TA TEDEN
GORNJA RADGONA
LENDAVA
LJUBLJANA
LJUTOMER
MARIBOR
MURSKA SOBOTA
ORMOŽ
POMURJE
SLOVENIJA
SPODNJI KAMENŠČAK
TUJINA
PO VSEBINI
RECENZIJE
ARHIV
OPIS IN POGOJI
SEZNAM
GOSTOVANJE
SPLETNE SKUPINE
MC WIKI
VSTOP
PRIJAVA/REGISTRACIJA
Soustanovitelj in član
Projekt sofinancirajo:

NOVICE
 
Koncert
25.12.2007, Murska Sobota

Koncert Jan Plestenjak

Božični gala koncert Jana Plestenjaka

Poznajo ga vsi, saj je eden najbolj medijsko izpostavljenih Slovencev. Samo zaradi videza? Prijaznega in uglajenega vedenja? Nikakor ne. Po uspešnih in prepetih skladbah, ki jih niti ne moremo več našteti! V letu 2007 praznuje že 15 let svojega glasbenega ustvarjanja!
Odziv občinstva na Jana Plestenjaka v živo, s svojim spremljevalnim bandom (spremlja ga osem vrhunskih glasbenikov), je naravnost odličen.
Za vse nevernike - to je pač potrebno doživeti. Vsestranski torej, za marsikoga težek perfekcionist, a z jasno vizijo, kaj želi.

Jan je svoja prva šolska leta preživel v večnem oponašanju šest let starejšega brata Domna. "Tudi kitaro semzačel igrati zaradi brata, ki je takrat oboževal Andreja Šifrerja in hotel igrati njegove pesmi. No, on ni imel dovolj potrpljenja, jaz pa sem danes tu, kjer sem. Spominjam se svoje prve kitare - piccole, ki je bila bistveno manjša od normalne, saj sem bil tako majhen, da čez veliko še videl nisem."
Igranje, s katerim je začel pri petih, mu najprej ni šlo najbolje od rok - "Nikoli nisem dovolj vadil in moj učitelj Uroš Lovšin je skoraj obupal nad mano, zato sem moral doma dajati staršem v podpis beležko, kjer je bilo točno vpisano, koliko minut sem vadil. Pred prvimi nastopi pasem imel tako tremo, da nisem mogel jesti in spati teden dni pred nastopom."
Z leti so prišli prvi uspehi.
Jan Plestenjak je sodeloval tudi na številnih festivalih po Sloveniji in v tujini. Na festivalu MMS 98' mu je pesem 'Stari nono' prinesla nagrado za najboljše besedilo. Na festivalu Interfest 98' v Skopju je dobil dve bronasti priznanji. Leta 97' in 98' je bil gost festivala Budva v Črni gori, ki je takrat veljal za najpomembnejšega v Jugoslaviji. Dobil je nagrado evropskega združenja FIDEF za najboljšo skladbo - Morje, leto kasneje pa nagrado strokovne žirije za najboljšega moškega pevca. V Rusijo je bil povabljen kot posebni gost in član žirije njihovega največjega festivala - Slovanski Bazar, kjer je nastopal pred 15.000-glavo množico.
Leta 2001 izide album 'Jan'. Novih petnajst skladb in kar nekaj uspešnic. Ponovno odlična plošča.
2003 je izšel album 'Solo', ki ga je zelo učinkovito najavil singel 'Iz drugega sveta'. To je bil Plestenjakov avtorski album, od tod tudi naslov. Nastajal je na večih koncih, od studia FM s Sašem Fajonom, do studija AR Studios v Riu De Janeiru. Mastering plošče je bil narejen v milanskem Nautilusu z Grammy nominirancem Antoniem Bagliom. Poleg tehnične dovršenosti pa je bilo v desetih novih skladbah precej osebnega.
Sledil je singel 'Lolita', ki se je kljub nekaterim nepričakovanim kritikam, da gre za prevelik navdih Balkana, dobro prijel. Priznamo lahko, da Janu po 'tradicionalnem' slovesu latino izvajalca celo zelo pristoji nekoliko več temperamenta, ki ga ta izrazito strastni predel sveta poseduje. V podobnem ognju pa nato žari celotna plošča 'Do raja'.
'Iz pekla do raja', ki ga je odpel z izbrano vokalistko Evo, je skladno razmerje izrazito 'mačističnega', a obenem ljubečega moškega vokala in medenega ženskega, pa vendarle tako gospodovalnega, da se ne pusti ujeti z lahkoto.
Z albuma je bilo kar nekaj skladb zelo uspešnih: 'Jadra', 'Barka iz perja', pa 'Roža sredi Sahare'.
Vse pesmi prevevata izbrušena produkcija in značilen Janov dotik akustične kitare. Iskrenost, s katero je že prepričal mnoge poslušalce, sta se na plošči 'Do raja' samo še nadgradi. Zrelost tako avtorskega kot izvajalskega dela je več kot očitna, tako zelo, kot je očitno tudi to, da je Jan s svojo ekipo izbranih sodelavcev ob ustvarjanju projekta več kot užival.
Januarja 2007 je na radijske postaje v Sloveniji prišel najavni singel novega albuma, z naslovom 'Sam da ti maš mene rada', prvič pa ga je občinstvu predstavil v revijalnem delu finalnega večera EME 07. Odlično sprejet je bil dobra najava za novo ploščo 'Soba 102', ki nam je ta moment že dodobra zlezla pod kožo...

Natisni novico

 
Program usposabljanja digitalnih kompetenc 20.11.2023
Usposobljanje na digitalnem področju 02.11.2023
Digitalne kompetence 30.10.2023
Festival migranskega filma 08.06.2023
Podoživimo Nemčjio 07.06.2023
ANKETA - MLADI





Javno dostopne točke
Regionalni pomurski multimedijski center – RPMMC pri Mladinskem centru Prlekije
KID Kibla, Maribor
Mladinski center Krško
Zavod Lokalpatriot
KUD France Prešern Trnovo – Ljudmila
KID Pina Koper
Masovna - Nova Gorica
Zavod K6/4
Mat kultra
MIKK Murska Sobota
Art center
Mladinski center Slovenj Gradec
Multimedijski center Gorenjske
Društvo Hiša kulture
Mladinski center Velenje
Marec 2024
Ne Po To Sr Če Pe So 
 
10 11 12 13 14 15 16 
17 18 19 20 21 22 23 
24 25 26 27 28 29 30 
31  
rEUral
Občina Razkrižje
Občina Ljutomer
Občina Ormož
Občina Murska Sobota
Občina Gornja Radgona
Občina Lendava
Brezplačni SMS-i
Storitev sponzorira Si.mobil - Vodafone.
Veste zakaj je pomembno Evropsko leto mladih ?
DA
NE
KLOPOTEC.NET - REGIONALNI POMURSKI MULTIMEDIJSKI PORTAL
Lastnik in ustanovitelj: MLADINSKI CENTER PRLEKIJE, Spodnji Kamenščak 23, 9240 LJUTOMER, tel.: 02 58 48 033; fax: 02 58 48 034; gsm: 031 525 367; e-mail: mcp@siol.net