih umetniških, kulturnih in socialnih programov, ki bodo kasneje v veliko pomoč tako njim kot drugim.

Več informacij o dogajanju v ROG-u dobite na www.tovarna.org .

Kontaktni podatki:

tanja.pecek@gmail.com / mobitel (Tanja) : 031 350 344

Natisni novico

 
Program usposabljanja digitalnih kompetenc 20.11.2023
Usposobljanje na digitalnem področju 02.11.2023
Digitalne kompetence 30.10.2023
Festival migranskega filma 08.06.2023
Podoživimo Nemčjio 07.06.2023
ANKETA - MLADI





Javno dostopne točke
Regionalni pomurski multimedijski center – RPMMC pri Mladinskem centru Prlekije
KID Kibla, Maribor
Mladinski center Krško
Zavod Lokalpatriot
KUD France Prešern Trnovo – Ljudmila
KID Pina Koper
Masovna - Nova Gorica
Zavod K6/4
Mat kultra
MIKK Murska Sobota
Art center
Mladinski center Slovenj Gradec
Multimedijski center Gorenjske
Društvo Hiša kulture
Mladinski center Velenje
Marec 2024
Ne Po To Sr Če Pe So 
 
10 11 12 13 14 15 16 
17 18 19 20 21 22 23 
24 25 26 27 28 29 30 
31  
rEUral
Občina Razkrižje
Občina Ljutomer
Občina Ormož
Občina Murska Sobota
Občina Gornja Radgona
Občina Lendava
Brezplačni SMS-i
Storitev sponzorira Si.mobil - Vodafone.
Veste zakaj je pomembno Evropsko leto mladih ?
DA
NE
KLOPOTEC.NET - REGIONALNI POMURSKI MULTIMEDIJSKI PORTAL
Lastnik in ustanovitelj: MLADINSKI CENTER PRLEKIJE, Spodnji Kamenščak 23, 9240 LJUTOMER, tel.: 02 58 48 033; fax: 02 58 48 034; gsm: 031 525 367; e-mail: mcp@siol.net