TA TEDEN
GORNJA RADGONA
LENDAVA
LJUBLJANA
LJUTOMER
MARIBOR
MURSKA SOBOTA
ORMOŽ
POMURJE
SLOVENIJA
SPODNJI KAMENŠČAK
TUJINA
PO VSEBINI
RECENZIJE
ARHIV
OPIS IN POGOJI
SEZNAM
GOSTOVANJE
SPLETNE SKUPINE
MC WIKI
VSTOP
PRIJAVA/REGISTRACIJA
Soustanovitelj in član
Projekt sofinancirajo:

NOVICE
 
Publikacija o medkulturnem dialogu
Cerkno

Mladinski center C.M.A.K. Cerkno poziva različne ustvarjalce vseh starosti (fotografe, literate, slikarje, striparje ...) k sodelovanju pri nastanku publikacije na temo medkulturnega dialoga. Vabimo vas, da publikacijo obogatite s svojim pogledom na temo, ki tako ali drugače vpliva na sprejemanje drugačnosti na lokalni in/ali globalni ravni.

Od ustvarjalcev pričakujemo:

  • Literati, pošljite nam svoja dela, najsi bodo to razmišljanja, eseji, zgodbe, kolumne, poezija, intervjuji … Tako kot ni pomembna zvrst, tudi ni pomembno, ali prispevek temelji na realnih dogodkih ali pa je del vaše bujne domišljije. Pomembno je le, da se navezuje na kontekst publikacije ter da prispevek ni daljši od 10.000 znakov (približno štirih tipkanih strani formata A4).
  • Fotografi, pokažite nam vaše fotografije, ki so lahko izdelane v barvni ali črno-beli tehniki, lahko so različnih formatov, vendar pa ne večje od formata A4, ločljivost digitalnih pa mora biti vsaj 300 dpi. Dobrodošle bodo tudi fotomontaže oz. kolaži, narejeni iz različnih fotografij.
  • Slikarji in risarji, delite z nami svoje stvaritve, za katere prav tako ni pomembno ali so narejene z eno ali več barvami, lahko so različnih formatov, le večjeod A4 standarda ne smejo biti.
  • Striparji, pošljite nam svoja dela, ki so lahko narejena z različnimi tehnikami in so lahko, tako kot vsi ostali prispevki, domišljijski ali pa opisujejo resnične dogodke. Prispevek ne sme biti daljši od štirih (4) strani A4 formata.
  • Preostali, lahko nam pošljete svoje prispevke oz. oblike prispevkov, ki jih nismo omenili, in za katere menite, da bi jih lahko dodali v publikacijo. Kajti ustvarjalnost pač ne pozna meja.

Vsaka posamezna oseba lahko na natečaju sodeluje z največ tremi (3) prispevki!

Poleg zgoraj omenjenih prispevkov na našem naslovu zbiramo tudi predloge za naslov publikacije, kajti držimo se resnice, da več glav več ve. Zatorej vas pozivamo, da nam pošljete morebitni predlog za naslov; predlog, za katerega menite, da bi najbolje predstavljal večzvrstno publikacijo na temo medkulturnega dialoga. Predlog je lahko ena sama beseda, lahko je skupek besed ali pa skovanka, torej sestavljen iz več različnih besed.

Namen publikacije je širjenje ideje o medkulturnem dialogu: o spoznavanju soljudi in razumevanju njihovih navad in običajev, ki lahko slonijo na kulturnih in/ali verskih temeljih; o spoštovanju različnih poti življenja in njihove drugačnosti, pa naj bo ta globalnega ali lokalnega pomena. Prav tako pa je njen namen spodbujanje kreativnosti in svojeglavosti na vseh možnih področjih, opazovanja in vseživljenjskega učenja ter kritičnega razmišljanja.

Rok za oddajo: svoje prispevke lahko pošljete s priporočeno pošiljko do vključno 1. 7. 2008 na naslov:

MC C.M.A.K.
Bevkova 11
5282 Cerkno

Pošiljke s kasnejšim poštnim žigom ne bodo upoštevane.

Poleg prispevka pošljite še svoje podatke (ime in priimek, naslov, elektronski naslov, telefonska številka).

Prispela dela bo ocenila žirija v sestavi: Domen Uršič, prof. slov., Simon Hudolin, dipl. slikar, Blaž Jereb in Nataša Bratina. Avtorji prispevkov bodo o rezultatih natečaja obveščeni najkasneje do 17. 7. 2008.

Izbrana dela bodo objavljena v (najverjetneje enobarvni) publikaciji, njihovim avtorjem bo pripadel brezplačen izvod. Najbolj izvirni in inovativni prispevki bodo dodatno nagrajeni in predstavljeni v okviru tradicionalnega festivala mlade ustvarjalnosti Cmakajne
2008. Dodatne nagrade za najboljše so:
1. nagrada 100 EUR,
2. nagrada 50 EUR,
3. nagrada 25 EUR.

Za vsa vprašanja in informacije smo dosegljivi na elektronskem naslovu cmak2@siol.net .

Razpisovalec natečaja si pridržuje pravico do uporabe izdelkov v namen oglaševanja 10. festivala mlade ustvarjalnosti Cmakajne 2008 ter drugih dogodkov v organizaciji MC C.M.A.K. Prejetih prispevkov se ne vrača.


Če menite, da je ta projekt vreden podpore in bi nam radi pomagali širiti glas o našem razpisu, vam v priponki pošiljamo še letaka, ki jih samo sprintate, razmnožite razrežete ter pustite na lokacijah, ki se vam zdijo za to primerne.
Medijem pa se že vnaprej zahvaljujemo za objavo.
--
medkulturni dialog (2838 kb) Natisni novico

 
Program usposabljanja digitalnih kompetenc 20.11.2023
Usposobljanje na digitalnem področju 02.11.2023
Digitalne kompetence 30.10.2023
Festival migranskega filma 08.06.2023
Podoživimo Nemčjio 07.06.2023
ANKETA - MLADI





Javno dostopne točke
Regionalni pomurski multimedijski center – RPMMC pri Mladinskem centru Prlekije
KID Kibla, Maribor
Mladinski center Krško
Zavod Lokalpatriot
KUD France Prešern Trnovo – Ljudmila
KID Pina Koper
Masovna - Nova Gorica
Zavod K6/4
Mat kultra
MIKK Murska Sobota
Art center
Mladinski center Slovenj Gradec
Multimedijski center Gorenjske
Društvo Hiša kulture
Mladinski center Velenje
Marec 2024
Ne Po To Sr Če Pe So 
 
10 11 12 13 14 15 16 
17 18 19 20 21 22 23 
24 25 26 27 28 29 30 
31  
rEUral
Občina Razkrižje
Občina Ljutomer
Občina Ormož
Občina Murska Sobota
Občina Gornja Radgona
Občina Lendava
Brezplačni SMS-i
Storitev sponzorira Si.mobil - Vodafone.
Veste zakaj je pomembno Evropsko leto mladih ?
DA
NE
KLOPOTEC.NET - REGIONALNI POMURSKI MULTIMEDIJSKI PORTAL
Lastnik in ustanovitelj: MLADINSKI CENTER PRLEKIJE, Spodnji Kamenščak 23, 9240 LJUTOMER, tel.: 02 58 48 033; fax: 02 58 48 034; gsm: 031 525 367; e-mail: mcp@siol.net