TA TEDEN
GORNJA RADGONA
LENDAVA
LJUBLJANA
LJUTOMER
MARIBOR
MURSKA SOBOTA
ORMOŽ
POMURJE
SLOVENIJA
SPODNJI KAMENŠČAK
TUJINA
PO VSEBINI
RECENZIJE
ARHIV
OPIS IN POGOJI
SEZNAM
GOSTOVANJE
SPLETNE SKUPINE
MC WIKI
VSTOP
PRIJAVA/REGISTRACIJA
Soustanovitelj in član
Projekt sofinancirajo:

NOVICE
 
URESNIČEVANJE NAČRTOV
Ljutomer

Gradnja se pričenja

Minister za šolstvo in šport dr. Milan Zver se je v občini Ljutomer udeležil polaganja dveh temeljnih kamnov ter podpisa Pisma o nameri koriščenja novega objekta.

Ministra dr. Milana Zvera so v Ljutomeru najprej sprejeli v županatu Mestne hiše, kjer bo potekal podpis Pisma o nameri za koriščenje novega objekta Športno-izobraževalnega centra pri Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer.

Podpis je potekal v petek, 30. maja 2008, ob 9.30 v županatu Mestne hiše,
Glavni trg 1, Ljutomer.

V nadaljevanju je sledilo polaganje temeljnih kamnov in sicer:


- ob 10.30 za igradnjo Športno-izobraževalnega centra pri Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer


- in ob 12. uri za izgradnjo Osnovne šole, vrtca in telovadnice v Stročji vasi.

Temeljni kamen v petek, 30.maja 2008 za izgradnjo ŠPORTNO-IZOBRAŽEVALNEGA CENTRA v Ljutomeru položen. Na obisku v prleški prestovoljnici je bil kot smo omenili ,visoki predstavnik slovenske vlade, dr. Milan Zver, minister za šolstvo in šport. Foto utrip v galeriji.

Nekaj več o pomembnem ljutomerskem gostu, ministru dr. Milanu Zveru:

Dr. Milan Zver se je rodil 25. maja 1962 v Ljubljani. Osnovno šolo je obiskoval v Destrniku, gimnazijo pa na Ptuju.

Leta 1982 se je vpisal na Fakulteto za sociologijo, politične vede in novinarstvo na ljubljanski univerzi. Diplomiral je leta 1987 in se kot mladi raziskovalec zaposlil na isti fakulteti ter vpisal magistrski študij. Leta 1989 je tri mesece pod mentorstvom prof. Horsta Haselsteinerja raziskoval zgodovino politične misli na Karl-Franzens Universität v Gradcu v Avstriji. Tu je nastal tudi večji del njegove magistrske naloge, ki jo je uspešno zagovarjal leta 1990.

Nato je prijavil dispozicijo za doktorsko tezo Avtonomizem pri Slovencih. Leta 1992 je prekinil raziskovalno delo na omenjeni fakulteti in se zaposlil na Vladi RS, čeprav je vmes nekaj časa še bil asistent pri predmetu Zgodovina slovenske politične misli. Habilitacija za asistenta na ljubljanski univerzi mu je potekla leta 1994. Od takrat pa do začetka 1999 je bil zaposlen na mestni občini Ljubljana, večino časa kot sekretar Mestnega sveta, nato pa nekaj mesecev kot strokovni sodelavec v Državnem zboru RS.

Leta 1998 je uspešno zagovarjal doktorsko tezo na Fakulteti za družbene vede in vložil prošnjo za izvolitev v naziv visokošolskega učitelja za predmetno področje družboslovja. Habilitiran je bil junija 1999. Tega leta je postal predavatelj in nosilec predmeta sociologija na visokošolskem in univerzitetnem programu na Ekonomsko-poslovni fakulteti UM. Pri pedagoškem delu namenja posebno pozornost temeljnim sociološkim teorijam, ki slušateljem omogočajo razumevanje in tudi pridobivanje sposobnosti za kritično presojanje in uspešno soočanje z aktualnimi družbenimi problemi.

V zadnjem izvolitvenem obdobju je sodeloval pri ciljnem raziskovalnem programu Konkurenčnost Slovenije 2001-2006, v raziskovalnem projektu V5-0537-01 z naslovom Slovenija v multikulturnem okolju in mednarodnih integracijah, na podlagi katerega je nastalo tudi nekaj raziskav, objavljenih doma in v tujini.

V času od zadnje izvolitve v naziv docenta je tudi dejavno sodeloval na nekaterih mednarodnih znanstvenih srečanjih (vsakoletni Slovenski politološki dnevi v Portorožu v organizaciji Slovenskega politološkega društva in Fakultete za družbene vede, konferenca EIBE 2002 v Atenah) in strokovnih srečanjih (Sofija, Talin, Praga, Zagreb) v organizaciji ali so-organizaciji različnih fundacij (Friedrich Ebert Stiftung, International Republican Institut, Konrad Adenauer Stiftung). Kot predavatelj je bil tudi povabljen k izvajanju programa sociologije na novoustanovljeni Fakulteti za policijsko-varnostne vede Univerze v Mariboru.

Na raziskovalnem področju razvija v Sloveniji še ne uveljavljeno interdisciplinarno raziskovalno polje, tj. ekonomsko sociologijo, v okviru katerega konceptualizira model ekonomske kulture. V skladu s trendom v svetu želijo sociološke - tako obče, kakor tudi ekonomske, politične in kulturne - vsebine pri študiju ekonomije v prihodnje še okrepiti.

Konec leta 2002 je izdal tudi znanstveno monografijo "Demokracija - v klasični slovenski politični misli", ki je bila deležna laskave ocene kot eno najpomembnejših del te vrste v Sloveniji. Leta 1996 je izdal dve strokovni monografiji "In dan bo sijal" ter "Sto let socialdemokracije." Objavil je veliko število izvirnih znanstvenih člankov, med drugim leta 2002 članek "Politična kultura in evropske integracije", leta 2004 članek "Kulturna umestitev Slovencev v Evropi: aplikacija Hofstedejevega modela" in prav tako leta 2004 objavljen članek v angleškem jeziku "Is there a gap in economic culture betwen EU countries and the transition economies?"

Med njegove novejše znanstvene prispevke na konferencah v tujini lahko prav gotovo štejemo prispevek "Political and economic culture in the proces of transition: a case of a comparative study" in prispevek "A few aspect of economic culture: a comparison between selected EU countries and the CEECS". Leta 1988 je izšel zbornik referatov in razprav "Človekove pravice in svoboščine v tranziciji: primer Slovenija" katerega urednik je bil.

Prav tako je bil urednik zbornika "Pučnikova znanstvenega in politična misel", ki je izšel leta 2004. Vsa leta je dejaven v strokovnem, družbenem in političnem življenju. Je predsednik društva Ivan Cankar, član upravnega odbora humanitarne organizacije Vrtnica, bil je tudi član Izvršilnega odbora Slovenskega politološkega društva.

V 90. letih je bil v svetovalec Vlade RS, svetnik lokalne skupnosti, v prejšnjem sklicu tudi državni svetnik, na letošnjih državnozborskih volitvah pa je bil izvoljen za poslanca. Nasploh je dejaven v političnem življenju RS.

V prostem času rad igra tenis, nogomet in šah.

Več o Ministrstvu na njihovi spletni strani: www.mss.gov.si

Izberi priponko iz menija Natisni novico

 
Program usposabljanja digitalnih kompetenc 20.11.2023
Usposobljanje na digitalnem področju 02.11.2023
Digitalne kompetence 30.10.2023
Festival migranskega filma 08.06.2023
Podoživimo Nemčjio 07.06.2023
ANKETA - MLADI





Javno dostopne točke
Regionalni pomurski multimedijski center – RPMMC pri Mladinskem centru Prlekije
KID Kibla, Maribor
Mladinski center Krško
Zavod Lokalpatriot
KUD France Prešern Trnovo – Ljudmila
KID Pina Koper
Masovna - Nova Gorica
Zavod K6/4
Mat kultra
MIKK Murska Sobota
Art center
Mladinski center Slovenj Gradec
Multimedijski center Gorenjske
Društvo Hiša kulture
Mladinski center Velenje
Marec 2024
Ne Po To Sr Če Pe So 
 
10 11 12 13 14 15 16 
17 18 19 20 21 22 23 
24 25 26 27 28 29 30 
31  
rEUral
Občina Razkrižje
Občina Ljutomer
Občina Ormož
Občina Murska Sobota
Občina Gornja Radgona
Občina Lendava
Brezplačni SMS-i
Storitev sponzorira Si.mobil - Vodafone.
Veste zakaj je pomembno Evropsko leto mladih ?
DA
NE
KLOPOTEC.NET - REGIONALNI POMURSKI MULTIMEDIJSKI PORTAL
Lastnik in ustanovitelj: MLADINSKI CENTER PRLEKIJE, Spodnji Kamenščak 23, 9240 LJUTOMER, tel.: 02 58 48 033; fax: 02 58 48 034; gsm: 031 525 367; e-mail: mcp@siol.net